Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Cześć Grupo!

Rzadko teraz "bywam", mam zalegości do przeczytania, już 104 strona! :roll: :D

Dwa pytanka: czy kupowaliście coś w hurtowni POLAN-BUD na ul. Kupieckiej? Ja wziąłem tam przed majem i vat-em porotherm z opcją przechowywania na ich placu. Ostrzegam bo ta hurtownia właśnie pada a ja w pośpiechu wywoziłem w zeszłym tygodniu od nich moje materiały żeby nie wsiadł na nie jaki syndyk... Jeśli coś tam macie zmagazynowane to warto się zainteresować...

I drugie pytanko: czy nie wiecie gdzie w okolicach rynku można kupić GNIAZDKA ELEKTRYCZNE? Muszę za chwilę wyskoczyć z pracy po dwa takie ale żaden elektryczny sklep tutaj mi się nie kojarzy...

Pozdrawiam - Miwol

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

wolę sobie za te pieniądze kupić pół samochodu albo i 3/4 samochodu

jak widzę te korki w mieście to zaczynam się zastanawiać nad kupnem drugiego autka już teraz przed wyprowadzką

BK dodatkowe autko w mieście nie zmniejszy korków :lol: :lol:

ale skróci czas dojazdu z 40 minut do 15-20 minut

ja niestety muszę przejechać przez całe miasto

w 12-tce jadę 40 minut w tłoku

a w autku przyjemnie muzyczka klima

tylko faktycznie za 10 tys to nie wiem czy uda mi się kupić tego land rovera czy galaxy

ale voyager też może być, ładne autko

jak byście słyszeli o takiej okazji to dajcie znać

miwol - chyba najbliżej do galerii dominikańskiej

miwol,to nie rynek, ale może na Dworcową byś podskoczył- tam są obok siebie takie dwa konkurujące ze soba małe sklepy (jak one się nazywają :roll: ) - schodkami do góry. Tam dostaniesz na 100 %. Nigdy nie widziałm tam żadnej kobitki oprócz siebie samej. Oczywiście z własnych chęci tam nie zalazłam. :lol:

BK - nie ma problemu z zakupem Voyagera za 10 tys. złotych (oczywiście rocznik <92 ze starą klasyczną budą) i to jest zabawka w której można się naprawdę zakochać... niestety ja po kilku latach takiej zabawy odpuściłem bo koszt serwisu tego cacka zagrażał planom budowy naszego domku. A voyagerek był kochany... w Chorwacji spaliśmy we dwoje w nim (miałem w nim łóżeczko 2x1,4!) bo nie chciało nam się rozbijać namiotu... no i takie zabawki jak tempomat... ale to co do dzisiaj w naszej kaczuszcze mi doskwiera to brak miejsca na walizkę z papierami koło mnie (oczywiście jak mam pasażera) ... słowem: dobre dla szczęściarza lub pasjonata... teraz przydałby się taki farmerski pick-up... może w kolejnym wcieleniu?

dachowiec,

zdaje się że teraz to musisz szybciutko zmienić kaczuszkę na coś większego - najlepiej kombi, bo maleństwo zawsze zabiera w drogę najwięcej bagaży (mata do przewijania, wózek, wanienka, becik, ubranka, tona pieluszek, soczki, obiadki ...)

W przyszłym rku w wakacje zobaczycie ...

my mamy kombi ale mamy problemy z załadowaniem wszystkich bagaży na wakacje - autko wypełnione po brzegi - a już jak jechaliśmy pod namioty w zeszłym roku (z rocznym maluchem...) to ho, ho

dlatego tak mi się marzy voyager albo np. multipla ...

BK,

proponuję Ci Seata Alhambra - cenowo bliżej multipli niż Voyagera, wyglądem bliżej mu do Voyagera ale spełnia wszelakie potrzeby - wózek wchodzi bez składania, bagażu wrzucisz ile chcesz łącznie z psem, dzieciaki mogą się bawić podczas jazdy nie wchodząc sobie w paradę a w wersji 1,9TDI pali to 6l/100km. nówka jest poniżej 100tys, więc rata 10tys reszta na kredyt

wojtek - fajne autko faktycznie

tylko jest jeden maleńki problem - już się zakredyciłam po uszy

100 tys na autko :lol: :lol: :lol:

nie wiem czy doczekam takiej chwili ...

chociaż mnie to się bardzo podoba jescze alfa combi, sorry sportwagon, najlepiej ciemnowiśniowa metalik ...

albo taka ...

http://www.alfaromeo.com/ALFAROMEO_COM/uploads/1006/1073788117/20030611/MO_KVb_G_00.jpg

BK,

znam takich co są szczęsliwymi posiadaczami takiego autka i chyba z miłości do tego cacka nie chcą już opowidać o kolejnych wizytach w serwisie, pomijam to, że bagaznik nie spełnia Twoich mozliwości pakownych, zreszta masz teraz kombi więc rozumiem, że chciałabys mieć Voyagera m.in. ze względu na bagażnik

wiem, wiem też to słyszałam,

skrzynie biegów się psują etc.

ale za to jakie cudne ...

musisz przyznać że ładniej się wygląda w w alfie niż w praktycznym samochodzie rodzinnym ... n.p. po zakupach w galerii - nowy ciuch, buty, wizyta u fryzjera i odpalam alfę ...