aka 03.09.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 OOO dawno mnie tu nie było ale BK dalej pamięta moj nick! Jak miło! Co do ekipy to nie pomoge bo moja bardzo zajęta, robia na zmiane u nas i u rodziców. AAA i niech oświecony ktoś mi powie, czy mozna ocieplac dom z zewnątzr jak jeszcze nie ma ocieplonego dachu w srodku? Bo moj mąż tak wymyślił, ja jestem sceptyczna a kierownika jeszcze nie pytaliśmy o zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 03.09.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Co to jest sztukateria gipsowa, bo ja ciemna masa jestem??? U nas murują dziś najprawdopodobniej ściany fundamentowe domu. Mija tydzień od wylewania betonu. Napisałam najprawdopodobniej, bo wczoraj kierownik jeszcze nie pozwalał. Może dziś pozwoli??? Po jakim czasie od zalania ław murowali u was ściany z bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 03.09.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 u mnie ze 3-5 dni ale u mnie było inaczej bo zalane były całe wykopy - do poziomu gruntu mamy ścianę monolityczną z betonu b15 z betoniarni, dopiero na to 3rzędy bloczków i jeszcze wieniecbloczków nie poszło dużo - ok 1000 (bez 10 sztuk)jak robili fundamenty były upały, może to zmienia czas czekania na wyschnięcie nie wiemale pewnie kierownik ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 03.09.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 kapelusik,ja robiłem ławę w październiku i sciany stawiałem po 3tyg, ale u Ciebie jak będą kłaść po 2-3 rzędy bloczków to będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 03.09.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 BK dzięki za pomoc jestem umówiona na sobotę z murarzem może się dogadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 03.09.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 kapelusik,ale u Ciebie jak będą kłaść po 2-3 rzędy bloczków to będzie dobrze Wojtku, a czemu uważasz, że u mnie będą kłaść po 2-3 rzędy bloczków? Będzie ich więcej, bo teren działki jest niżej w stosunku do poziomu drogi, a my postanowiliśmy zrobić "0" budynku właśnie na poziomie drogi asfaltowej. W przypadku bud. gospodarczego wyszło 7 rzędów bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 03.09.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 to jasne, że będzie ich więcej, chodzi o to by nie obciążać zbyt mocno ławy, która pełna wytrzymałość uzyska po 21-28 dniach od wylania.jak będą układać po 2 rzędy dziennie równomiernie na cłej długości to będzie dobrze i ława będzie równomiernie dociążana, gorzej jak w jednym miejscu ułożą 3 warstwy a w drugim jedną lub wogóle. a warstw pewnie będziesz miała 5 lub 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 03.09.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 a 0 budynku zrób wyzej od drogi bo przecież musisz miec spad w strne drogi by woda sciekała Ci nie do domu a w strone drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 03.09.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Dzięki Wojtku za wyjaśnienie, nie zrozumieliśmy się do końca. A spad w stronę drogi będzie, miałam nawet obawy, czy nie za duży. Do drogi asfaltowej mamy ponad 50 m i działkę sąsiada, zaś drogi, przy której stanie nasz dom, nie ma i nie zanosi się, by była profesjonalna droga w jakiejś w miarę bliskiej przyszłości. Jest tylko wykorytowana i na razie nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 03.09.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Na weekend ma być ładna pogoda - jakie macie plany? Bo ja mam dużo pracy niestety ... ale też są drugie urodziny mojego synka - dziś rano starałam się mu to wyjaśnić, ale nie wiem czy zrozumiał - nie miał czasu ze mną gadać będzie tort (kupiony nie ma czasu piec ) ale chyba impreza na działce - bo ładna pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.09.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 my mamy na rano zaplanowane drewno, drewno, drewno...ciąć i układać a po południu wizyta znajomych.....jejku może ja coś upiekę ....BK - ja strasznie uwsteczniłam się kulinarnie przez tą budowę...byleby coś szybko zrobić bo czasu ciągle brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 03.09.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Witam.Dziś i jutro kończe montaż ścianek GK,oraz osadzanie futryn drzwiowych.AKA nie jestem co prawda oświecony,ale nie znam przeciwskazań odnośnie ocieplenia zew.Słuchaj się meża on ma zawsze racje Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 03.09.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Kto z Grupy korzysta z gazu z butli? Muszę się zdecydować na butlę ,tylko nie wiem jakiej firmy.Będę grzał w zimie głównie kominkiem z płaszczem wodnym ,ale w razie wyjazdu muszę palić gazem .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 03.09.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Wiech,woprz ma temat gazu obcykany ale z tego co wiem to do 12.09 jest na urlopie, choć moze jako człowiek uzależniony od tego forum zajrzy tutaj to może jakies na priva o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 03.09.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Czy ktoś z Grupy robił zdjęcia na spotkaniu u Vardo? Może by tak zamieścić je tutaj. Nieobecni na pewno chętnie zobaczyliby, jak dobrze się bawiliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canon111 03.09.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 witamgdzie we wrocku można kupić tani styropian i za ile?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 05.09.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 AKA: z ociepleniem zewnętrza poczekałbym na Twoim miejscu aż skończą się mokre prace w budynku... podobnie jak z ociepleniem dachu. Poza tym nie ma żadnych zależności pomiędzy oboma ociepleniami. Co prawda zależy Wam na czasie ale z tym trzeba uważać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 06.09.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam.AKA napisz co masz zrobione w wewnątrz budynku,czy masz tynki i wylewki.Myślałem że to masz poza sobą.Jeżeli nie masz tynków ani wylewek to radziłbym zacząć od nich żeby było jak najmniej wilgoci wew.Gdybyś nie miała ,trzeba zostawiać otwarte okna w celu odprowadzenia wilgoci.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.09.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 dzień dobry i znów zaczął sie kolejny tydzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.09.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 ludziska - broker ubezpieczeniowy poszukiwany - wszelkie namiary mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts