BK 05.10.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 dachowiec, nie mam pojęcia o tych kuchenkach. Wiem natomiast o GWC - kupował wykonawca więc nie wiedziałam dokładnie gdzie, wydaje mi się że u Ryczkowskiego w Kamieńcu albo w DomBudzie gdzieś w Jeszkowicach, mogę dopytać. Cena - 1460 za wszystko. Robocizna była w umowie A my - powolutku zabieramy się za okna - zamawiamy, rolety też, RKSy już są. Czy ktoś z was ocieplał 15 cm styropianem? My sobie tak wymyśliliśmy i teraz trzeba kleić dwie warstwy - 10 i 5 żeby nie elewacja pękała w przyszłości, mam pytanie - czy wystarczy kleić jeden z drugim styropianem zwykłym klejem na tzw. placki no i na kołki czy między warstwami styropianu dać jakiś specjalny klej polimerowy. Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 05.10.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Dachowiec jeżeli odpadły ci 2 płytki możesz przykleic to silikonem lub klejem montażowym albo innym podobnym klejem .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 05.10.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 I zmiana tematu... na nowym miejscu nie będziemy mieć gazu, z różnych względów będzie ekogroszek. Ale ja lubię gotować na gazie. Czy ktoś z Was decydował się na dodatkową kuchenkę gazową (np taką na dwa palniki?) albo płytę elektryczno-gazową? Rozumiem argument Tych co się boją gazu, ja się nie boję Nie mamy w mieszkaniu instalacji gazowej, ale kuchenkę na dwa paliniki i dwie płyty elektr. + piekarnik elektr. Gaz z butli. Nie wiem, czy gotuję tak mało , ale butla starcza mi na kilka miesięcy. Prądu używam tylko w sytuacjach awaryjnych, bo też wolę gotować na gazie. Kuchenka jest najprostsza i najtańsza jaka była w ofercie Mastercook 4 lata temu, sprawuje sie znakomicie. Piekarnik też, mimo że bez termoobiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 05.10.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Dzień Dobry! pytanko: muszę (w starym mieszkanku) przykleić dwie płytki w łazience... w sprzedaży są worki z klejem, trochę duże, możnaby resztę zostawić na potem ale... ja planuję takie tematy na budowie za kilka miesięcy. Są kleje w małych ilościach? Co mi radzicie? Trzeba było powiedzieć jak byłeś ostatnio. Jest spora szansa że mam resztki po swoich kafelkach. Sprawdzę i dam znać jutro. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.10.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Zapraszamy do wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów. Na obecną chwile licytujemy kask budowlany muratora przekazany przez Edzie i kubek muratora przekazany przez Maksia. Kolejny darczyńcy mile widziani. Wszystkie zebrane środki zostaną przekazane na operacje Nikoli. Mamy czas do 11 października. Gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w licytacji. Przypominamy nr konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi'ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected] Edzia & Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 05.10.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 PUK PUK ja z pytankiem, czy można rozpocząć budowę nie mając wody i prądu jeżeli tak to do jakiego etapu da się tak ciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.10.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Prąd od życzliwego sąsiada, woda też ja tak buduję od początku sierpnia. W najbliższym czasie będę budować wodociąg. Można też wywiercić studnię. Służę namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 05.10.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 problem w tym że sąsiadów jakoś nie mam, działki obok sprzedane ale ludziska nie są skore do budowy, a już bym chciała, o studni już myśleliśmy ale do niej też jest potrzebny prąd, w prądowni pocieszyli że będzie zaaaa 14 miesięcy (ustawowo!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 05.10.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Ebu ja tak wybudowałem cała chalupę łacznie z instalacjami.Wode przy murowaniu od sąsiada (technologia na klej).Prąd również tak samo.Gdybym miał teraz budowac wykopal bym studnie przed murowaniem .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 05.10.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Do studni z kręgów nie jest potrzebny prąd.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 05.10.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Wiech, orientujesz się może jaki jest koszt takiej studni, woda gruntowa ponoć jest u nas wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.10.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 EBU - pogadaj z wykonawcą może ma przedłużacz którymi mógłby podpiąć się do licznika sąsiada z podlicznikiem. My pogadaliśmy z życzliwym sąsiadem. Odległość - ok 250-300 metrów. Zacznij od takiego rozwiązania, a potem zastanów się nad studnią. Wykonawca na pewno będzie wiedział jak to rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 05.10.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 BK wielkie dzięki, sasiadów w odległości 250m już mamy, więc moze takie rozwiązanie będzie dobre, ale co z wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.10.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Woda też od sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 05.10.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 BK wielkie dzięki za dobre pomysły, będziemy walczyć a co z tego wyjdzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 05.10.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Ebu koszt 1kręgu 60 cm.lub 50 wysok. ok 100-120 zł .Myśle że Tobie potrzeba 6-8 kregów.Jeżeli masz pracę z koparką to troche Ci podkopie.Reszta samemu,lub z pomocą wykonawcy.Podkopuje się krąg który pod wpływem ciężaru sam opada ,następnie nasuwa drugi itd.(uwaga na pion i właściwe ułożenie kręgu).Jeżeli nikt tego z Was nie robił zlecić wykonawcy.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 05.10.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 BK wielkie dzięki, sasiadów w odległości 250m już mamy, więc moze takie rozwiązanie będzie dobre, ale co z wodą? EBU, jak znajdziesz większą firmę wykonawczą to powinni mieć swój agregat prądotwórczy i własny zbiornik na wodę. My przynajmniej na początku mieliśmy taką ekipę. Dociągneli budowę aż po dach. Sąsiedzi się przydają ale my się baliśmy nadużywać uprzejmości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 05.10.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Witam .Woprz z Orlen Gazu rezygnuje również z powodu pieca który mam.Dzwonilem do działu technicznego i mój piec jest przystosowany do propanu,a nie propan butan.Myśle że sa inne dysze na propan butan.Upewnij się ze swoim piecem.Wiech sprawdziłem daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 05.10.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Yemiołko - W temacie dna i krzaczorów - zamierzam uniknąć tych rozterek chociaż częściowo i wydłubywać zaszczepki i odnóżki roślinek od kogo się da. Właśnie wczoraj uszczknęłam Mamie kawałki bluszcza zimozielonego. Zamierzam je wsadzić na razie do doniczki, żeby już mieć odchodowane jak przyjdzie do wsadzania w grunt. taaa, tak to se można, jak ma się stary ogród!!! a mnie doprowadzają do szału te drzewka mniejsze od kwiatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 05.10.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 a mnie doprowadzają do szału te drzewka mniejsze od kwiatków Dostrzagam u siebie ten sam rys wściekłej niecierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts