dachowiec 05.10.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Dzięki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi... Powoli myślę, że będę kombinował z taką mieszną płytą (gaz+elektryka)... Co do klejenia płytek masz Wiechu rację, w końcu to tylko kilka sztuk i nie ma co kruszyć kopii. BK: ile metrów za tę kwotę czyli najlepiej ile wyszło wam za metr rurki 200mm? aka: dzięki za namiary, napewno skorzystam, może w miarę czasu wpadnę i obejrzę co już macie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.10.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Witajcie,pokażę wam mój domek - może nie najlepsze ujęcie, ale jest. W najbliższym czasie zrobię trochę więcej zdjęć.Jak Wam się podoba? http://foto.onet.pl/upload/1/39/_344836_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 06.10.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Witam. BK gratulacje.Super,jak jest dach to i dom. Zyczę jak najszybszego przykrycia dachowka.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 06.10.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Witajcie, pokażę wam mój domek - może nie najlepsze ujęcie, ale jest. W najbliższym czasie zrobię trochę więcej zdjęć. Jak Wam się podoba? http://foto.onet.pl/upload/1/39/_344836_n.jpg imponujące tempo gratuluję i nie zwalniaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.10.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Witam. BK gratulacje.Super,jak jest dach to i dom. Zyczę jak najszybszego przykrycia dachowka.Wiech Dzięki, to już faktycznie zaczyna wyglądać jak dom. dachówka przyjeżdża na dniach, ale pewnie nie tak od razu można ją położyć słyszałam że ponoć są problemy z drewnem - a my nie mamy jeszcze podbitki i deski czołowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 06.10.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 kłądź jak najszybciej folia łaty i kontrłaty inaczej może cię lekko powichrować dajesz wiatrownice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.10.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 witam coś trudno mi było odwiedzić forum od początku tygodnia ale dziś udało mi się zajrzeć pozdrawiam wszystkich BK - ale Ci chałupka rośnie...super...gratulacje !!!!! yemiołka - ja też walczę z małymi krzaczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.10.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 a co to są wiatrownice i co to znaczy powichrować? jest z suchego drewna, nic się nie powinno stać, tylko faktycznie trzeba jak najszybciej przykryć, dobrze że jest ładna pogoda. Łaty i kontrłaty idą jutro, dowiedziałam się właśnie że nie ma deski czołowej od której trzeba zacząć, obdzwoniłam tartaki i na szczęście mogą mieć w Chrząstawie, podbitkę też - 23 zł za świerk skandynawski jakiś nie wiem czy to dobrze czy źle? O podbitce przyznam że nie wiem kompletnie nic, podobnie jak o kładzeniu dachu, liczę tu na was droga grupo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 06.10.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 wiatrownice (zwane również bednarkami) to taśmy stalowe stężające konstrukcję dachu. musisz zobaczyć w projekcie czy są wymagane. Niektórzy twierdzą że stężenia można zrobić łatami ale to nie do końca prawda. jeżeli masz w projekcie to powinna to zrobić. aha pamiętaj żeby je dali na zewnątrz nie wewnątrz bo później będziesz miała problem z ociepleniem (rozwiązywalny ale problem). Powichrować to znaczy tyle, że mogą się powyginać. suche nie suche jak pada i grzeje słonce to drewna bardzo pracuje. wniosek z tego taki że po prostu nie ma sensu czekać obejrzyj dobrze tą podbitkę w Chchastawie ja ją biorę. Surowa deska jest gładka ja po dwukrotnym lakierowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 06.10.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Dzień dobry wszystkim! BK - zanosi się na piękny dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 06.10.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 BK ale Ci zazdroszczę, jesteś już tak daleko a przede mną wszystko, jak długo budowałaś do stanu ze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 06.10.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 BK wielkie dzięki, sasiadów w odległości 250m już mamy, więc moze takie rozwiązanie będzie dobre, ale co z wodą? EBU, jak znajdziesz większą firmę wykonawczą to powinni mieć swój agregat prądotwórczy i własny zbiornik na wodę. My przynajmniej na początku mieliśmy taką ekipę. Dociągneli budowę aż po dach. Sąsiedzi się przydają ale my się baliśmy nadużywać uprzejmości... AKA wyślij mi namiary na taką ekipę na priv Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.10.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 woprz,ze stężeniami już po fakcie - są wewnątrz, na podłodze i po bokach, więźbiarze od razu zamontowali. Więźba przyjechała z fabryki zmontowana, tylko przez parę dni "stężali". Stężenia też z drewna, nie bednarka.drewno jest suszone komorowo, nie powinno się powyginać. Jasne że nie ma co czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 06.10.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 BK Szczere gratulacje, domek bardzo ładny, tempo prac też masz super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.10.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 BK ale Ci zazdroszczę, jesteś już tak daleko a przede mną wszystko, jak długo budowałaś do stanu ze zdjęcia. Równo dwa miesiące ale było troche opóźnień, może to i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.10.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Oferta specjalna: Sklep internetowy www.parkiet.net postanowił przekazać na aukcje 20 m2 parkietu jesion kolor w klasie natur 16x70x500 ( link ) cena wywoławcza 30 zł za m2. Sklep zapewnia transport licytacja -> http://www.dlanikoli.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 07.10.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Witajcie, pokażę wam mój domek - może nie najlepsze ujęcie, ale jest. W najbliższym czasie zrobię trochę więcej zdjęć. Jak Wam się podoba? No trudno, żeby się nam nie podobał jeli też mamy taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 07.10.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Witam wszystkich!w końcu mam stałe łącze w domu. I nie muszę ukratkiem w pracy przegladać forum.BK!Bardzo podoba mi się Twój dom,a jeszcze bardziej fakt ze sobie swietnie radzisz przy takim tempie z pracą, dziećmi, zdobywaniem wiedzy budowlanej.Trzymam kciuki.My zaczelismy w listopadzie 2003. We wtorek przyjeżdzają okna zamówione u Fuławki w Miekini ( czy ktoś Was ma takie?)i wchodzi elektryk. Jestem ciekawa jak zabezpieczyliscie okna po wstawieniu, czy wystarczył alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.10.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 bartar - gratulki,co do okien, to alarm jest dobrym pomysłem, ale lepiej będzie je natychmiast ubezpieczyć, jak najszybciej, jedyną firmą ubezpieczającą dom w budowie od kradzieży jest Hestia, można ubezpieczyć tzw ruchome składniki i same okna też. jest to dość drogie, ubezpieczenie okien wyszło nam ok 400 zł rocznie, instalacji, ok 100 zł rocznie, oczywiście można na krótsze okresy. Ja na razie mam inne ubezpieczenie, ale jak tylko będę mieć okna, od razu biegnę do Hestii i ubezpieczam. Warto wydać te kilkaset złotych żeby uchronić się przed dużo wyższą stratą. Poczytaj http://www.hestia.pl/pls/h/!m.main?EL_ID=2248&TOP_ID=1269 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 07.10.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 BK,tempo prac przyzwoite ale i konstrukcyjnie prosty domek,ja nie mam zdania co do tego czy ładny czy brzydki bo wg mnie dom nabiera wyglądu jak ma dach, okna, elewacje i i zagospodarowany teren wokół.duzo za Tobą ale jeszcze więcej przed Tobą - powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts