EBU 20.10.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Dzięki Woprz, Manuela była w pierwszej wersji, w drugiej wersji była Libra z pracowni Domus (ten sam architekt) a obecnie jest Virgo (też Domus), bardzo nam się podoba bo nie jest za duży (mała działeczka) i ma strych, który jak mi się wydaje jest potrzebny, pomieszczenie gospodarcze zostanie zagospodarowane z pewnością na rzeczy które wykorzystuje się do prac ogrodowych (altanka się nie zmieści na działce) a na takim struszki zmieści się dużo rzeczy które tylko czasami się uzywa a są potrzebne. W pracowni Domus do projektu mozna dokupić kosztorys, myślicie że takie kosztorysy są solidnie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 20.10.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Dachowiec dzięki za słowa otuchy a pytać na pewno będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.10.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 EBU pomyśl jeszcze raz o Manueli to jest projekt dobrze przetestowany przez forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 20.10.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Woprz zdaję sobie z tego sprawę, byłam nawet w Chrząstawie, zaglądałam przez okienka Manueli w Radwanicach, ale jakoś bardziej przemawia do mnie Libra -ma podobno wiele zmian które wprowadzaja sami forumowicze, albo Virgo Może widzisz coś czego ja nie widzę w Virgo, zawsze ocenisz to chłodnym okiem, ja jakoś nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 20.10.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Cześć Kondziu, to bardzo budujace, że jeszcze ktoś zaczyna, bo tutaj to wszyscy są bardzo zaawansowani i o papierkach nikt już nie pamięta. Tym lepiej dla Ciebie, możesz czerpać garściami z naszych doświadczeń Poczekaj niech tylko zacznę, zasypię Was pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 20.10.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Witam.Podpisałem umowe na dostawę propanu z firma Progas.Okres umowy 5 lat (jest możliwość na 3 lata jeżeli podłączą gaz miejski).Ja nie brałem tej możliwości ze względu na ulge na okres 0.5 roku (nie płacę dzierżawy).Gdyby założyli mi gaz wcześniej to płacę za dzierżawe za brakujący okres umowy 45 zł netto.Cena gazu promocyjna ( pierwsze tankowanie)1.07 netto,obecna 1.73 brutto.Zbiornik podziemny.instalacja łącznie z projektem.inst wew.ok 8 mb.z próbą szczelności 1950 zł brutto.Do mnie należy wykop,reszta do Progas.Wiech Czy mógłbyś podać jeszcze raz numer do przedstawiciela PROGAS? Gdzieś mi umknął, a chciałabym posłuchać oferty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 20.10.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 BK.tel do Progas 0 600 08 66 44 Jarosław Gulewski przedst. handl.Przypominam ze musisz wybrac piec przed gazem ,jeżeli chcesz propan butan.Nie chcę byc naganiaczem dla firmy Progas ,ale jak ktoś się zdecyduje na tę firmę to ja otrzymam 200 l gazu po 1 gr. Nie wiedziałem że coś takiego istnieje, mogłem i ja komuś zrobic przysługę.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 20.10.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 PUK PUK Chyba nikt nie zauważył mojego nieśmiałego pytania: [u]Czy wiecie może, gdzie we Wrocławiu lub okolicy można kupić bruk drewniany? [/u] Kto pyta, nie błądzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.10.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 nie wiem czy o to Ci chodzi ale w Leroy Merlin widziałem takie okrąglaki drewniane jako ścieżka ogrodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 20.10.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Chyba nie, chodzi mi o taką drewnianą podłogę do wnętrza tylko drewno jest cięte w poprzek słoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 20.10.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Hej! Witamy wszystkich budujacych we Wrocku i w jego okolicach!! Na wiosne mamy zamiar ruszyc z budowa naszej norki. Narazie namy tylko dzialke w Kamiencu Wroc. i duuuuzo pomyslow i troszeczke obaw... Pewnie z czasem sie nimi z wami podzielimy. Wojty i Jego 2. Polowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 20.10.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 BK- dzięki za Idalię. Muszę się dobrze zastanowić-a Archipelag ma ciekawe projekty,kilka podoba mi się nawet bardzo.Jednakże u mnie warunki zabudowy trochę ograniczają wybór , gdyż narzucają pewne elementy jak np.to ,że kalenica musi być prostopadła do drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 20.10.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Witaj Wojty i życzę mniej wątpliwości przy budowaniu , a tempa prac takich jak ma BK.Duży domek będziesz budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 20.10.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 EBU zaciekawiły mnie projekty o których pisałaś i chętnie bym kuknęła na nie. Możesz podać stronę pracowni Domus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 20.10.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Witaj Wojty i życzę mniej wątpliwości przy budowaniu , a tempa prac takich jak ma BK. Duży domek będziesz budować? Hmmm, zaczelo sie od malego domku, gdzies ok 120-130m, no gora 140, ale architektka systematycznie zwiekszala powierzchnie no i chyba skonczy sie na 180 (domek niepodpiwniczony, z uzytkowym poddaszem). Pozdrawiam 2. Połowa Wojty'ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 21.10.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Hej! Witamy wszystkich budujacych we Wrocku i w jego okolicach!! Na wiosne mamy zamiar ruszyc z budowa naszej norki. Narazie namy tylko dzialke w Kamiencu Wroc. i duuuuzo pomyslow i troszeczke obaw... Pewnie z czasem sie nimi z wami podzielimy. Wojty i Jego 2. Polowa cześć Wojty to jesteśmy sąsiadami - ja w Gajkowie, a Wiech też w Kamieńcu - całkiem niedaleko. W której części Kamieńca się budujesz - w rejonach szkoły czy bliżej rzeki? U mnie tempo prac ostatnio trochę spadło - ale po ostrej rozmowie z panem szefem budowa znowu nabrała tempa (chyba) Wczoraj był u nas pan z Asco - monitoring systemów alarmowych, jeśli ktoś jest zainteresowany to służę namiarami. W porównaniu z Solidem dużo drożej, ale mówią że są lepsi, może i są. Pozdro Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 21.10.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 EBU zaciekawiły mnie projekty o których pisałaś i chętnie bym kuknęła na nie. Możesz podać stronę pracowni Domus? Cześć Molly już podaję: http://www.dobredomy.pl , mi akurat pasuje ten styl, niektórzy twierdzą że bryły są za bardzo udziwnione, j a uważam że powinnam czuć się dobrze wewnątrz i na zewnątrz domu. Pooglądaj i oceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 21.10.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witam. Witaj Wojty, sąsiedzie.Jeżeli nie jest tajemnicą to zdradż w którym miejscu będziesz sie budował.Zyczę powodzenia na wyboistej drodze budowania .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 21.10.2004 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witam wszystkich serdecznie, a zwlaszcza moich przyszłych sasiadów - Wiecha i BK Nasza dzialeczka znajduje sie w Kamiencu, kolo ul. Kolejowej, za szkola. Ostanio postawiono tam kilka nowych domkow, narazie w stanie surowym. Z budowa chcemy ruszyc na wiosne, gdu tylko opadnia wody gruntowe, to bedzie pewnie poczatek maja, zas koniec calej inwestycji palnujemy dopiero za 2 lata, wiec pewnie zagoscimy na tej grupie na dluzej... A wy gdzie dokladnie sie budujecie, daleko od nas? Pozdrawiam, 2. Polowa Wojty'ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 21.10.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 EBUkuknęłam na Librę i Virgo -są fajne, ale odnoszę wrażenie ,że to wariacje na ten sam temat bo przypominają mi do złudzenia Manuelę z Archipelagu, a ona bardzo mi się podoba- zwłaszcza z zewnątrz. Ale znajomi mi odradzili, że to drogi w realizacji projekt ze względu na skomplikowany dach. Jeśli nie musisz aż tak bardzo liczyć finanse to warto robić to co się na prawdę podoba, bo będziesz wtedy zadowolona. Na który projekt się zdecydowałaś? Trzymam kciuki za Twoje powodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts