bartar 10.11.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Bartar a co Ci jeszcze zostało do skończenia?Wiech Mamy wstawione okna i teraz tynki wew.Dobrzyk jak do mnie wszedł to powiedział o Boze ile tu jeszcze roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 10.11.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 no i zaproś tu takiego do siebie u mnie dzisiaj kończą elektrykę zaczęli ocieplać poddasze robota idzie jak trza za jakieś 1-2 tygodnie wchodzą z tynkami później co i posadzki no i super git zamykam chałupkę na parę dni a później heyah ho od początku kafelki, duperelki i takie tam srelki.... czy to się\kiedyś skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 10.11.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 no i zaproś tu takiego do siebie u mnie dzisiaj kończą elektrykę zaczęli ocieplać poddasze robota idzie jak trza za jakieś 1-2 tygodnie wchodzą z tynkami później co i posadzki no i super git zamykam chałupkę na parę dni a później heyah ho od początku kafelki, duperelki i takie tam srelki.... czy to się\kiedyś skończy U mnie poddasze dopiero będa ocieplać za kilka dni.A twój dom widziałam chyba w zeszłym roku jak bylismy ogladac budowy naszej ekipy.To jest chyba niedaleko leśniczówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 10.11.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 nie za daleko od leśniczówki ale go raczej nie mogłaś widzieć w zeszłym roku bo dopiero w maju wyszedł z ziemi.A o jakiej ekipie mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 10.11.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 nie za daleko od leśniczówki ale go raczej nie mogłaś widzieć w zeszłym roku bo dopiero w maju wyszedł z ziemi. A o jakiej ekipie mówisz O ekipie Tyczyńskiego.A moze to było w tym roku na wiosnę, czas tak szybko leci ze juz sama nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 10.11.2004 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 nie za daleko od leśniczówki ale go raczej nie mogłaś widzieć w zeszłym roku bo dopiero w maju wyszedł z ziemi. A o jakiej ekipie mówisz O ekipie Tyczyńskiego.A moze to było w tym roku na wiosnę, czas tak szybko leci ze juz sama nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 10.11.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 o widziesz to teraz Tyczyński mi buduje tobie też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 10.11.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 o widziesz to teraz Tyczyński mi buduje tobie też ? Tak budował i tynki kładła ekipa polecona przez niego.Potwierdzam ze dobrze robią.Tobie ocieplenie poddasza robiła ekipa Tyczynskiego? Jakiej grubości dawałeś wełnę i czym podwiązywali drutem czy sznurkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 10.11.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 o widziesz to teraz Tyczyński mi buduje tobie też ? Tak budował i tynki kładła ekipa polecona przez niego.Potwierdzam ze dobrze robią.Tobie ocieplenie poddasza robiła ekipa Tyczynskiego? Jakiej grubości dawałeś wełnę i czym podwiązywali drutem czy sznurkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 10.11.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 18 + 5 (na krzyż) podwieszane taśmą Stanisław robi jeszcze elewację, tynki, posadzki, ogrodzenie, niwelację terenu i parę takich spraw drobniejszych. Póki co jestem zadowolony (tfu, tfu żeby tylko nie zapeszyć). profesjonalna i sprawna ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 10.11.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Kasztanka musisz wiedziec jaki będziesz miała piec ,ponieważ sa firmy co uzależniaja gwarancje pieca od rodzaju gazu np. Viessmann.Czy PB jest bardziej kaloryczny od propanu nie wiem .Była dyskusja na forum w wymianie doświadczeń że to blaga .Nie jestem chemikiem i nie zabieram głosu.Cena PB jest troche niższa od propanu.A gdzie się budujesz jeżeli nie jest to tajemnica?Woprz ma z Orlenu PB, ja propan też zakopany zbiornik z Progazu.Wiech buduje sie w Dlugolece mam na razie fundamenty wiec troche czasu jest, ale wole sie rozejrzec wczesniej czyli uzytkowaie tansze na p-b? a piec w takiej samej cenie? jakie Ty miales koszty? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 10.11.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 o widziesz to teraz Tyczyński mi buduje tobie też ? ooo slyszalam o Tyczynskim ..... ale on drogi jest ..... za ile wam zrobil fundamenty? a stan surowy do dachu? albo wyszczegolnij jezeli jestes w stanie robocizne za poszczegolne etapy .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 10.11.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 My tez jestesmy z niego zadowoleni i dobrze się z nim wspołpracuje, a poza tym to chcieliśmy zeby to był ekipa z tego terenu, wiadomo ze im zalezy na opini i się starają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 10.11.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Polanki suuuper kominek przy deskach dębowych musi być jeszcze genialny wyglad pozdrawiam grupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 12.11.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 hej co to zapadliscie w sen zimowy????sezon budowlany jeszcze sie nie skonczyl .... podzielicie sie informacjami ile zaplaciliscie za robocizne poszczegolnych etapow budowy stanu surowego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.11.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 ja płacę za całość, więc trudno powiedzieć ile za poszczególne etapy. w całości mam fundamenty wraz z wykonaniem przyłączy, izolacje, ocieplenie fundamentów styropianem (na to dysperrbit i folia kubełkowa), wykonanie drenażu, wieniec nad fundamentowymi, ściany zewnętrzne z działowymi, wieniec, kominy, ocieplenie, tynki zewnętrzne, dach (bez okien dachowych - ale dość duży, 310 m2) razem z podbitką. zrobili jeszcze GWC i zakopali szambo cena 25 tys PLN (było mniej ale robią parę rzeczy dodatkowych - GWC czy podwójna robota z oklejaniem ścian - styropian 15 cm z 2 warstw - 10 i 5, więc roboty dokładnie 2 razy więcej). No i firma bardzo chce wejść na całą wykończeniówkę - już robią elektrykę (tzn zabrali się) no i niewykluczone że przyjadą z agregatem do tynków. Okna też wstawiają - tutaj weźmiemy urlop i będziemy ich kontrolować przy robocie. nie mam jeszcze wylanego chudziaka - ścianki działowe stawiają na osobnych wylanych i zazbrojonych ławach (poszliśmy w straszne koszty na tych fundamentach) no i mam wątpliwość czy dobrze zagęścili podłoże. Niestety nie było nas przy tym, ale zrobili to w ciągu 1 dnia, nie wiem czy jest dobrze zagęszczone. Jak to sprawdzić? Czy po prostu przyjąć że jest źle i kazać jeszcze zagęszczać - bo polewać już chyba nie, chociaż piasek jest suchy, bo dom już przykryty dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 13.11.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Co do zagęszczenia gruntu to dobrą metodą kontroli jest "metoda pręta". Bierze się pręt stalowy, gładki oburącz najlepiej i staramy się go wbić jednym ruchem, pionowo w utwardzony grunt, przykładając w miarę możliwością stałą siłę. Rzecz jasna, metoda bardzo "polowa" ale umożliwia sprawdzenie dwóch wad: różnic ubijania pomiędzy poszczególnymi miejscami (sprawdzamy tak co metr), różnic pomiędzy warstwami (bardzo ważne!). Po kilku próbach mamy już wyczucie i łatwo stwierdzimy np. powierzchniowe utwardzenie (np. na 10 cm) a pod nim kawerny (pręt po przebicu wierzchniej twardej warstwy wchodzi głębiej, łatwiej niż na początku... i coś tu już nie jest w porządku). Nasz kierownik sprawdzał tak wszystkie powierzchnie... ekipa to dobrze zapamiętała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 13.11.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 własnie wróciłem z prawie tygodniowego niebytu Trochę sie ruszyłem z robotą i mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu skończę łazienkę Czeka nas jeszcze malowanie....żona mnie namówiła ale już tego żałuję :/ Po moim powrocie zastałem w domu sajgon, czuję się jakbym w budowie cofnął się co najmniej o rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.11.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Szukam namiaru na jakiegoś bardzo dobrego stolarza - chodzi o zrobienie mebli kuchennych, szaf typu Komandor no i może paru innych rzeczy (sypialnia) - upatrzyłam sobie parę fajnych markowych mebli które kosztują dość sporo i zastanawiam się czyby ich nie podrobić np. meble kuchenne - można niedrogo kupić fronty (np. http://www.bestmeble.com.pl) i i zlecić zrobienie mebli wg swojego projektu. Jest we Wrocławiu firma produkująca elementy do mebli kuchennych, możnaby się koło czegoś takiego zakręcić. WIdziałam takie meble zrobione przez stolarza - wyglądały naprawdę nieźle, a kosztowały ok 6 tys PLN w sumie (robocizna i materiał) - było tego naprawdę dużo. Czy ktoś może tak robił meble? Byłabym bardzo wdzięczna za namiary na takich stolarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canon111 14.11.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Witammam ściany z bk o gubości 36 cm, planuje jeszcze docieplićjaką dać grubość styropianu ?, interesują mnie później możliwie najniższe koszty ogrzewania, chyba wybiorę gaz płynnyaha, i gdzie tanio kupie styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts