woprz 18.11.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Instalator z którym próobwałem coś ustalić też się nie odzywa... to chyba powszechne jesienią... jak masz szybki temat i się nie targujesz to jadą z koksem... jak trochę marudzisz i wymagasz myślenia... spadasz na trzeci plan pytania do okienek!!! (dźwięczny będę za wszelakie sugestie) 1. czy ktoś z Was zdecydował się na tzw ciepłe ramki i jest z tego zadowolony? co to daje w praktyce, tak bez kitu ? 2. czy ktoś z Was zdecydował się na klamki antyprzewierceniowe, może z kluczykiem, może okucia przynajmniej WK2? 3. czy ktoś z Was zdecydował się na szybki P2, gdzie i po co? nie masz aktualnych zdjęć w albumie więc nie wiem gdzie powinieneś to dać ufff.... mam już wirtualne drewniane okienka, teraz szybka decyzja co do opcji... do p2 wystarczy wk1 wk2 daje się do p4 ale to już bardzo wysoka klasa więc jak nie zamierzasz trzymać w domu antyków i katalogowanych dzieł sztuki to zupełnie zbędne przy p1; wk1 warto dać klamki z zamkiem lub co najmnie z przyciskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 18.11.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 canon1 co do kosztów to trzeba policzyć styropian FS15 10cm to jakieś 14,5zł/m2 klej, siatka, klej, grunt, tynk to jakieś 10-40zł/m2 narożniki, listwy startowe - policz sobie robocizna na gotowo to np. 25zł/m2 w sumie na 250m2 13-20 kzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 18.11.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 mnie na 170 m2 wyszło 7 tys PLN, 15 cm styropianu w tym podwójne klejenie - 10 cm i 5 więc więcej kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canon111 18.11.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 BK, ta cena to z robotą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek 18.11.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Molly, dzieki za namiar.Canon1, u mnie facet od wykończeniówki chce 25zł/1m2 za ocieplenie z tynkowaniem (robocizna) i myślę, że jeszcze cosik uszczyknę z tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.11.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 BK, ta cena to z robotą? robota w cenie całości stanu surowego - to są same materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 19.11.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 pytania do okienek!!! (dźwięczny będę za wszelakie sugestie) 1. czy ktoś z Was zdecydował się na tzw ciepłe ramki i jest z tego zadowolony? co to daje w praktyce, tak bez kitu ? 2. czy ktoś z Was zdecydował się na klamki antyprzewierceniowe, może z kluczykiem, może okucia przynajmniej WK2? 3. czy ktoś z Was zdecydował się na szybki P2, gdzie i po co? ufff.... mam już wirtualne drewniane okienka, teraz szybka decyzja co do opcji... ad. 1 nie ad. 2 nie ad. 3 nie szybko mi ta ankieta poszła Tak jak Ivonesca: 3x NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 19.11.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Pozdrawiam wszystkich. Cosik pogoda się Wam zepsuła na roboty Ale ja cieszę się bardzo, że to już piątek. Marzy mi się odespanie całego tygodnia w sobotę. Mam nadzieję ,że Wy mieliście lżejszy ten tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 19.11.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 tydzień był ciężki pogoda do dupy szczęście w nieszczęściu z tym deszczem zdążyłem z większością robót na zewnątrz ale nie wszystko. na szczęście front robót mam taki że i w środku jest co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 19.11.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 RATUUUUNKUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!śnieg pada!!!!!a co z moimi fundamentami??????????cała kasa na marne?????zaczarujcie trochę pogodę żeby zdążyli skończyć PLIIIZZZZZZZ pozdrowienia w opłakanym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 19.11.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 woprz zastanawiam się czy jeśli bardziej zagrożone miejsca zabezpieczę okuciami i klamkami to jest sens dawać tam jeszcze P2? Myślę tak, że wyważyć okno, przekręcić klamkę mozna w miarę cicho a wybicie szyby to już mocne wejście...Tu chodzi o czas a wybicie szyby tak by wejść wymaga troche czasu... jak myślisz?co do ciepłych ramek to w każdym oknie jest miedzy szybami taki cóś - ramka, te ciepłe podobno coś dają hehehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.11.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Ale śniegu nasypało! To teraz juz nic do mnie nie dojedzie - a miały przyjechać rynny dobrze że dach prawie skończyli - teraz jeszcze jakieś gąsiory kładą. No i wyrobili sie z izolacjami fundamentów - teraz kończą drenaż - jest w połowie - mam nadzieję że zda egzamin dachowiec - tylko że może akurat nikt nie usłyszy trzasku szyby - załóż dobry alarm . kasztanka - dlaczego się martwisz? Wydaje mi się jest OK - jak będzie mróz to dajesz do murowania specjalne dodatki i tyle. Szybko zabezpieczysz fundamenty, będzie jeszcze ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 19.11.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 woprz zastanawiam się czy jeśli bardziej zagrożone miejsca zabezpieczę okuciami i klamkami to jest sens dawać tam jeszcze P2? Myślę tak, że wyważyć okno, przekręcić klamkę mozna w miarę cicho a wybicie szyby to już mocne wejście... Tu chodzi o czas a wybicie szyby tak by wejść wymaga troche czasu... jak myślisz? co do ciepłych ramek to w każdym oknie jest miedzy szybami taki cóś - ramka, te ciepłe podobno coś dają hehehe... waśnie po to żeby nie zrobili tego szybko potrzebujesz kompletu klamka okucie i szyba to nad czym można się zastanawiać to piętro ale tylko tam gdzie nawet z drabiną trudno się dostać. Zastanów się jaszcze czy warto odpuszczać\ jedno okno w skali całego domu. Paradoks zabezpieczeń polega na tym że wydajemy kupę kasy na różne takie rzeczy modląc się po ciuchu żeby nigdy nie trzeba było ich użyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 19.11.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Hejka W temacie rzeczy, które robimy modląc się, by nigdy ich nie potrzebować... Chcemy ubezpieczyć nasz domek (chociaż wiatr nie zdmuchnął dachu, ale kto wie, czy za miesiąc nie powieje jeszcze gorzej ). Co Wy na to? Jakie ubezpieczenie wybrać i w jakiej firmie, żeby obejmowało np. wybicie ale i kradzież okna, zerwanie dachu, pioruny i gradobicie... i co tam sie jeszcze może stać niezamieszkanemu domkowi? Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.11.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 ofertę na budowę ma generali i hestia - może jeszcze jakaś firma nie wiem, mało kto chce ubezpieczać dom w budowie, na pewno nie PZU. hestia - sprawdźcie na stronach archipelagu i hestii, a generali mogę przysłać zainteresowanym na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 19.11.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 To ja poproszę na priva generali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 19.11.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 bardzo droga rzecz takie ubezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.11.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 woprz - ja mam na razie w Allianz - ok 120 zł na rok ale niewiele ryzyk.w hestii drożej, a opcje typu ubezpieczenie instalacji czy okien (to się jakoś nazywa - ubezpeieczenie ruchomych środków etc. czy coś) kosztuje - okna ok 400 PLN na rok, instalacje ok 200 PLN na rok, można to podzielić na mniejsze okresy. Chyba warto - jak bierzesz okna za 20 tys i ktoś ci je skroi, to chyba więcej tracisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 19.11.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 namierzyłem Generali, Hestię, Compensę: koszty mi już znane to:załóżmy umowa na rok i wartośc budowy 200.000 (mozna oczywiście mniej). w Generali - od szkód wszelakich - 0,26% czyli 520zł dodatkowo od kradzieży itp. 1,5% ale max. do 30.000 = 450zł, powyżej stawiają warunki typu monitoring itd. w Compensie - od szkód wszelakich (tylko) - 0,15% czyli 300,- a od szkód i kradzieży w jednej polisie (LUX) - 0,23% czyli 460,- w Hestii - od szkód wszelakich 0,2% czyli 400,- a od kradzieży mienia wbudowanego 2,4% czyli np. od 20000 będzie 240 zł a od mienia ruchomego 2,8% czyli od podobnej kwoty 280zł ale tak naprawdę oczy się otwierają jak się czytaogólne warunki ubezpieczenia, są tam różne ograniczenia itp itd. Włąśnie planujemy w weekend siąśc nad tymi warunkami i przewrtować je dokładnie. Więcej płaci się przy stropach drewnianych i konstrukcji dachowej łatwopalnej (ale nie chodzi tak naprawdę o więżbę tylko o pokrycie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 19.11.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Dachowiec - a możesz upublicznić namiary na te firmy i warunki, czy masz je tylko na papierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts