Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Compensa http://www.compensa.pl

Hestia http://www.hestia.pl

Generali http://www.generali.pl

informacje znajdziesz w dziale ubezpieczeń majątkowych.

kontakty wrocławskie również.

tylko Hestia umieściła załącznik w formacie .pdf

z hestii i generali wziąłem na papierze (niestety)

dzięki :) :)

Witam Grupę

Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy

na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł.

Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ?

Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! .

Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji

Edzia&Maksiu

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615

witam

od dłuższego czasu czytam klub budujących.Dopiero teraz się zalogowałam bo dopiero teraz naprawde zaczęła się budowa i chcę skorzystać z waszych doświadczeń, porad. Buduję domek w Smolcu .

Może ktoś z was jest na takim etapie budowy ,że są wam zbędne deski szalunkowe potrzebuję 1 m3.Chętnie odkupie.Informacje przesyłajcie na priva (mail ) , potrzebuje wszystko to co moze być dla was zbędne a moze mi sie przydać , aha no i najważniejsze potrzebuje od zaraz kierownika budowy który nie zedrze ze mnie skóry a będzie znał sie na robocie , zresztą sami wiecie ....... prosze o pomoc bo chce jeszcze zakończyć fundamenty prze zimą :)

pozdrawiam. :roll:

Witam GRUPĘ oraz pozdrawiam nowych klubowiczów.Blondyna dzięki za życzenia.BK wiem że Gmina dawała materiał na drogę w Kamieńcu (żwir z piaskiem)praca własna.Myślę o Twoim wykopie na gaz.W tej chwili jest ziemia nasiąknięta wodą ,musisz mieć pompę do wypompowania wody.Czy zrobienie wykopu należy do Ciebie?Wiech

cześć wszystkim,

zimno, zimno.

Ale ma to swoje dobre strony - jak błoto na naszej drodze zamarza, to przynajmniej można nią przejechać - inaczej jest spore ryzyko zakopania się w błocie

Czy ktoś z gminy Czernica próbował wyciągnąć kasę od gminy na zrobienie drogi?

Było podobno dwóch takich w 45 ale pryszła straszna zima i od tamtej pory nikt o nich nie słyszał :lol: :lol: :lol: :lol:

marne szanse, moim skromnym zdaniem.

chyba że jakaś kaska z unii się ale ..... nie liczył bym na to zbyt szybko

cała kasa idzie w Czernice i Kamieniec

myślę, że gmina ma teraz trochę większe zmartwienia wodociag, kanalizacja itd

Ale walczyć trzeba

Wiech - woda stoi ze stopniałego śniegu i deszczu, ale pan z dozoru technicznego kazał po prostu zasypać bez wypompowywania :o

Woda nalała się już po zrobieniu fundamentu i osadzeniu bańki. Pan kazał zasypać, i nie kazał niczym ocieplać, ewentualnie ocieplić rurę prowadzącą od bańki do domu.

Wiem że ty i woprz ocieplacie bańkę z gazem, nie wiem w końcu jak robić.

wykop był po naszej stronie - nam to taniej wychodzi.

woprz - mnie szlag trafia jak widzę że dwie działki dalej gmina finansuje prąd kanalizę i wodę a nam to każe budować ZA WŁASNE PIENIĄDZE i mówi że kasy na naszą kanalizę nie ma. Aha, i jeszcze każe płacić podatki.

Na razie nie podskakujemy, ale za jakiś czas spróbujemy uderzyć z grubej rury.

Wiech - woda stoi ze stopniałego śniegu i deszczu, ale pan z dozoru technicznego kazał po prostu zasypać bez wypompowywania :o

Woda nalała się już po zrobieniu fundamentu i osadzeniu bańki. Pan kazał zasypać, i nie kazał niczym ocieplać, ewentualnie ocieplić rurę prowadzącą od bańki do domu.

Wiem że ty i woprz ocieplacie bańkę z gazem, nie wiem w końcu jak robić.

wykop był po naszej stronie - nam to taniej wychodzi.

ja mam około 30m rurki więc dla bezpieczeństwa zasypałem ją keramzytem wyjąsia jeszce nie ocieplałem ten rok jest testowy jak nic się nie wydaży to poprostu to zostawię a jeśli jednak coś to poszykam czegoś (technologii) na tę część rurki przy samym domu

wioma,

tym się nie ma co przejmować, cały Wrocław jest na wodzie, trzeba by się po prostu wyprowadzić w inną część Polski żeby się powodzi nie bać, może zalać tak naprawdę wszędzie, może poza okolicami Sobótki, czy Smolca albo Kątów.

jaki domek budujesz?

no nie wiem :roll: a oglądaliście "Pojutrze" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: