dachowiec 19.11.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Compensa http://www.compensa.plHestia http://www.hestia.plGenerali http://www.generali.pl informacje znajdziesz w dziale ubezpieczeń majątkowych.kontakty wrocławskie również.tylko Hestia umieściła załącznik w formacie .pdfz hestii i generali wziąłem na papierze (niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 19.11.2004 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 ważne! tylko hestia ubezpiecza mienie ruchome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 19.11.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Witam grupę,roboty ida jak czytam sprawnie Wiech mam nadzieję,że już niedługo odpalisz grzanie czego ci życzę,Ivo co to za monidło zamiast domku?Bk jak zwykle jesteś obryta na tematy o których nawet nie mam pojęcia trzymam kciuki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 19.11.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Compensa http://www.compensa.pl Hestia http://www.hestia.pl Generali http://www.generali.pl informacje znajdziesz w dziale ubezpieczeń majątkowych. kontakty wrocławskie również. tylko Hestia umieściła załącznik w formacie .pdf z hestii i generali wziąłem na papierze (niestety) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.11.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Witam Grupę Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł. Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ? Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! . Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji Edzia&Maksiu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PervJ 20.11.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 witam od dłuższego czasu czytam klub budujących.Dopiero teraz się zalogowałam bo dopiero teraz naprawde zaczęła się budowa i chcę skorzystać z waszych doświadczeń, porad. Buduję domek w Smolcu . Może ktoś z was jest na takim etapie budowy ,że są wam zbędne deski szalunkowe potrzebuję 1 m3.Chętnie odkupie.Informacje przesyłajcie na priva (mail ) , potrzebuje wszystko to co moze być dla was zbędne a moze mi sie przydać , aha no i najważniejsze potrzebuje od zaraz kierownika budowy który nie zedrze ze mnie skóry a będzie znał sie na robocie , zresztą sami wiecie ....... prosze o pomoc bo chce jeszcze zakończyć fundamenty prze zimą pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 20.11.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Kasztanka w którym mniej więcej miejscu budujesz? Często przejeżdżam przez Długołękę jak jadę do Selgrosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 20.11.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Kasztanka w którym mniej więcej miejscu budujesz? Często przejeżdżam przez Długołękę jak jadę do Selgrosu. hi hi kolo selgrosu dokladnie za hafele pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 21.11.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Witamchcialam sie dołączyć do klubu.Kupuje dzialke w Paniowicach, na wiosne chce ruszyć z budowąPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 21.11.2004 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 wiomawitaj w klubie! witaj w gronie "kierunek Oborniki"! Paniowice są urokliwe, uważaj jednak na działki zalewowe, ponoć tam w czasie powodzi, podobnie jak w części Urazu była woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 22.11.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 cz cz cz cześć wszyssstkim , ale zi zi zimno, prawda? A nasz Sadków (kierunek na Kąty ) zalało ponoć zaraz po wojnie, bo tak lało, że wystąpił z brzegów mały stawik na przeciwko naszej chałupki. Takie dziwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.11.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 cześć wszystkim,zimno, zimno.Ale ma to swoje dobre strony - jak błoto na naszej drodze zamarza, to przynajmniej można nią przejechać - inaczej jest spore ryzyko zakopania się w błocieCzy ktoś z gminy Czernica próbował wyciągnąć kasę od gminy na zrobienie drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 22.11.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Witam GRUPĘ oraz pozdrawiam nowych klubowiczów.Blondyna dzięki za życzenia.BK wiem że Gmina dawała materiał na drogę w Kamieńcu (żwir z piaskiem)praca własna.Myślę o Twoim wykopie na gaz.W tej chwili jest ziemia nasiąknięta wodą ,musisz mieć pompę do wypompowania wody.Czy zrobienie wykopu należy do Ciebie?Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.11.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 cześć wszystkim, zimno, zimno. Ale ma to swoje dobre strony - jak błoto na naszej drodze zamarza, to przynajmniej można nią przejechać - inaczej jest spore ryzyko zakopania się w błocie Czy ktoś z gminy Czernica próbował wyciągnąć kasę od gminy na zrobienie drogi? Było podobno dwóch takich w 45 ale pryszła straszna zima i od tamtej pory nikt o nich nie słyszał marne szanse, moim skromnym zdaniem. chyba że jakaś kaska z unii się ale ..... nie liczył bym na to zbyt szybko cała kasa idzie w Czernice i Kamieniec myślę, że gmina ma teraz trochę większe zmartwienia wodociag, kanalizacja itd Ale walczyć trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.11.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Wiech - woda stoi ze stopniałego śniegu i deszczu, ale pan z dozoru technicznego kazał po prostu zasypać bez wypompowywania Woda nalała się już po zrobieniu fundamentu i osadzeniu bańki. Pan kazał zasypać, i nie kazał niczym ocieplać, ewentualnie ocieplić rurę prowadzącą od bańki do domu. Wiem że ty i woprz ocieplacie bańkę z gazem, nie wiem w końcu jak robić. wykop był po naszej stronie - nam to taniej wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.11.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 woprz - mnie szlag trafia jak widzę że dwie działki dalej gmina finansuje prąd kanalizę i wodę a nam to każe budować ZA WŁASNE PIENIĄDZE i mówi że kasy na naszą kanalizę nie ma. Aha, i jeszcze każe płacić podatki.Na razie nie podskakujemy, ale za jakiś czas spróbujemy uderzyć z grubej rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.11.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Wiech - woda stoi ze stopniałego śniegu i deszczu, ale pan z dozoru technicznego kazał po prostu zasypać bez wypompowywania Woda nalała się już po zrobieniu fundamentu i osadzeniu bańki. Pan kazał zasypać, i nie kazał niczym ocieplać, ewentualnie ocieplić rurę prowadzącą od bańki do domu. Wiem że ty i woprz ocieplacie bańkę z gazem, nie wiem w końcu jak robić. wykop był po naszej stronie - nam to taniej wychodzi. ja mam około 30m rurki więc dla bezpieczeństwa zasypałem ją keramzytem wyjąsia jeszce nie ocieplałem ten rok jest testowy jak nic się nie wydaży to poprostu to zostawię a jeśli jednak coś to poszykam czegoś (technologii) na tę część rurki przy samym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 22.11.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 wiem ,że Paniowice to byly tereny zalewowe, ale ponoc polder jest juz zlikwidowany a wiocha otoczona wałem, zresztą dzialke kupuje tak w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.11.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 wioma, tym się nie ma co przejmować, cały Wrocław jest na wodzie, trzeba by się po prostu wyprowadzić w inną część Polski żeby się powodzi nie bać, może zalać tak naprawdę wszędzie, może poza okolicami Sobótki, czy Smolca albo Kątów. jaki domek budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.11.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 wioma, tym się nie ma co przejmować, cały Wrocław jest na wodzie, trzeba by się po prostu wyprowadzić w inną część Polski żeby się powodzi nie bać, może zalać tak naprawdę wszędzie, może poza okolicami Sobótki, czy Smolca albo Kątów. jaki domek budujesz? no nie wiem a oglądaliście "Pojutrze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts