BK 01.12.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 znam takich którzy zasypiają we czwórkę z dziećmi jak tu oduczyć takiego malucha - Michaś jeszcze niedawno sam kładł się spać bez protestów, mówił papa i przykrywał się kołderką, gasiłam światło, wychodziłam z pokoju, a Misiek sam zasypiał. teraz demoluje przy zasypianiu to co akurat ma pod ręką - sięga na półki z łożeczka, do szafki z ubraniami i rzuca czym się da ze złości. By the way - jak sobie radzicie z frustracją dwulatka? ja po pierwszym dziecku wiem że najlepsze co można zrobić to po prostu brać na przeczekanie, w końcu ataki złości przechodzą , ale mały czasem tak się złości że może sobie zrobić krzywdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 01.12.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Wojty - nasz kot też śpi z nami. A dokładnie NA MNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.12.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Had (ra) no nasz kot też pakuje się do łóżka, ale tego to zawsze można zrzucić.....z dzieckiem ciężej BK - u mnie Franek przechodził to chyba bardzo łagodnie....bo jakoś nie pamiętam nic szczególnego z tamtego okresu.....no a z Karoliną to w ogóle nie pamiętam co było 10 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 01.12.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Niby można zrzucić... ale my śpimy na antresoli - trochę nie mam serca rzucać stworzeniem z wysokości 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 01.12.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Had, i tak zleci na cztery łapki to ja mam pomysł - może kupię swojemu synkowi kota, kot się przeciśnie między szczebelkami łóżeczka do spania, a Michaś się od nas odczepi i będzie męczyć kota ... tylko nie wiem czy kot da się męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 01.12.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Had, i tak zleci na cztery łapki to ja mam pomysł - może kupię swojemu synkowi kota, kot się przeciśnie między szczebelkami łóżeczka do spania, a Michaś się od nas odczepi i będzie męczyć kota ... tylko nie wiem czy kot da się męczyć właśnie w sobotę nasz Paweł dostał kota. Niestety w obu znaczeniach Tzn. na widok kota (dwuletnia kotka) piszczy, skacze, śmieje się, gania. Kot z początku uciekał, teraz zaczyna się przyzwyczajać. Pierwszego wieczora jak zwykle o ósmej zaordynowaliśmy kąpiel i spanie. Położyliśmy małego spać, uff, wreszcie chwila dla siebie. Po chwili słyszymy z sypialni radosne: 'Kici!' i w efekcie Paweł poszedł spać chyba o północy. Następnego dnia nawet się nie dał zagonić do kąpieli o ósmej tylko ganiał za kotem aż wreszcie nie mieliśmy siły tylko my poszliśmy spać... O czwartej w nocy kot wpadł na pomysł żeby się pobawić swoją zabawką (futrzana kulka z dzwoneczkiem w środku) Wczoraj dopiero było lepiej... I co wy #$#@ wiecie o niewyspaniu Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 01.12.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 jedno warte drugiego a o niewyspaniu wiemy, wiemy ... Michasiowi do dziś rosną ząbki (miejmy nadzieję że już ostatnie w końcu ile można mieć zębów )- więc wiemy co to niewyspanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 01.12.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Yemiołka , a z czego to wineczko zrobione? Cosik mi się wydaje,że chyba za mało cukru dałeś skoro szczypie. uuu, nie mów tak do mnie, bo zacznę przemawiać basem!! nic nie dawałem, moja męża dawała a co do dzieci, to nie próbujcie mi udowodnić, że niemiło i paskudnie jest przytulić się do małych, cieplutkich, pachnących najpiękniej ciałek... póki jeszcze na to pozwalają... poza tym im też to potrzebne... jestem przeciwko dziecinnym pokojom! [oczywiście do czasu, taka głupia nie jezde ] nie ma to jak gniazdo, HOWGH, rzekłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 01.12.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Macie szczęście, że moja kocica nie umie czytać, bo jakby się dowiedziała, jakie mnie tu dają rady, to najpewniej przegryzłaby kabel do gniazdka Zdaje mi się, że Yemiołka mądrze gada z tym gniazdem i przytulaniem... oczywiście teoretycznie, bo co ja tam wiem o dzieciach, nie? tyle co w tv zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 01.12.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 yemiołka no przecież my narzekamy tylko po to żeby sobie ponarzekać a w gruncie rzeczy fajnie ... takie małe ciałka są słodkie i kochane pod warunkiem ze nie kopią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 01.12.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Ok, może mam tylko alergię na słowo "przyuczanie". kojarzy mi się z tresowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 01.12.2004 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Cześć! chciałam wstawić zdjecie i pokazać wam kto się pcha do mojego łużka ale brakło mi umiejętności - pomóżcie! zdjęcie musisz najpierw umieścić w internecie, na przykład w jakimś albumie oferowanym przez portale internetowe, bodajże ONET cos takiego oferuje, a następnie wpisać link do tego zdjęcia w ten sposób : link%20do%20zdj%C4%99cia i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacekiewicz 02.12.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Cześć! chciałam wstawić zdjecie i pokazać wam kto się pcha do mojego łużka ale brakło mi umiejętności - pomóżcie! No wlasnie, zrob jak mowi dobrzykowice ("ja wojt wam to mowie") Idz na strone http://republika.onet.pl/, tam mozesz zalozyc bezplatne konto stron www RepublikaStart. Pod linkiem "Pomoc" na tej stronie znajdziesz dokladne informacje i wyjasnienia, jak co robic. No i juz bedziesz miala WLASNE STRONY w internecie, na ktore wstawic mozesz zdjecia, ale nie tylko zdjecia i udostepnic twoje dzielo internautom (w gwarze mowi sie na to opublikowac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 02.12.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Yemiołka , a z czego to wineczko zrobione? Cosik mi się wydaje,że chyba za mało cukru dałeś skoro szczypie. uuu, nie mów tak do mnie, bo zacznę przemawiać basem!! nic nie dawałem, moja męża dawała Wielkie sorry Ale coś mi się płci pomieszały jak pisałam A propo dzieci i wysypiania czy też nie, to ja na szczczęście ten etap mam za sobą. Ale dokładnie pamiętam jak mój synek codziennie w nocy mnie budził ok.2-3 i mówił do mnie trzy wersje/nie równocześnie/ - siku chcę ../ gdy w ciągu dnia nigdy mi nie zgłaszał takich potrzeb/ - pić chcę... -kocham cię... Teraz też nie można go zagonić do spania, ale to już zupełnie inna historia. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacekiewicz 02.12.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Cześć! chciałam wstawić zdjecie i pokazać wam kto się pcha do mojego łużka ale brakło mi umiejętności - pomóżcie! Jezeli chcesz udostepniac wylacznie zdjecia, to jeszcze latwiej mozesz to zrobic zakladajac album, np. tu http://foto.onet.pl/albumy/. I pozniej umieszczasz w twojej wypowiedzi: tak jak napisal dobrzykowice. No ale przedtem popatrz na moj podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 02.12.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Witam GRUPĘ.Czytałem wasze wypowiedzi o zwierzętach,jak to śpią w rożnych miejscach .Wygląda na to że tylko ja nie pozwalam im wylegiwać się na kanapie.Dzieci pozwalaja psu na wszystko ,łącznie leżeniem na kanapie.Ja go zwalam na podłogę,i pies jak mnie widzi sam już woli zejść.Nie chcę żeby był kanapowcem(owczarek belgijski).Ostatnio mam dużo pracy w firmie (muszę uzupełnić pusty stan kasy).Nie mam nawet czasu bywać często w Kamieńcu i cokolwiek robić.Świeta tuż tuż a ja jestem w lesie,z przeprowadzką.Kominek działa rewelacyjnie ,nie mam jeszcze sterownika PZZ 1 ale na razie jest super z ogrzewaniwem.pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacekiewicz 02.12.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Wiechu - widze, ze Kamieniec rosnie w sile, a ludzie zyja dostatniej. Czy ostatnie zdjecia na Twojej stronie to szanowni sasiedzi? No to ladne kwiatki , twoj dom jest e.... troche inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 02.12.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Wiech- a ja myślałam, że masz owczarka niemieckiego tylko długowłosego. Czy one różnią się czymś zasadniczo od belgijskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 02.12.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Yackiewicz ostatnie zdjecia są sąsiadów.Musze zrobić kiedyś porządek z nimi,tym bardziej ze dom się trochę zmienił.Moly nie wiem czym się różni owczarek niemiecki od belgijskiego Podobno belgijski ma dłuższą sierść ,ale czy tylko tym ,nie wiem Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 02.12.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Wszystkim dziekuje (Baaaaaaardzo) jeśli chodzi o zdjecia. Ateraz sprawdzimy czy mi sie udało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts