dachowiec 10.01.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Zgadzam się, napewno siatka w chudziaku nie zaszkodzi. Tutaj też najlepiej dodać tę sieczkę stalową albo fibermash. Tak czy inaczej w jastrychu wypada dać również stal Cen styropianu nie komentuję... nie da się ukryć, że z punktu widzenia cen rozpoczynanie budowy w 2004 r. było mało sensowne no może ten kto kupił duuuużo drewna może się teraz cieszyć ale pozostałe ceny netto chyba mocno spadły. Najlepiej niczego nie porównywać i brnąć dalej do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.01.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Zgadzam się, napewno siatka w chudziaku nie zaszkodzi. Nie zaszkodzi ale napewno podroży. Lepiej chyba przyłozyć się do utwardzenia podsypki. W jastrych również nie mam stali a jedynie włókna polipropylenowe. przypominam że mam podłogówkę, tak więc jastrych o wiele bardziej pracuje , i naszczęscie nie peka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptagi 10.01.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witajcie! Jestem tu nowa i chciałam się ujawnić. Mamy zamiar budować w Brzezince średzkiej. Jesteśmy na etapie czekania na WZiZT. Czytam forum od pewnego czasu i dużo ciekawych rzeczy się już dowiedziałam-fajnie, że jesteście Ludziska!!!Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona.Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 10.01.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witam! Kastzanka, dachowiec - piękne macie linijki ciażowe, pełen profesjonalizm! Nasza córcia zaliczyła już wszystkie markety budowlane, przy czym niektóre bardzo jej się nie podobały co ogłaszała wszem i wobec W koncu wróciliśmy do cermagu (pomimo moich uprzedzen do tego miejsca). Ale wyszło na dobre, dostalismy spory rabat i wyszło suma sumarum tanio! Jeszcze tylko kleje i inne gadzety (ale to już na miejscu, u Szostaka) i za tydzien wchodzi ekipa od kafli. W domciu hula nam piecyk, działa podłogówka, jest cieplutko i miło! Juz bym sie chciała przeprowadzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 10.01.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witajcie! Jestem tu nowa i chciałam się ujawnić. Mamy zamiar budować w Brzezince średzkiej. Jesteśmy na etapie czekania na WZiZT. Czytam forum od pewnego czasu i dużo ciekawych rzeczy się już dowiedziałam-fajnie, że jesteście Ludziska!!! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona. Pozdrawiam!! Witaj Ptagi Brzezinka średzka to pewnie w stronę Środy? No to można przyjąć, że jesteśmy prawie niemalże dalekimi sąsiadkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 10.01.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 aka - ty zwiedzasz z małą hurtownie a ja zwiedzałam sklepy (a raczej jeden sklep - AE na Oławskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 10.01.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 BK co do dojazdów to jesteśmy blisko ale jednak nie po drodze trzeba by nadkładać ładnych parę Km. a swoją droga to mogłabyś lekko zaktualizować zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 10.01.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 polanka o co chodzi z tą WIKĄ i popiołem? Coś do mnie nic o tym nie dotarło... chodzi o utylizację popiołu z wrocławskiej elektrociepłowni... Wika to wysypuje do glinianek pozostałych po cegielni - ale to raczej w stronę blondyny niż nas... Było o tym jakiś czas temu w gazetach, protesty mieszkańców na nic się nie zdały... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 10.01.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 BK co do dojazdów to jesteśmy blisko ale jednak nie po drodze trzeba by nadkładać ładnych parę Km. a swoją droga to mogłabyś lekko zaktualizować zdjątka co do dojazdów - niedaleko mojego domu, po drugiej stronie drogi na Jelcz, jest droga która jest skrótem na Wojnowice, zastanawiam się czy jest to dobry szlak rowerowy do lasów okołochrząstawskich (już planuję wiosenne wypady rowerowe z dzieciarnią ...) Czy ktoś te skróty może testował? co do zdjęć - są jak najbardziej aktualne - u mnie po prostu nic sie nie dzieje - przez ostatnie dwa miesiące wsypali trochę żwiru do drenażu, zrobili fundament pod schody wejściowe, zrobili komin, zrobili fundament pod bańkę z gazem i ją zasypali. No i wylali chudziak na piasek. W międzyczasie poprawiali swoje błędy - to im zajęło chyba najwięcej czasu . I narzekali na płynność finansową - a jak mają ją mieć jak pracują tak jak pracują. Mnie to coś trafia bo lubię jak się dużo dzieje a takie czekanie to nie dla mnie - gdybym mogła to sama bym ten styropian kleiła, tymi ręcami. Dlatego przemawiają do mnie technologie typu "zbuduj dom w dwa dni" Gdzie i po ile kupujecie płyty GK? i wełnę mineralną - czy cena wełny też spadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptagi 10.01.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witaj Ptagi Brzezinka średzka to pewnie w stronę Środy? No to można przyjąć, że jesteśmy prawie niemalże dalekimi sąsiadkami Hadraadae Brzezinka Średzka jest za Wilkszynem-jest to powiat średzki i oczywiście gmina miękinia. A ty gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 10.01.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witam.Zbrojenie daje się na wylewke właściwa szczególnie gdy jest mała grubość wylewki.Wełne klei się do muru tak samo jak styropian,a więc klej, siatka wtopiona w klej.Na podłożach mocnych a więc silikaty,beton , poroterm,nie ma konieczności kołkowania oprócz strefy narożnej,przy nadprożach itp.Tynk mineralny i klej jest paroprzepuszczalny .Nie powinno się kłaść tynku akrylowego na wełnę .Nie wypowiadam się co lepsze styropian czy wełna.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 10.01.2005 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witaj Ptagi Brzezinka średzka to pewnie w stronę Środy? No to można przyjąć, że jesteśmy prawie niemalże dalekimi sąsiadkami Hadraadae Brzezinka Średzka jest za Wilkszynem-jest to powiat średzki i oczywiście gmina miękinia. A ty gdzie budujesz? Ja remontuję w Sadkowie - niedaleko Kątów, kiedyś powiat średzki, obecnie wrocławski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 10.01.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 aka - ty zwiedzasz z małą hurtownie a ja zwiedzałam sklepy (a raczej jeden sklep - AE na Oławskiej) A co to za sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 11.01.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 AE to wg mnie sklep z odzieża głównie dla kobiet a pełna nazwa to AE WOMAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 11.01.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Wojtek, brawo! Czyżby twoja żona również była uzależniona od AE? Wybieram się tam dzisiaj lub w tygodniu. Koleżanka kupiła sobie wczoraj super kostium - Uwaga - za 125 PLN oprócz ciuchów (przeceny!) jest bardzo fajne stoisko z torebkami i butami. Polecam wszystkim kobietom - a dla panów - na parterze jest też stoisko Sunset Suits Wiem, wiem, to nie to samo co Deni Cler czy Zara, czy Hugo Boss ale dla budujacych którzy liczą się z groszem - jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 11.01.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Dawno mnie tu nie było! Witam wszystkich! Ja jak chcę sobie coś kupić do ubrania to jade do Brzegu Opolskiego - ciuszki takie same jak we Wrocławiu a o 1/3 tańsze. Warto sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 11.01.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witam wszystkich -polanka żeńska i pozdrawiam z Nowym Rokiem 2004 (takie daty powpisywał Grzesiek na pierwszych dokumentach w tym roku). W Sylwestra udało mi się skręcić nogę na własnym podwórku i doceniam teraz nasz mały domek bez schodów. Na jednej nodze cholernie się dłuży droga do łazienki . Obserwuję sobie zimowe roboty budowlane. I pomyśleć, że rok temu startowały nasze ściany... Wszystkim życzę powodzenia i szybkiego zamieszkania w swoich domach w starych i nowych składach szczególnie! Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 11.01.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 BK taaak, mamy widzę podobne problemiki na budowie. Moi od 31 lipca praktycznie nie dostali ani grosza więcej (taakie mamy opóżnienia względem umowy). Tylko przed wigilią dostali na karpia. Sam nie rozumiem, jak można tak rozciągać etap który miał trwać 2 miesiące i jest dla nich wart ponad 50% całości. Efekt jest taki, że czasowo jestem w plecy, finansowo niby do przodu (ale przecież i tak to w końcu muszę im kiedyś wypłacić i w tym wypadku napewno nie zależy mi na opóźnieniach w wypłacie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 11.01.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 AE to wg mnie sklep z odzieża głównie dla kobiet a pełna nazwa to AE WOMAN Hehe, już myślałam ze sklep z armaturą No sami widzicie, głodnemu chleb na myśli. A nie jakieś tam kostiumy... Na razie to my w kalosze musimy inwestować bo na zrobienie ładnego podjazdu pod nowy dom nas nie stać. A elegancka to ja się bede robic na starosć, jak już dziecko nie bedzie na mnie ulewać, a glina wchodzić do butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.01.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 witam,witam też lubię AE...ale nie pamiętam kiedy tam ostatnio byłam ...wszystko teraz ma przelicznik na kafle albo coś ....u mnie ostatnio na płyty k-g ....może zaczniemy robić poddasze wiosną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts