Hadraadae 11.01.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Dzień dobry - A'propos kafli i przeliczników - znalazłam dla siebie nareszcie sposób na budowlany stres. Jeżdżę na zajęcia z ceramiki do domu kultrury!!! Kafelki na ściany do kuchni SAMA SOBIE ULEPIĘ - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacekiewicz 11.01.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Dzień dobry - A'propos kafli i przeliczników - znalazłam dla siebie nareszcie sposób na budowlany stres. Jeżdżę na zajęcia z ceramiki do domu kultrury!!! Kafelki na ściany do kuchni SAMA SOBIE ULEPIĘ - Hej, super biznes-plan, masz juz cennik za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 11.01.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 One będą bezcenne A co do insynuowanego biznesu, podkreślam, że lepię sama SOBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacekiewicz 11.01.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 One będą bezcenne A co do insynuowanego biznesu, podkreślam, że lepię sama SOBIE Ah, nie smial bym niczego insynuowac. Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze nie swieci garnki lepia. Nie znaczy to jednak, ze sa gorsze jakosciowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 11.01.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 One będą bezcenne A co do insynuowanego biznesu, podkreślam, że lepię sama SOBIE Ah, nie smial bym niczego insynuowac. Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze nie swieci garnki lepia. Nie znaczy to jednak, ze sa gorsze jakosciowo! ani że od razu grzeszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.01.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witam wszystkich! Ostanio okropnie zaganiana bylam, nie mialam nawet chwilki wolnego zeby poklikac troszeczke na forum . Ale juz jestem i wreszcie bede mogla z wami pogadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 11.01.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 One będą bezcenne A co do insynuowanego biznesu, podkreślam, że lepię sama SOBIE Ah, nie smial bym niczego insynuowac. Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze nie swieci garnki lepia. Nie znaczy to jednak, ze sa gorsze jakosciowo! ani że od razu grzeszne Wręcz przeciwnie - całkiem grzeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 11.01.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Pytanie do dobrzykowice: czy faktycznie podłogówka sprawdza się w sypialniach? Chcemy zasadniczo w sypialniach grzejniki, ale ostatnio przychodzi nam do głowy śmiały pomysł żeby może i w sypialni i w gabinecie podłogówkę ... ty7m bardziej ze gabinet malutki.u dzieci grzejniki. Byłyby to jedyne pomieszczenia z grzejnikami - oprócz łazienek Czy jeśli pomieszczenie małe to podłogówka ma sens? Zostaje poza meblami mało miejsca na pętle w podłodze. Hadra - moje dziecko (starsze) też lepi skorupy z gliny - ekspozycja jest u niej w pokoju. Wszyscy się zachwycają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 11.01.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 BK - a gdzie lepi? Może się mijamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.01.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 wojty, nie wiem jakie masz zbrojenie swoich fundamentów ale proponuje Ci pogadać np. w RMC odnośnie elementów drucianych dodawanych od razu do betonu w betoniarni zamiast zbrojenia - oszczędzasz na robociźnie, transporcie i czas - natomiast nie wiem ile to moze kosztować. ja u siebie zza późno się zorientowałem o tym wynalazku ale np już wylewkę na parterze to wziąłem beton z drutami i naprawdę ekstra wyszło. jak dasz rzuty fundamentów to technolog Ci powie ile kg na m3 trzeba dać aby miało to odpowiednie parametry. tą technologię stosuje się np p rzy halach przemysłowych Wojtku, sadze, ze nie powinienez zalowac, ze nie zrobiles ław fundamentow w calosci z betonu ze zbrojeniem rozproszonym (bo chyba o tym pisales). Te betony nadają sie tylko na posadzki, płyty i ściany fundamentowe. Wynika to m.in. z tego ze zbrojenie powinno przede wszystkim byc ukladane w dolnej czesci przekroju (tam gdzie dzialaja sily rozciagajace). Zas ta hybryda ma zbrojenie rozproszone po calym przekroju przez co malo efektywne. Moim zdaniem, jesli ktos juz bardzo chce oszczedzac to radze zeby w ogole nie zbroil swoich law, ewentualnie zrobil je troche wieksze (prawde piszac norma nie wymaga zbrojenia podluznego - i prety te w ogole nie bieze sie pod uwage liczac nosnosc law - zbrojenie law polega na ulozeniu pretow poprzecznych). Ale jak bede robila plytę to chyba sie zastanowie nad tym "zbrojonym betonem". ALe przede wszystkim na ostateczne decyzje wplyna czynniki ekonomiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.01.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Dzień dobry - A'propos kafli i przeliczników - znalazłam dla siebie nareszcie sposób na budowlany stres. Jeżdżę na zajęcia z ceramiki do domu kultrury!!! Kafelki na ściany do kuchni SAMA SOBIE ULEPIĘ - Witaj, a gdzie konkretnie chodzisz na te warsztaty??? Zawsze marzylam o czyms takim! Lepicie tez tam granki, wazoniki?? Napisz rowniez jak drogi jest taki kurs z chcea bym sie na niego zapisala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 11.01.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Ja chodzę do domu Kultury Światowid przy pętli tramwajów 1,2,4 i 10. Wpisowe wynosi 40zł, a potem zależnie od tego ile razy i na jak długo przychodzisz lepić w danym miesiacu - ale nie są to wielkie pieniądze. Tym bardziej, że obejmują materiały, podstawowe narzędzia, szkliwa, wypalanie - a swój produkt zabierasz do domku. W kwestii CO - panuje pełna dowolność: co kto chce, co kto umie. Niestety w środowej grupie dla dorosłych jest już fullx2 i nikogo nie przyjmują. Nie wiem co z czwartkowym wieczorem. Ale pewnie można zadzwonić i zapytać (tel pewnie będzie w książce, ja nie mam , dysponuję tylko prywatnym do prowadzącego, bo to nasz przyjaciel domu - mogę się jutro dopytać co z czwartkiem i dam znać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.01.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Ja chodzę do domu Kultury Światowid przy pętli tramwajów 1,2,4 i 10. Wpisowe wynosi 40zł, a potem zależnie od tego ile razy i na jak długo przychodzisz lepić w danym miesiacu - ale nie są to wielkie pieniądze. Tym bardziej, że obejmują materiały, podstawowe narzędzia, szkliwa, wypalanie - a swój produkt zabierasz do domku. W kwestii CO - panuje pełna dowolność: co kto chce, co kto umie. Niestety w środowej grupie dla dorosłych jest już fullx2 i nikogo nie przyjmują. Nie wiem co z czwartkowym wieczorem. Ale pewnie można zadzwonić i zapytać (tel pewnie będzie w książce, ja nie mam , dysponuję tylko prywatnym do prowadzącego, bo to nasz przyjaciel domu - mogę się jutro dopytać co z czwartkiem i dam znać ) Szkoda, ze juz nie ma miejsc . Zawsze chcialam sie zapisac na cos takiego. Jakbys tylko wiedziala o jakis wolnych miejscach to daj mi znac - na grupe albo na prva. Az mnie rece swierzbia zeby soebie co nie co porobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 12.01.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Witam Wszystkich i pozdrawiam po długiej nieobecności. Niestety w pracy coraz więcej do zrobienia i brak czasu na pisanie Widzę, że dużo przegapiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 12.01.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 One będą bezcenne A co do insynuowanego biznesu, podkreślam, że lepię sama SOBIE Ah, nie smial bym niczego insynuowac. Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze nie swieci garnki lepia. Nie znaczy to jednak, ze sa gorsze jakosciowo! ani że od razu grzeszne Wręcz przeciwnie - całkiem grzeczne ale czy grzechu warte ?\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 12.01.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 jak to robią kobiece dłonie to napewno jest warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.01.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 BK - a gdzie lepi? Może się mijamy? W przedszkolu na Różyckiego. Chyba się nie mijacie ... No chyba że to ty jesteś ta pani Kasia która ich uczy angielskiego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 12.01.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 BK - panią Kasię nie jestem, ani też angielskiego nie uczę grupowo Chyba nawet nie wiem, gdzie jest różana Wojty - jak będę coś wiedzieć, dam znać Wojtek62 i Woprz - oj chłopaki, chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 12.01.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Wojtek62 i Woprz - oj chłopaki, chłopaki no co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 12.01.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Wojtek62 i Woprz - oj chłopaki, chłopaki no co ? No właściwie to nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts