Wojty 18.01.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Widze ze jednak nasza grupa potrafi zyc rowniez wieczorami, hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 18.01.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Wojty To fajnie. Ale to już z garażem czy bez? Tak Cię wypytuję , bo sama myślę o czymś podobnym, ale moje wyobrażenie stanęło na ok.170m plus garaż, a co wyjdzie to jeszcze się okaże. Ale z tymi latoroslami to niezły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 18.01.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 [ Hej, hej, ostetecznie nasze gniazdko zrozroslo sie do niebotycznych rozmiarow, a mianowice 200 m - mam tylko nadzieje ze ne bedzie z zewnatrz wygladal na az taki duzy, bo metraz uzytkowy jest prawie rowny calkowitemu (dach jest 2 spadowy). No coz, jak sie wprowadzimy to zabierzemy sie mocno do roboty - narobimy mlodych latorosli i moze sie jeszcze okaze ze ten damke jest za maly Jakbym słyszał swoją żonę Też dzięki niej domek rozrósł się z 130 do 185 m kw i teraz mnie męczy o nowych małych lokatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 18.01.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 [ Hej, hej, ostetecznie nasze gniazdko zrozroslo sie do niebotycznych rozmiarow, a mianowice 200 m - mam tylko nadzieje ze ne bedzie z zewnatrz wygladal na az taki duzy, bo metraz uzytkowy jest prawie rowny calkowitemu (dach jest 2 spadowy). No coz, jak sie wprowadzimy to zabierzemy sie mocno do roboty - narobimy mlodych latorosli i moze sie jeszcze okaze ze ten damke jest za maly Jakbym słyszał swoją żonę Też dzięki niej domek rozrósł się z 130 do 185 m kw i teraz mnie męczy o nowych małych lokatorów całkiem nieźle kolejność jak najbardziej prawidłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 18.01.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Tia, to dobrze slyszec (a raczej czytac) ze ktos jeszcze ma podobne "problemy". Ja zawsze chcialam miec 150 (bylam o tym przekonana od wielu lat). No i z tymi planami poszlam to architekta. A ta nam wywrocila wszystkie pomysly do gory nogami. Po piersze jak mozemy zakladac ze salon bedzie mial 23-24m2(bez jadalni). No i pokoje dla przyszlych WOjciaczkow - "jak mozecie budowac pokoje po 10 -12 m2 dla dzieci, ktore beda w tych pokojach przez caly dzien a sami chcecie sypalnie 18, w ktorej bedziecie tylko spali..." Az nam sie glupio zrobilo. Z tego wychodzilo ze juz teraz jestesmy wyrodnymi rodzicami.... W lustro nie moglismy patrzec, wiec szybko powiekszylismy pokoje no i ten nieszczesny salon, no i wyszlo 200m2.... narazie tylko przyjelismy ze w najgorszym przypadku gore wykonczymy po wprowadzeniu sie. A jesli chodzi o ogrzanie to maja nadzieja bedzie "globalne ocieplenie klimatu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 18.01.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 [ Hej, hej, ostetecznie nasze gniazdko zrozroslo sie do niebotycznych rozmiarow, a mianowice 200 m - mam tylko nadzieje ze ne bedzie z zewnatrz wygladal na az taki duzy, bo metraz uzytkowy jest prawie rowny calkowitemu (dach jest 2 spadowy). No coz, jak sie wprowadzimy to zabierzemy sie mocno do roboty - narobimy mlodych latorosli i moze sie jeszcze okaze ze ten damke jest za maly Jakbym słyszał swoją żonę Też dzięki niej domek rozrósł się z 130 do 185 m kw i teraz mnie męczy o nowych małych lokatorów całkiem nieźle kolejność jak najbardziej prawidłowa Ajesli chodzi o lokatorow - to czy u ciebie przypadkiem juz "cos" sie nie pojawilo - czy moze cos przegapilam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 18.01.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 [ Hej, hej, ostetecznie nasze gniazdko zrozroslo sie do niebotycznych rozmiarow, a mianowice 200 m - mam tylko nadzieje ze ne bedzie z zewnatrz wygladal na az taki duzy, bo metraz uzytkowy jest prawie rowny calkowitemu (dach jest 2 spadowy). No coz, jak sie wprowadzimy to zabierzemy sie mocno do roboty - narobimy mlodych latorosli i moze sie jeszcze okaze ze ten damke jest za maly Jakbym słyszał swoją żonę Też dzięki niej domek rozrósł się z 130 do 185 m kw i teraz mnie męczy o nowych małych lokatorów dobrzykowice - żona widać konsekwentnie realizuje strategię z której nawet nie zdawałeś sobie sprawy żony mają zawsze rację więc się nie opieraj i do roboty u nas 140 m plus 30 m garażu i lokatorzy już wszyscy w domu. Całe szczęście bo większy dom to byłoby samobójstwo finansowe. Co do dachu - mąż był dzisiaj i był zaszokowany ilością i jakością wykonanej pracy - faceci są zadziwiający, jak chcą to pracują super, ale musi im się chcieć. Bo jak nie to tragedia. Dach prawie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 18.01.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 O kurde cos pomylilam z tymi dziecmi ( to przez ten metraz mojego domku zawsze jak o nim pomysle to mi mozg przewraca o i jak sobie pomyslalm o tym moim robieniu dzieci....). TO przeciez dachowiec czeka na dziecko a nie dobrzykowice.... Ale gafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 18.01.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Witam wszystkich Forumowiczów, jestem nowy, więc pragnę zapytać czy mogę wskoczyć do Was na kilka chwilek związanych z budową naszego domku ? Lokalizacja : Samrdzów k Św.Katarzynki - pozdro dla sąsiadów projekt : Irma II Archipelag, etap : przygotowania do fundamentóffffffffffffff a co dalej hmmmmmmm MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 18.01.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Wojty Czy dobrze zrozumiałam- dom 200m bez garażu? BK To nieźle, lada moment myślę, że zobaczymy Twój domek w nowej krasie Betty&M Witaj w grupie.Ja mogę Cię wesprzeć co najwyżej duchowo, bo jestem w lesie z budową, ale inni mają dużą wiedzę , z którą chętnie sie dzielą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 18.01.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Wojty A ja już myślałam, ze mnie pytasz o dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 18.01.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Molly tak jak mowilam wszystko mi sie poplatalo, laczenie z tymi postami typu odpowiedz na odpowiedz na odpowiedz.... A tak w ogole - masz dzieci lub sie ich spodziewasz, czy moze tak jak ja zaczyniesz produkcje po emocjach zwiazanych z budowa? (pytam na wszelki wypadek, zeby znowu jakies gafy nie strzelic) domek oczywiscie 200 bez garazu... no coz, raz sie szaleje ... potem tylko sie kredyt splaca... Betty&M Goraco witam. Ja tak jak Molly, budowy jeszcze nie zaczelam, ale teoretycznie jestem do tego nie najgorzej przygotowana wiec sluze rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 18.01.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Molly, dzięki za wsparcie duchowe, będzie przydatne tak samo jak dobre rady (zawsze w cenie ) całej Grupy. Jesteśmy na etapie poszukiwań dobrego betonu i bloczków na fundament czyli stan 0. Czytałem na forum o firmach i cenach betonu natomiast interesują mnie bloczki . Bardzo proszę radźcie. MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 18.01.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Molly, dzięki za wsparcie duchowe, będzie przydatne tak samo jak dobre rady (zawsze w cenie ) całej Grupy. Jesteśmy na etapie poszukiwań dobrego betonu i bloczków na fundament czyli stan 0. Czytałem na forum o firmach i cenach betonu natomiast interesują mnie bloczki . Bardzo proszę radźcie. MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 18.01.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Wojty Zawsze mi się podobały duże rodziny- ale tak bez przesady 2 +3, wydawało mi się zdroworozsądkowo, że zastosuje opcję 2 + 2, ale życie to zredukowało do 2 + 1. Z domem to zaszalałaś, ale skoro planujesz większą rodzinę to będzie w sam raz. W dodatku masz rację, jak się zaczyna dodawać te metry, to suma ich rośnie. Czy robisz u siebie strych? Mi się marzy koniecznie strych, gdzie wypiorę,wysuszę i postawię deskę do prasowania.W ogóle zauważyłam,że dom wymaga sporo powierzchni gospodarczej do różnych celów, aby mieszkać funkcjonalnie i nie mieć upychanego bałaganu w każdym kącie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 18.01.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 O kurde cos pomylilam z tymi dziecmi ( to przez ten metraz mojego domku zawsze jak o nim pomysle to mi mozg przewraca o i jak sobie pomyslalm o tym moim robieniu dzieci....). TO przeciez dachowiec czeka na dziecko a nie dobrzykowice.... Ale gafa Jaka tam gafa Jedno juz mam, ośmioletnie, a drugie może juz w drodze tylko tego jeszcze nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 18.01.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 dobrzykowice - żona widać konsekwentnie realizuje strategię z której nawet nie zdawałeś sobie sprawy żony mają zawsze rację więc się nie opieraj i do roboty W pracy praca, w domu praca, eeeech cięzkie jest życie mężczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 18.01.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Kurde nawet nie wiem jak was moglam pomylic, moze dlatego ze jestescie tu nielicznymi facetami?? Na szczescie widze ze sie bardzo nie obraziles, wiec mi silka z serca spadla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 18.01.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Witam wszystkich Forumowiczów, jestem nowy, więc pragnę zapytać czy mogę wskoczyć do Was na kilka chwilek związanych z budową naszego domku ? Lokalizacja : Samrdzów k Św.Katarzynki - pozdro dla sąsiadów projekt : Irma II Archipelag, etap : przygotowania do fundamentóffffffffffffff a co dalej hmmmmmmm MM Dlaczego tylko na kilka chwilek ? Budowa domu trwa cokolwiek dłużej Pozdrawiam i trzymamy kciuki A tak przy okazji, czy to nie w Smardzowie produkuja takie drewniane domki ? Jest tam nawet taki jeden wystawiony. Swego czasu mocno sie zastanawiałem nad takim rozwiazaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 18.01.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 W pracy praca, w domu praca, eeeech cięzkie jest życie mężczyzny Jejku wszystko się zgadza, oprócz tej koncówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts