Hadraadae 20.01.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 A sam proces wypalania jest dwustopniowy: najpierw na tak zwany biskwit (w nieco niższej temp), a potem po wyzdobieniu np. szkliwami "na ostro". W domu kultury jest specjalny piec i fachowy magister ceramiki. Nie wiem, czy chałupniczymi metodami da się osiągnąć te same rezultaty, bo tutaj ludzie robią prawdziwe cudeńka Piec i suszarnie mam obok domu więc z tym nie bedzie problemu gorzej z wykonaniem bo brakuje mi materiałów (mam tylko gline i piasek) a gdzie można kupić pozostałe (może jakiś sklep)? Farby do malowania ceramiki na zimno można chyba kupić w sklepie dla plastyków Telpen na Kazimierza Wielkiego (w bramie obok tego białego kościoła) albo w sklepiku na ASP na Placu Polskim. Szkliw raczej nie, ale można zapytać. A jakie materiały jeszcze Cię interesują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 20.01.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Farby do malowania ceramiki na zimno można chyba kupić w sklepie dla plastyków Telpen na Kazimierza Wielkiego (w bramie obok tego białego kościoła) albo w sklepiku na ASP na Placu Polskim. Szkliw raczej nie, ale można zapytać. A jakie materiały jeszcze Cię interesują? Dzięki narazie to wystarczy jak będe miała jeszcze jakiś problem to poprosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 20.01.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Witam .Vardo muszę sprawdzić w domu namiary na faceta który mi robił badania gruntu.Z tego co wiem to brał probki z odwiertów do badania.Czy chodzi o inne specjalistyczne badania ? Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 20.01.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Widzę, że przy tej pogodzie to nikt nie ma ochoty na pogaduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 20.01.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 21.01.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witam Wszystkich i pozdrawiam Nareszcie piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 21.01.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witam Wszystkich i pozdrawiam Nareszcie piątek Już funkconujesz ja nie mogę się obudzić pomimo tego że wypiłam kawe zjadłam śniadanie i teraz dopiero chce mi się spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 21.01.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Narcyza Właśnie o to chodzi ,że od kilku dni wstaję, ale nie mogę zupełnie funkcjonować Dlatego cieszę się, że już piątek , może będzie lepiej , a tymczasem idę zrobić sobie jeszcze jedną herbatę- może się rozruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 21.01.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 witam grupe w sloneczny piatek, dziś świeto Babci a jutro Dziadków -jakby kto nie pamiętał to przypominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 21.01.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witam grupę.Vardo .Podaje nazwę firmy FIZJO-GEO Badania z zakresu geologii,fizjografii i ochrony środowiska ul Paderewskiego 19. 51-612 Wrocław tel.348-45-22. Firma chyba rodzinna bo są dwa imiona Zbigniew i Mariusz Rinke.Vardo jeżeli jesteś za oceanem ,to mnie łatwiej będzie sie dowiedzieć na miejscu o interesujące Cię badania ,chyba że masz kogoś na miejscu.Daj znać jak to załatwisz.Pozdrawienia Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 21.01.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witam wszystkich w piątek. Fajny to on nie jest dla mnie - w moje własne imieniny ktoś mi po raz drugi w ciągu tygodnia przebił oponę. To są właśnie uroki parkowania na parkingu blokowiska. Już wiem dlaczego chciałam się budować Ja nie wiem - czy to dlatego że jestem tu nowa bo się niedawno przeprowadziliśmy, czy nieopatrznie stawałam na "czyimś" miejscu? Nadepnęłam komuś na odcisk? A może to czysty przypadek bo stanęłam blisko boiska, na którym chyba w nocy okoliczna "złota młodzież" piwko sączy? i się kurczę potem musi rozerwać. A specjalnie zaczęłam parkować gdzie indziej, nie chciałam stawiać samochodu tuż koło wejścia do bramy, żeby nie przeszkadzać . Pocieszcie mnie troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 21.01.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witam wszystkich w piątek. Fajny to on nie jest dla mnie - w moje własne imieniny ktoś mi po raz drugi w ciągu tygodnia przebił oponę. To są właśnie uroki parkowania na parkingu blokowiska. Już wiem dlaczego chciałam się budować Ja nie wiem - czy to dlatego że jestem tu nowa bo się niedawno przeprowadziliśmy, czy nieopatrznie stawałam na "czyimś" miejscu? Nadepnęłam komuś na odcisk? A może to czysty przypadek bo stanęłam blisko boiska, na którym chyba w nocy okoliczna "złota młodzież" piwko sączy? i się kurczę potem musi rozerwać. A specjalnie zaczęłam parkować gdzie indziej, nie chciałam stawiać samochodu tuż koło wejścia do bramy, żeby nie przeszkadzać . Pocieszcie mnie troszkę Tulimy, tulimy Wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Agnieszka? Ten piątek dla mnie też jest koszmarny - po prostu nie mogę oczu otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 21.01.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witam wszystkich w piątek. Fajny to on nie jest dla mnie - w moje własne imieniny : Wszystkiego najlepszego ,spełnienia marzeń i zawsze całych opon Ja nie wiem - czy to dlatego że jestem tu nowa bo się niedawno przeprowadziliśmy, czy nieopatrznie stawałam na "czyimś" miejscu? W przypadku blokowiska bardzo możliwe że to "czyjeś miejsce" parkingowe.Nie popieram takich działań aczkolwiek obserwuję to zjawisko pod własnym blokiem pozdrawiam serdecznie Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 21.01.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witam wszystkich w piątek. Fajny to on nie jest dla mnie - w moje własne imieniny Pocieszcie mnie troszkę Wszystkiego dobrego i życzę CI żebyś szybko, jak najszybciej mogła parkować w swoim własnym garażu. A tak jeszcze żeby ciepło biło ci wieczorami z kominka a sąsiad nie stukał za ścianą a za oknem był zielony las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 21.01.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 No i od razu lepiej Zawsze to miło sprowokować miłe życzonka Dziękuję! Agnieszka jestem, Agnieszka . Zara - ty też? Jak miło! Pozdrawiam wszystkie Agnieszki w dniu naszego babciowego święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 21.01.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 No i od razu lepiej Zawsze to miło sprowokować miłe życzonka Dziękuję! Agnieszka jestem, Agnieszka . Zara - ty też? Jak miło! Pozdrawiam wszystkie Agnieszki w dniu naszego babciowego święta. Dziękuję Agnieszko To zrobiłyśmy sobie kącik wzajemnej adoracji A tak na marginesie - na starość będziemy pokrzywdzone (1 prezent a 2 okazje) pozdrawiam serdecznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 21.01.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 A tak na marginesie - na starość będziemy pokrzywdzone (1 prezent a 2 okazje) Ależ w żadnym wypadku! Ja będę twardo obstawać przy podwójnych prezentach. Bo ze mnie takie duże dziecko jest, co to lubi prezenty dostawać i chyba taka zostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 21.01.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Najserdeczniejsze życzenia dla solenizantek ,obyście były zawsze zadowolone i uśmiechnięte jak w dniu dzisiejszym Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 21.01.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Pozdrowienia i serdeczne życzenia dla WSZYSTKICH AGNIESZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 21.01.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Wszystkim Agnieszkom wszystkiego najlepszego Kiedyś gadaliśm,y o ubezpieczeniu domu w budowie - czy ktoś ma takie ubezpieczenie? Ja prawdopodobnie zdecyduję się na hestię - polecacie jakieś inne firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts