Wiech 02.02.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Witam. Hadraadae ze stolarza jestem zadowolony.Co prawda mówi że wyszedł na tych schodach jak Zabłocki na mydle ale to nie mój problem.Mam schody zabiegowe dębowe pełne z poręczami i barierkami na górze ok 3mb.Umówiłem się wcześniej z nim na cenę 6tys zł.Do mnie należało malowanie lakierem na gotowo(domalux super).Klatkę mam 2.3 x2.3 m.Schody zrobiłem szerokości 110 cm.Wysokośc ok 3m i jest 17 stopni.Schody podobają się nie tylko mnie,są wygodne.W tej chwili ten stolarz nie zrobi takich schodów za tą cene.Tel do stolarza 357-08-41.Odnośnie grzejników podaj wiecej danych a więc czy tylko piec stałopalny,podaj kubaturę do ogrzania a więc wszystkie pomieszczenia z wysokością pom. jak jest ocieplony dom tj.ściany ,podłoga,strych,jakie ogrzewanie w danym pomieszczeniu,Dopiero wtedy w przybliżeniu mogę sie ustosunkować do tematu.Tak jak opisuje Woprz mało danych.Zrób najlepiej porównanie z kilku żródeł .Czy będziesz planowała w przyszłości założyć piec kondensacyjny?Jeżeli tak musisz już teraz kupić większe grzejniki.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.02.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 nie czujecie się dzis senni?mi leb na klawiature leci... a kawa niewiele zmieniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 02.02.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Ja pewnie też byłabym senna, gdybym sobie nie uświadomiła, że strasznie czas mi ucieka niewspółmiernie do ilości czynności, które powinnam wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.02.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 a to mi takie uświadomienie nic nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 02.02.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 deski klejone z Marchewki Haadra, czy wyście oszaleli??? deski z marchewek i jogurt z biedronek...[morda] ps. wielkie gratulki Dachowcom!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 02.02.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 [b]Yemiołka[/b] - no już myślałam, że Cię jaka czarna dziura wsysła Wiech - pozbieram te wszystkie informacje, które wymieniłeś i przedstawię dokładniej sytuację, jak tylko się obrobię ALBOWIEM DZISIAJ SPEKTAKULARNIE ZASPALIŚMY I JESTEM BARDZO WYSPANA ale też trochę do tyłu Stąd też wszystkim dzisiaj sennym polecam 9-GODZINNY SEN :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 02.02.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 [Yemiołka - no już myślałam, że Cię jaka czarna dziura wsysła : widzę ciemność! ciemność widzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 02.02.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Witam grupę DACHOWIEC GRATYLACJE córcia ! pozdrowienia dla mamy jak widzę większość czeka na wiosnę isię zacznie wielkie BUDOWANIE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 02.02.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Wojtek 62 A mnie daje-nerwy mnie telepią, a może to mała panika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 02.02.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 W sprawie ogrzewania: Chcemy piec na paliwo stałe (docelowo). Oprócz niego będzie w domu kominek, ale na jesienne wieczory, ew. dogrzewanie przy wielkich mrozach etc.Dom będzie ocieplany, bez piwnicy, podłogi na gruncie z 10cm izolacją, okna plastikowe k=1.1 czy jakoś tak i nie bardzo duże, powierzchnia ok 90 m2 na parterze i drugie tyle ze skosami na poddaszu - czyli o mniejszej kubaturze (ale najpierw chcemy przysposobić tylko dół). Wysokość pomieszczeń na parterze standardowa - ok. 2,5 o ile się nie mylę. Oglądałam oferta pieców Zębca (http://www.zebiec.com.pl/wyroby_a.html). I na przykład nie rozumiem, czym się różni dolne spalanie od górnego? Nie wiem też o ile trzeba zwiększyć "moc cieplną", jeśli chcemy mieć piec z podgrzewaniem wody użytkowej. Weźmy taki piec KWK-25 o mocy znamionowej 25kW, orientacyjnej pow. 215m2 (czyli większej niż nasze docelowe 180), sprawność 78%, max temp wody 90. Nada się? A jeszcze co to znaczy, że instalacja jest typu otwartego? Chcemy mieć obieg wymuszony i na wszelki wypadek zbiornik ma być na górze, żeby w razie awarii prądu (jak to na wsi) był zapewniony obieg grawitacyjny - tak nam doradził hydraulik. Czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 02.02.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Dla zapracowanych i zapominalskich- jutro tłusty czwartek-czyli coroczne pączkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 02.02.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 jak widzę większość czeka na wiosnę isię zacznie wielkie BUDOWANIE pozdrawiam to ja dla pokrzepienia tych co zaczynają: http://czajla.republika.pl/dom/20040318s.jpg tak wyglądał mój dom prawie dokładnie rok temu (czyli 20 stycznia 2004) (powiększenie: http://czajla.republika.pl/dom/20040318.jpg) Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 02.02.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Wojtek 62 A mnie daje-nerwy mnie telepią, a może to mała panika Panika okołobudowlana, czy na innym tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 02.02.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Wojtek 62 A mnie daje-nerwy mnie telepią, a może to mała panika Panika okołobudowlana, czy na innym tle? Niestety nie jest to okołobudowlana Dzisiaj nie mogę się oprzeć wrażeniu, że się tak bardzo śpieszę, a wciąż dużo przede mną, jakby nic nie ubywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.02.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Molly,to tak jak u mnie - ani za mną ani przede mną nie widac końca roboty a chęci ni ma do pracy, chyba brak mi poweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 02.02.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 No właśnie. I dlatego już mnie nerw na to łapie Czy na to można coś zjeść lub wypić coby przeszło Tylko sprawdzone pomysły poproszę, bo jestem w potrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.02.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 teoretycznie problem tkwi w organizacji czasu,praktycznie trzeba przeczekać aż chęć do pracy wróci i wtedy ze zdwojoną energią ruszyc z robotą i zaległości wnet znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 02.02.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Molly & Wojtek 62 - może pocieszy Was troszkę myśl, że dzień się wydłuża (doba niestety nie ) i że dopadło Was pewnie przesilenie zimowe, ale do kwietnia minie? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 02.02.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Hadraadae do kwietnia trochę długo Wojtek 62 masz rację, ale gorzej , gdy czasami nie można przeczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.02.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 do kwietnia czekać to lekka przesada, ale myślę jutro normalnie już funkcjonować,Molly - proponuje krótki spacer, w tym czasie wywietrz sobie pokoik pracy, po drodze zaopatrz się w dobrą czekoladę i RedBulla i tak naładowana przystąp do swych obowiązków - ja tak robię w sytuacjach kryzysowych i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts