Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Wojtek62 napisał:
mnie się baaaardzo podobają tereny mijane jadąc do Miłoszyc i ich walory są zdecydowanie inne od pozostałych okolic Wrocka ale codzienne życie wybrało południową część Wrocka

To jadąc do Miłoszyc, na wysokości Kaczmarka, mijasz mój domek po lewej stronie :)

Ja zawsze marzyłam o działce w tych stronach - męża musiałam długo przekonywać

A my nigdy nie kierowalismy odlegloscia od pracy przy szukaniu dzialki.

Po pierwsze ze zwgledu na to ze pracujemy w roznych okolicach Wroclawia (Slezna i Centrum). A po drugie przeciez w tycch czasch trudno oczekiwac ze bede pracowac kilkanascie lat w jednym miescu...

Nie mowiac juz o tym ze firmy wberew pozorom tez bardzo czesto zmienaija siedziby....

Na Kamieniec zdecydowalismy sie dlatego ze z miast polozonych zaraz przy granicach miasta i w miare blisko centrum byl najtanszy, a i sama dzialka byla polozona w ciekawej okolicy :).

Z checia zedecydowalalbym sie na Pegow, Chrzastawe albo Oborniki, ale odleglosc od centrum jest jak dla mnie za duza i koszt dojazdow do domku bylby za drogi (zadne z nas nie ma sluzbowego autka... i narazie na to nie licze :-? )

Jedyna wada jak narazie Kamienca jest dla nas to ze teraz mieszkamy w przeciwnej czesci Wroclawia i dojazd do dzialki troche nam zajmuje czasu, ale przeciez juz za 1,5roku (mam nadzieje) problem sam sie rozwiaze :D:D

Hadraadae napisał:
Dzień dobry Stałym/starym Bywalcom (bez obrazy :D ) i Nowym Bywalcom :)

Wojty - a ja się nie moge dodzwonić do kobietki :-?

A ja sie dodzwonilam,a le dopiero popoludniu - to chyba byl nr do domu prywatnego... :-?

odebrala jaks mila kobitka, troche mi poopowiadala, ale przede wszystkim odeslala mnie na strone internetowa http://www.dojrzewalnia.pl - polecam-tam sobie mozesz poczytac (i zreszta cala reszta forumowych kobitek :D) o festiwalu, ktory bedzie we Wrocku. Ja jak narazie mam zamiar sie tam wybrac - daj znac jesli tez tam bedziesz szla

Wojty napisał:
Tia ale nie mamy zadnej pewnosci ze szefowi za pol roku nie przyjdzie do glowy zmiana siedziby firmy i przeniesie np na Psie Pole (juz raz sie przenosili z Gadowa)...

No widzisz, masz takie same zdanie jak ja, w koncu sasiedztwo zobowiazuje... :D :D :D

Jak wiesz, to ja na razie dojezdzam tez nie mniejszy kawalek. 8)

Witam

jak juz tak wszyscy piszą o połozeniu swoich działek to i ja sie dołącze.Reprezentuje północ(Paniowice -okolice Szewc) i przyznam sie szczerze ,ze tylko ta czesc Wrocławia mnie interesowała.Firma męża przeniosla sie wprawdzie do Długolęki, to bedzie miał "kawałek", ja na szczescie póki co pracuje na umowe o dzieło i nie musze o 7.00 stawiac sie w jakims biurze.Córcia jeszcze mała, wiec co do szkoły jeszcze sie zastanowie gdzie będzie chodzila

yacekiewicz napisał:
  Wojty napisał:
Tia ale nie mamy zadnej pewnosci ze szefowi za pol roku nie przyjdzie do glowy zmiana siedziby firmy i przeniesie np na Psie Pole (juz raz sie przenosili z Gadowa)...

No widzisz, masz takie same zdanie jak ja, w koncu sasiedztwo zobowiazuje... :D :D :D

Jak wiesz, to ja na razie dojezdzam tez nie mniejszy kawalek. 8)

Brawo, Jacku!

trzeba zawsze zawsze stawac po stronie (vel w obronie) sasiada - zwalszcza tak bliskiego! :D

Ale jesli chodzi o dojezdzanie do domku to ty nas wszystkich bijesz!

Powiedzialabym ze ty najdluzsza droge do pracy ze wsztstkich forumowiczow Muratora... :D:D

Dla ciebie chyba nie robi roznicy czy dojezdzasz z pegowa czy Kamienca :)

Jak ty biedaku dojedzeisz na 8.00 do pracy? :roll:

:D:D

Wojtek62 napisał:
kasztanka,

mieszkam na Ołtaszynie, pracę mam przy Parku Południowym, moja Zona przy rondzie PowstŚl., szkoła i przedszkole póki co pod nosem, wybór centr handlowych spory, więc rzadko ostatnio przejeżdżam linie dworca gł, stąd tez ukierunkowanie na te tereny - z bielan w ciągu 7min jestem w pracy, moja jedzie 10min - po co miałem szukac działki np w Kamieńcu?

jasne masz racje - popieram

ja mieszkalam na biskupinie, teraz kolo pl. Kromera a dzialka w Dlugolece - troche przypadkowo ale pasuje mi w 100% :-)

chociaz na bielany bede miala ho ho ho albo dalej - no chyba ze zrobia obwodnice, ale nie licze ze szybko hi hi hi