Molly 08.02.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Nieszkodzi, mam czas, to sobie poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 08.02.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Molly,racja, do wieczora jeszcze trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 08.02.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 08.02.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Halooo ..... Wszyscy śpią, czy ciężko pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 08.02.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 grupa udała się poszukiwanie groszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 08.02.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Halooo ..... Wszyscy śpią, czy ciężko pracują Halo ciężko pracujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 08.02.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Grupa pracuje ciężko pracy pobudka o 5 rano, gotowanie obiadu dla rodziny, w międzyczasie pisanie tzw fuch potem praca, praca, praca ... Pytanko czy ktoś zapisywał dziecko do szkoły w Kamieńcu? Jutro się tam wybieram - przysłali pisemko ze szkoły, trzeba dziecko zapisać. Warto byłoby się wprowadzić do czerwca ... A na razie budowa stoi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 08.02.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 grupa udała się poszukiwanie groszku wygląda na to że należy zlustrować pewną księżniczkę, która miała taki pociąg do ziarenek grochu że wyczuwała przez wiele warstw pierzyn... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_W 08.02.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 wygląda na to że należy zlustrować pewną księżniczkę, która miała taki pociąg do ziarenek grochu że wyczuwała przez wiele warstw pierzyn... Grzegorz Pewnie znaleźlibyśmy ją na liście Wildsteina... Kto z Was ma dom wybudowany z 1W betonu komórkowego? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 08.02.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 a może wWojty jest genealogicznie z rodu owej księżniczki sądząc po ciągotach do groszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 08.02.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 wszędzie ta plityka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 08.02.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 wygląda na to że należy zlustrować pewną księżniczkę, która miała taki pociąg do ziarenek grochu że wyczuwała przez wiele warstw pierzyn... Grzegorz Pewnie znaleźlibyśmy ją na liście Wildsteina... Kto z Was ma dom wybudowany z 1W betonu komórkowego? Pozdrawiam Tomek ja Ytong 36,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_W 08.02.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 ja Ytong 36,5 I jak to oceniasz? Mieszkasz już? Też chodzi mi po głowie ta technologia, tyle że mam pewne wątpliwości (jak przy każdej:) Martwi mnie po pierwsze wytrzymałość ścian. Nie zauważasz jakiś pęknięć? Myślę o domku z użytkowym poddaszem, krytym dachówką ceramiczną, także obciążenie ścian jednak jakieś będzie Druga sprawa to faktyczna izolacyjność takich ścian. Nie wiem czy miałeś już możliwość sprawdzić to w praktyce. Wdzięczny będę za wszelkie spostrzeżenia. Jeśli nie chcesz zanudza "starych wyjadaczy" to może być na maila. Pozdrawiam serdecznie Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 08.02.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 ja Ytong 36,5 I jak to oceniasz? Mieszkasz już? jestem po tynkach, posadzkach i prądzei i ogrzewaniu Też chodzi mi po głowie ta technologia, tyle że mam pewne wątpliwości (jak przy każdej:) Martwi mnie po pierwsze wytrzymałość ścian. Nie zauważasz jakiś pęknięć? Myślę o domku z użytkowym poddaszem, krytym dachówką ceramiczną, także obciążenie ścian jednak jakieś będzie to jest dokładnie to co mam ja pęknięcia, jeśli są, wynikają ze żle zrobonego fundamentu lub nieprawidłowo wykonanej więźby i jak to jest spie.....one to nie ma znaczenia jaki masz materiał i tak będzie pękać Druga sprawa to faktyczna izolacyjność takich ścian. Nie wiem czy miałeś już możliwość sprawdzić to w praktyce. tu trzeba zajrzeć do norm i porównać. przejrzyj wątki o ogrzewaniu to dowiesz się więcej co i jak Wdzięczny będę za wszelkie spostrzeżenia. Jeśli nie chcesz zanudza "starych wyjadaczy" to może być na maila. Pozdrawiam serdecznie Tomek Popatrz na inne kwestie 1. czy mówimy o ytongu czy BK generalnie (pióro - wpust albo klej na ściankach bocznych bloczka) 2. o jakim BK mówimy od 400 do 600 3. jaki tynk na to dajesz w środku i na zewnątrz 4. jak prowadzisz instalacje (inaczej idzie robota w BK inaczej w ceramice 5. dla czego ściana 1w ? nie twierdzę że źle ale pytanie czy zastanawiałeś się dla czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 08.02.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 woprz,to Ty nie jestes na poszukiwaniach groszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 08.02.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 no właśnie nie ja sobie po prostu cichuteńko tyram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 08.02.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 woprz,cichuteńko tyrasz pełen zdrowia i dobrego nastroju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_W 08.02.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Popatrz na inne kwestie 1. czy mówimy o ytongu czy BK generalnie (pióro - wpust albo klej na ściankach bocznych bloczka) 2. o jakim BK mówimy od 400 do 600 3. jaki tynk na to dajesz w środku i na zewnątrz 4. jak prowadzisz instalacje (inaczej idzie robota w BK inaczej w ceramice 5. dla czego ściana 1w ? nie twierdzę że źle ale pytanie czy zastanawiałeś się dla czego? 1. Jeszcze się nie zdecydowałem nawet na BK, a co dopiero na firmę Jeśli różnica w cenie (między Ytongiem a polskim BK) to ok 20-30% przy porównywalnych parametrach to chyba jest to warte zastanowienia. Myślałem o systemie pióro-wpust. Swoją drogą pojawił się na forum zarzut, że dokładność Ytonga jest niewystarczająca i trzeba było i tak stosować spoinę pionową. 2. Pierwotnie myślałem o ścianie jednowarstwowej, więc o odmianie 400. Teraz waham się czy nie lepiej wybrać "masywniejszą" odmianę (np 600) i dokleić styropian, chociaż technologia przekonała mnie właśnie ze względu na brak takiej konieczności Chyba więcej wydamy po tych dylematach na psychoterapeutę niż zaoszczędzimy 3. Jeśli 1W to ciepły, jeśli 2W to wynikający z systemu docieplenia. 4. To jest jedna z głownych zalet. Dużo potrafię zrobić sam i tak też zamierzam zrobić. Bruzdy w ceramice już przeżyłem i "wolę nie chcę" (jak mawiał mój siostrzan) 5. Łatwość wykonania, brak konieczności hermetyzowania budynku styropianem, twardsza elewacja niż w przypadku styropianu. Co do wytrzymałości ścian, to jeśli zdecyduję się jednak na 1W z BK to zamierzam wykonać stan zero jesienią (zawsze trochę się ułoży do wiosny), zrobić wieniec na ściankach fundamentowych i może wewnętrzne ściany wykonać z odmiany 600 (przejmą część obciążenia - a może źle kombinuję? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 08.02.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 a jak to jest z tymi bruzdami w ceramice?ciezko sie robi? kruszy sie i w ogole kicha?jak inaczej mozna to zrobic? moze plyty kart-gips to jakies rozwiazanie?czy i tak trzeba kuc??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 08.02.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 kasztanka, w ceramice też można ładnie wyciąć bruzdy pod instalacje tylko troszkę umiejętności i sprzetu, to jak ztym, że ceramika jest krucha i dużo odpadów a u mnie ledwie pół wywrotki gruzu z całego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts