woprz 17.02.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 BK, gdzieś czytałem, że drzwi wejściowe w domkach jednorodzinnych winny sie otwirac na zewnątrz z racji przepisów ppoż, ale na zdrowy rozum to by złodziej nie podniósł mi drzwi na zawiasach to winny one być schowane w wewnątrz czyli i otwierane do środka solidne i ładne drzwi robi firma Stolarstwo Dudek z Turawy woj.opolskie No ale z drugiej strony to łatwiej je wepchnąć do środka niż wyciągnąć na zewnątrz z tym że wtedy ważna jest tzw pasówka czyli skrzydło drzwi musi dochodzić do futryny tak żeby nie dało się tam niczego wcisnać (czyt. łomu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 17.02.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 BK, gdzieś czytałem, że drzwi wejściowe w domkach jednorodzinnych winny sie otwirac na zewnątrz z racji przepisów ppoż, ale na zdrowy rozum to by złodziej nie podniósł mi drzwi na zawiasach to winny one być schowane w wewnątrz czyli i otwierane do środka solidne i ładne drzwi robi firma Stolarstwo Dudek z Turawy woj.opolskie no ale takie zewnetrzne drzwi to chyba maja jakies zabezpieczenia zeby ich po prostu nie wziasc i nie wyciagnac...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 17.02.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 BK, gdzieś czytałem, że drzwi wejściowe w domkach jednorodzinnych winny sie otwirac na zewnątrz z racji przepisów ppoż, ale na zdrowy rozum to by złodziej nie podniósł mi drzwi na zawiasach to winny one być schowane w wewnątrz czyli i otwierane do środka solidne i ładne drzwi robi firma Stolarstwo Dudek z Turawy woj.opolskie No patrz, ja czytalam że na zewnątrz z powodów ppoż to konicznie drzwi od kotłowni. Chyba żeby energia miała lepsze ujście w razie gdyby kocioł zrobił BUM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.02.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 no dokładnie albo wylecą drzwi albo ściana np do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 17.02.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 czemu od razu maja wyleciec? przeciez kazdy z nas zatrudni super fachowcow i kupi super piec ktory nie bedzie sie psul ani tym bardziej wybuchal u mnie to by bylo albo sciana do kuchni albo drzwi do garazu i potem pewnie samochod BUM szaka laka brrr ale jak to dobrze ze to tylko chora wyobraznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 17.02.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 BK też przerabiałem temat z drzwiami.U mnie przeważył argument ,że jeżeli nie mam dużego wiatrołapu to drzwi na zewnątrz otwierane.Nie żałuje tej decyzji.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 17.02.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Kasztnaka, wiadomo, że nie wyleci , ale ci co układają przepisy ppoż nie wierzą w fachowość Fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 17.02.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 kasztanka,by ustrzec się rozwałki chałupy w przypadku wybuchu pieca umieściłem kotłownię na poddaszu - jak pierdyknie to ino dach się zwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 17.02.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 A wiecie co, myśmy zrezygnowali z wiatrołapu na rzecz dużego jasnego hallu... jest tak pięknie pomyślany, że doszliśmy do wniosku, że chyba ludzie wiedzieli, co robią, jak nie robili wiatrołapu. Tylko oni oczywiście nie mówili na to hall A właściwie ciekawe jak mówili. (Przypominam, że my remontujemy przedwojenną chałupę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 17.02.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 kasztanka, by ustrzec się rozwałki chałupy w przypadku wybuchu pieca umieściłem kotłownię na poddaszu - jak pierdyknie to ino dach się zwinie eee tam NIC NIE PIERDYKNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 17.02.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 A wiecie co, myśmy zrezygnowali z wiatrołapu na rzecz dużego jasnego hallu... jest tak pięknie pomyślany, że doszliśmy do wniosku, że chyba ludzie wiedzieli, co robią, jak nie robili wiatrołapu. Tylko oni oczywiście nie mówili na to hall A właściwie ciekawe jak mówili. a jaki duzy masz hall??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 17.02.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 BK też przerabiałem temat z drzwiami.U mnie przeważył argument ,że jeżeli nie mam dużego wiatrołapu to drzwi na zewnątrz otwierane.Nie żałuje tej decyzji.Wiech a jaki duzy masz wiatrołap?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 17.02.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 ja mam wiatrołap o powierzchni 5,14m2 a hall ma 14,41m2 to duzo czy malo? juz stracilam orientacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 17.02.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Nasz hall ma 4x4m. Do tego lata na podłodze leżały poniemieckie płytki (coś jak gres) duże, kremowe i bordowe, ułożone w szachownice. Zastanawiam się, jakie dać po remoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 17.02.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 kaztanka,jak masz dom o pow. 80m2 to taki wiatrołap i holl jest ogromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.02.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 pierdyknie nie pierdyknie ale jak przyjdzie (odpukać) co do czego to w grę wchodzi jeszcze kwestia ewentualnego odszkodowania i to czy ubezpieczyciel nie powoła się na to, że budynek zrobiono niezgodnie z przepisami no i oczywiście jakby się okazało że jakiś osiołek z miny zechce jednak obejrzeć domek przed przekazaniem do użytku to może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 17.02.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 A jak mam dom o pow. 180m2, to hall na 16m2 jest raczej pasowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 17.02.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 chcialabym zeby te mury sie wybudowaly .... wiedzialabym wtedy jak duzo (malo) bede miala miejsca np. na szafe wnekowa itp............... a domek80m2 - nie zawracalabym sobie glowy wolalabym juz kupic mieszkanie niz budowac taka malizne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 17.02.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 a ja mam w mieszkaniu przedpokój większy niż w domu będzie wiatrołap i to jest bez sensu - na nic nie mam miejsca jak je będę kiedyś remontować to wyburzę parę ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 17.02.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Witam . Bety&M te 100 m które masz doprowadzić to wodociąg czy przyłącze? Wiech Witam Cię Wiech, 100m o których piszę to wodociąg niestety, a przyłącze swoja drogą. I tu mam dylemat jakie to będą koszty Pozdrófka MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts