Wojty 21.02.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Hej, hej! Witam 2. zmiane !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 21.02.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 2 zmiana wita Lidera'kę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 21.02.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 2 zmiana wita Lidera'kę Witaj, witaj!!! "liderke" - czyzby to bylo do mnie?? bo ja tylko "stalym bywalcem jestem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 21.02.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 2 zmiana wita Lidera'kę Witaj, witaj!!! "liderke" - czyzby to bylo do mnie?? bo ja tylko "stalym bywalcem jestem" Każde określenie jest dobre O mnie można powiedzieć "forumoholik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 21.02.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Hi hi cos o tym wiem..... Pierwsze kroki po przyjsciu z poracy zawsze kieruje w strone komputerka, oczywiscie w wiadomym celu Mam tylko nadzieje, ze jak sie zacznie "prawdziwe budowlanie" to objawy "uzaleznienia ud forum" troche oslabna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł... 21.02.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Dobry wieczEr Panie A Panowie. Czy ktoś jeszcze ma jakieś fajne namiary na firmę do budowy domu, njalepiej taką, co zbuduje w zasadzie wszystko, no i bardzo dobrze, a do tego z zajefajną ceną! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 21.02.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 asieńka - fajny ten domeczek, a masz gdzies rozrysowany srodek? Robiliscie dokladnie wg. projektu czy ze zmianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.02.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 dzień dobry grupo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emango 22.02.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Ja również witam Wszystkich dziś rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.02.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 emango - co to za fajny sklep masz w podpisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 22.02.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 I ja rowniez witam goraco w dzisiejszy jeszcze do konca nieprzebudzony poranek!!!! I cos mi w kosciach skrzypi, ze bedzie to fajny dzionek :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 22.02.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 WITAM Dobrze że macie dobre humory może i mój się poprawi bo -DOŚĆ MAM JUŻ TEJ ZIMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 22.02.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Witam GRUPĘ.Edyta 123 widzialem z okna że u Ciebie dach czeka tylko żeby połozyc dachowkę.A jaką folie dachową masz załozoną?CZy to nie jest Delta went firmy Dorken?Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta123 22.02.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Witam, witam, Oj nie mam ostatnio czasu coby zagladac na forum. Wiech - wczoraj to juz 2/3 dachu zostalo 'zadachowkowane' no i rynny zamontowane Czytalam nawet nazwe tej folii, ale bij - zabij nie pamiętam. Dachowka Koramic (to na 100% ), ale folia??? Sadze, ze folia jest ok. - nasz dekarz wiele dachow zrobil i mniemam, ze zamowil cos odpowiedniego... (to on wybieral materialy na dach). A tak na marginesie, teraz jak juz wiem, ktory to Twoj domek, to moge powiedziec, ze swiadkowalam jego budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.02.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Ja mam taką folię na dachu. Była reklamowana bo coś z nią było nie tak (chodziło o szczelność, gęstość etc - stanęło na tym że miejscami mamy położone dwie warstwy folii - dokładane jak już były łaty na dachu. Zresztą nasi mistrzowie też zrobili pare dziur w folii chociaż w sumie dekarze byli nie najgorsi. Ktoś mi mówił że ta folia po 30 latach będzie do wymiany. GFdybym wiedziała, to wybralibyśmy inną. No ale pewnie nie ma budowy bez błędów. co jeszcze mistrzowie wykonali - ano wylali beton przed domem - gdyby to było jeszcze np na miescu podestu pod schody to byłoby fajnie, ale ten beton, prawdopodobnei z czyszczonej betoniarki, albo pompy wylany został tak, że dochodzi prawie do folii kubełkowej ciekawe jak ja tam krzaczek posadzę, a chciałam mieć np. róże przed domem w ten beton wdeptali parę kołków do styropianu i innych śmieci ciekawe że na początku budowy to pilnowali pedantycznego porządku - na budowie nie było papierka, wszystko palili albo wywozili, był klar że miło a teraz ... Paweł - nie bierz firmy do wszystkiego, weź parę sprawnych ekip, są tacy co pracują w tandemach dekarze-murarze i się zgrywają terminami nie najgorzej. bierz tylko polecane przez innych forumowiczów firmy, nie rób eksperymentów firma musi mieć mocne referencje - moja niby miała, nawet dali świeże papiery z US, ZUSu o niezaleganiu z opłatami, wszystko było czyste, sprawdzone, referencje - a potem się okazało że lipne. Nie da rady budować bez problemów jak się nie ma czasu na budowę - musisz mieć czas na kontrolowanie dostaw, sprawdzanie czy to co dostarczyli zgadza się z zamawianym ilościami, co było dostarczone z co nie, bo będziesz mieć problem. A poza tym trzeba pilnować budowlańców codziennie i znienacka. Gdybym to wszystko wiedziała co wiem teraz, pewnie bym w ogóle budowy nie zaczynała tylko kupiła gotowy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta123 22.02.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Wiech o ile sie nie myle, to Ty pytales o dzialki w Kamiencu. Wczoraj ogladalam ze znajomymi dzialki, ktore sa wystawione pod mlotek. JEst to za osiedlem Kamieniec (po tej samej stronie co szkola) ale bardzo blisko torow kolejowych. Bylo tam pole, ktore zostalo podzielone na kilka-kilkanascie dzialek (pare domkow juz stoi). Obecnie pozostaly 4 dzialki (w pelni uzbrojone, prad na dzialce). Nie znam tylko ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta123 22.02.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 I jeszcze jedna dzialka - na ul. Skosnej. Ale cena mnie powalila - 93zl/m2. Dzialka ladna (media kompletne, lacznie z pradem), ogrodzona, z barakiem pod budowe, 1500m2. Nie sadzilam, ze dzialki kamienieckie tak podrozaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 22.02.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Edyta 123 dzieki za podpowiedz w sprawie działek.Zona moja na temat budowy drugiego domu pokazuje mi palcem po czole,i mówi ze musi nacieszyć sie tym obecnym.W sprawie ekipy budowlanej mam takie samo zdanie jak BK.nigdy bym nie brał ekipy do całości.Każda ekipa specjalizuje się w innym temacie.Na budowie podczas pracy ekip bywałem prawie codziennie.Nie może być tak że ekipa robi swoje nie kontrolując jej.Wiem ze nie zawsze jest to możliwe(praca),ale można wysłac kogoś zaufanego albo inspektora nadzoru płacac mu wiecej.BK z folii Dorkena Delta went jestem zadowolony.Wydaje mi sie ze jest lepsza ,mocniejsza od firmy Tyvek (solid).Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 BK, jak czytam, co piszesz na temat budowy, to aż sie odechciewa TO nieprawdopodobne jak ludzie ( wykonawcy) potrafią zmienić swe oblicze, jak kameleon Koniecznie muszę spotkać sie z Tobą, może rozmowa z Tobą pozwoli na uniknięcie błędów, na pewno powiesz mi na co zwracać przeszczególną uwagę. Pozdrawiam wtorkowym rankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.02.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Dla jasności - ja wzięłam dużą firmę do wszystkiego. Z referencjami etc, naprawdę niedrogą. tab - bardzo chętnie się spotkam, powiem wszystko o naszym domku ale błędów nie unikniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts