edyta123 22.02.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Ja tez nie zdecydowalabym sie na jedna ekipe do wszystekigo...Murarze to jedna ekipa, dekarze zajmuja sie wylacznie dachami, a do wykonczeniowki to majster poleca mi ekipy, z ktorymi pracowal i ktore sie specjalizuja w poszczegolntch robotach. ALe i tak usiluje jeszcze innych szukac... BK w tym tygodniu mam rozmawiac z ta ' Twoja' ekipa od wod-kanu. Zobaczymy co wymysla... Swoja droga to jak duzy jest Twoj domek. Jakos mi sie tak wydaje, ze cena Twojej instalacji to wysokawa jest (?) W zasadzie to tez zalezy jaki w tym udzial ma robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.02.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tab - nie wolno się tak przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.02.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Witam wszystkich! do Aky... cieszę się że nie tylko mi podoba się mój domek:-) a to link do strony "ze środkiem" domku...wprowadziliśmy w nim trochę zmian... http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=40&id_autora=3&spacer=2&proj=WIERZBA%20II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta123 22.02.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tab - nie wolno się tak przejmować Popieram! Nerwy - nerwami - pewno nie da sie ich uniknac Ale jaka satysfakcja jak sie upora czlowiek z poszczegolnymi etapami. Dach to juz rozaniela, a jak sie bede wprowadzala to zapewne odfrune... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 22.02.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Gdybym to wszystko wiedziała co wiem teraz, pewnie bym w ogóle budowy nie zaczynała tylko kupiła gotowy dom. Tak, wowczas miałabys w nim pewnie te same błędy albo i więcej, tylko byś o tych fuszerkach nie wiedziała i zyłabyś w błogiej nieświadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.02.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 do DJ-a...zdjęcie doszło, dzieki. Tak własnie myślałam, żę to Twój domek:-) bardzo ładny...ale chyba spory w środku...szykuje się chyba duuuuża rodzina:-)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 BK, to jasne, że błędów nie unikniemy, zdaje sobie z tego sprawę. Woprz, ja się tak bardzo nie przejmuję, ale jak patrzę na to co się dzieje, to czasem naprawdę człowieka coś dopada i niewiadomo co to jest i jak to wygonić. To po prostu brak słońca Wszystkim, żeby świeciłohttp://www.nineplanets.pl/gif/Sol2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 22.02.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 cieszę się że nie tylko mi podoba się mój domek:-) a to link do strony "ze środkiem" domku...wprowadziliśmy w nim trochę zmian... Rozkład bardzo podobny do tego co mamy w Klementynce, chyba tylko hol mamy bardziej przestronny ( a moze i nie ). Fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.02.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Ja tez nie zdecydowalabym sie na jedna ekipe do wszystekigo... Murarze to jedna ekipa, dekarze zajmuja sie wylacznie dachami, a do wykonczeniowki to majster poleca mi ekipy, z ktorymi pracowal i ktore sie specjalizuja w poszczegolntch robotach. ALe i tak usiluje jeszcze innych szukac... BK w tym tygodniu mam rozmawiac z ta ' Twoja' ekipa od wod-kanu. Zobaczymy co wymysla... Swoja droga to jak duzy jest Twoj domek. Jakos mi sie tak wydaje, ze cena Twojej instalacji to wysokawa jest (?) W zasadzie to tez zalezy jaki w tym udzial ma robocizna. ok 80-90 metrów podłogówki, piec kondensat vaillant z zasobnikiem, ok. 6 grzejników, automatyka, spięcie z kominkiem 27 tys do tego woda (nie wiem ile bo cena nie uzgodniona) No i "niespodzianki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 22.02.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Właśnie, a co do zimy to chcę zaprotestowac! Już od tygodni słysze że się podobno ma ku koncowi, i że wiosna bedzie zaraz , wyjątkowo upalna, lato prawie. A ja sie pytam gdzie to wszystko?? Tez słyszeliście takie prognozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 edyta123, masz rację, dach jak piszesz rozaniela, nawet uskrzydla. A ja nawet fundamentów nie mam, bo dopiero zaczynamy, a gdzie tu przeprowadzka? Chciałabym w przyszłym roku juz być w swoim domku. Wczoraj moja koleżanka powiedziała, że mam bardzo wygórowane wymagania myśląc o przeprowadzce w 2006. A ja uważam, że to bardzo realne. Optymizmy każdemu życzę, optymizmu, nic nie jest takie czarne jak się zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.02.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tia cały czas trąbią że ma być baaardzo ciepło...w kwietniu po 25 stopni a lato upalne...ciekawe czy dobrze "wywróżyli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 22.02.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Edyta 123 dzieki za podpowiedz w sprawie działek.Zona moja na temat budowy drugiego domu pokazuje mi palcem po czole,i mówi ze musi nacieszyć sie tym obecnym.W sprawie ekipy budowlanej mam takie samo zdanie jak BK.nigdy bym nie brał ekipy do całości.Każda ekipa specjalizuje się w innym temacie.Na budowie podczas pracy ekip bywałem prawie codziennie.Nie może być tak że ekipa robi swoje nie kontrolując jej.Wiem ze nie zawsze jest to możliwe(praca),ale można wysłac kogoś zaufanego albo inspektora nadzoru płacac mu wiecej.BK z folii Dorkena Delta went jestem zadowolony.Wydaje mi sie ze jest lepsza ,mocniejsza od firmy Tyvek (solid).Wiech mysle ze roznie to bywa z ekipami ja mam jednego wykonawce i z tego co widze w zaleznosci od etapu budowy, przysyla innych ludzi - innych do murowania, innych do izoalcji, innych do kopania rowow i wylewania betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta123 22.02.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 edyta123, masz rację, dach jak piszesz rozaniela, nawet uskrzydla. A ja nawet fundamentów nie mam, bo dopiero zaczynamy, a gdzie tu przeprowadzka? Chciałabym w przyszłym roku juz być w swoim domku. Wczoraj moja koleżanka powiedziała, że mam bardzo wygórowane wymagania myśląc o przeprowadzce w 2006. A ja uważam, że to bardzo realne. Optymizmy każdemu życzę, optymizmu, nic nie jest takie czarne jak się zdaje Oczywiscie, ze realne! My zaczelismy budowe od wycinki drzew z naszej dzialki (a raczej z naszego sadu ). I bylo to we wrzesniu 2004. A teraz daszek niemal skonczony fakt - zima, a raczej jej brak nam sprzyjal Pewno gorzej pojdzie z wykonczeniowka... Ale wielu moich znajomych wprowdza sie w 'rok'. Zatem glowa do gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.02.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tab,spokojnie się na Boże narodzenie wprowadziszja - gdyby nie czteromiesięczneczne już opóźnienie, już kładłabym płytki na podłogach. A zaczynałam w sierpniu.Dlatego uczulam na wybór solidnej ekipy / ekip - tylko z referencjami osób do których masz zaufanie.służę z kolei namiarami na tani piasek, beton, fajne hurtownie - też bardzo ważne nawet jeśli bloczki mają o 2 grosze drożej niż gdzie indziej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tia cały czas trąbią że ma być baaardzo ciepło...w kwietniu po 25 stopni a lato upalne...ciekawe czy dobrze "wywróżyli" A u naszych "sąsiadów" w 'Espanii' ma byc ponoć 50 stopni, tak słyszałam w radiu rano. Al ejakoś wcale się tym nie przejmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 [...] też bardzo ważne nawet jeśli bloczki mają o 2 grosze drożej niż gdzie indziej, BK, jasne, wszelkie namiary bardzo wskazane, za które będę bardzo wdzięczna. A co do hurtowni, to robiliśmy wyceny w kilku i okazało się, że różnica może być nie tylko 2, ale 11 groszy, co w skali całej budowy daje jakieś już pieniążki. I będzie np. na klamkę W jednej hurtowni pustak 3.38, a w tej koło domu mam po 3.27 i jeszcze cena jest do ewentualnej negocjacji, transport oczywiście gratis-wszystkiego, nawet jak to będą dwa bloczki czy pół innego duperela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.02.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 wprowadzić się w rok?dobrze by było...u mnie to już trwa trochę dłużej...ale uważam że "mury" (w sensie cały domek) powinny trochę postać jednak, "przewietzryć się", dobrze osiąść na działeczce... a jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 22.02.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Mam pytanie - natury technicznej - jakie powinny być rynny tz. 125 czy 150 na dachu który ma około 350 metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.02.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tab spróbuj dać wycenę do hurtowni w Oleśnicy, Tani Dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts