tab 22.02.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tab spróbuj dać wycenę do hurtowni w Oleśnicy, Tani Dom... Asiu, nie powiem, że zalezy mi na tym by hurtownia była w miarę blisko. Do tej koło mnie to mam 3 minuty autem. Ale sprawdzić i popytać nie zawadzi. A masz jakieś namiary na tę hurtownię? znaczy na jakiej ulicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 22.02.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 wprowadzić się w rok?dobrze by było...u mnie to już trwa trochę dłużej...ale uważam że "mury" (w sensie cały domek) powinny trochę postać jednak, "przewietzryć się", dobrze osiąść na działeczce... a jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Zalezy ile to troche, moje sie wietrzyły całę lato i juz teraz to nie myślę o niczym tylko o przeprowadzce. Odliczam dni i godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.02.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 nawet jeśli w Oleśnicy będzie taniej, to tansport zje wszystkie rabaty a tab i ja mamy bardzo prosty domek - buduje się szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Jakby transport był darmo, w co wątpię, to zawsze lepiej gdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.02.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 na moją budowę z Oleśnicy jest kawałek ok. 20 km a transport był gratis......a gdzie Wy się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Do mnie z Olesnicy jest kawałek, bo buduję się w Oławie. Także jakby transport miał jechać przez Wrocław to będzie z 60km, a jal przez Ligotę i Jelcz-Laskowice to trochę mniej - okolo 45-50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.02.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 nio to jednak kawałek jest...ale na pewno znajdziesz w końcu hurtownię, która zaproponuje Ci rozsądne ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 ja tez mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.02.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 witam grupęB,pamiętasz jak zaczynałaś , jeszcze ekipy nie miałaś jak Ci pisaliśmy, że harmonogram prac w czasie nijak się ma do rzeczywistości budowlanej a wykonawcy na poczatku to chcą góry przenosić apotem tylko patrzą co sie może przydać na wywózkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 wykonawcy na poczatku to chcą góry przenosić apotem tylko patrzą co sie może przydać na wywózkę Każdy ciągnie w swoją stronę tylko dlaczego inwestor ma na tym ucierpieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.02.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Wojtektrafiłam na wyjątkowego skurczybyka - sądzę że nikt z Was takich problemów nie maz każdą inną ekipą plan by się powiódł - nawet z opóźnieniami mam coś wyjątkowego pecha z tą budowączasami się zastanawiam czy kontynuować bo same niepowodzenia i problemyeh-taki dołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.02.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 ja jestem w tej chwili ta etapie wykończenia (tylko już sama nie wiem czy domu czy siebie ) i to mnie po prostu przeraża... trzeba znaleźć jakąś porządną ekipę do kafelkowania i całej reszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.02.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tab,z mojej wiedzy wychodzi na to, że wykonawca na poczatku płaci ludziom tyle ile z nimi ustalił a potem zaczyna obcinać i w połowie roboty ludki dostają marne grosze bo wszelkie błędy wskazane przez inwestora wykonawcy ten zrzuca na nich, w związku z czym zaczynaja kombinować co sie odbija na robocie i zaczynają się awantury, przepychanki. Ale z tego co widze to naprawdę trudno trafić ekipę, której się chce robić -poza góralami a o tych coraz trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 BK, nie łam się, już bliżej niż dalej.Trzymam kciuki. ps. czy będziesz w sobotę na budowie?Jeśli tak - czy możemy sie spotkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.02.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 BK,pociesz się - ja ze swoim tez mam jazdę bez trzymanki - mój np odmówił mi wystawienia f-ry za robotya kasę dostał z nawiązką i teraz muszę gostka US straszyć na co chłopaki z Jego wioski szykuja w odwiedziny do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.02.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tab, z mojej wiedzy wychodzi na to, że wykonawca na poczatku płaci ludziom tyle ile z nimi ustalił a potem zaczyna obcinać i w połowie roboty ludki dostają marne grosze bo wszelkie błędy wskazane przez inwestora wykonawcy ten zrzuca na nich, w związku z czym zaczynaja kombinować co sie odbija na robocie i zaczynają się awantury, przepychanki. Ale z tego co widze to naprawdę trudno trafić ekipę, której się chce robić -poza góralami a o tych coraz trudniej Wojtek - z góralami też różnie bywa, koledze górale budowali, nie wiem skąd byli, ale niezadowolony, że ho ho. Szybko z nimi uciął współpracę. Nie wiem jakie dokładnie były szczegóły. A to prawda, o super ekipę naprawdę ciężko. Mam nadzieję, że będę mieć taką - ot marzenie ściętej głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.02.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 najlepiej jest mieć ekipę z polecenia, taką której budowy widziałeś, wiesz jak budują, wiesz że możesz być spokojny o to co się dzieje na Twojej budowie...a o taką w tej chwili naprawdę trudno, choc nie powiem, zdarzają się i takie...moja ekpia od fundamentów była po prostu koszmarna, podpisalismy z nimi umowę na budowę całego domu, ale na szczęście po budowie fundamentów zakończyliśmy ją na zawsze. Aż mi sie płakać chciało jak o nich słyszałam, oni w jeden dzień parę bloczkjów kładli...koszmar...na szczęście potem mieliśmy super, extra ekipę od murów i dachu...nie było żadnych problemów, nio może z wyjątkiem rynien, które trochę przeciekały, ale poza tym ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 22.02.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tab, z mojej wiedzy wychodzi na to, że wykonawca na poczatku płaci ludziom tyle ile z nimi ustalił a potem zaczyna obcinać i w połowie roboty ludki dostają marne grosze bo wszelkie błędy wskazane przez inwestora wykonawcy ten zrzuca na nich, w związku z czym zaczynaja kombinować co sie odbija na robocie i zaczynają się awantury, przepychanki. Ale z tego co widze to naprawdę trudno trafić ekipę, której się chce robić -poza góralami a o tych coraz trudniej Wojtek - z góralami też różnie bywa, koledze górale budowali, nie wiem skąd byli, ale niezadowolony, że ho ho. Szybko z nimi uciął współpracę. Nie wiem jakie dokładnie były szczegóły. A to prawda, o super ekipę naprawdę ciężko. Mam nadzieję, że będę mieć taką - ot marzenie ściętej głowy Ja ze swoich górali jestem zadowolona - pewnie jak wszędzie zależy jaki kto jest człowiek a nie skąd pochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 22.02.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Natka - co do średnicy rynien, to zależy nie tylko od powierzchni dachu, ale też od jego spadku, ilości i rozmieszczenia rur spustowych. Wielu producentów ma takie tabele do przeliczania tych wartości. Wyczytałam gdzieś kiedyś, że w przypadku wątpliwości lepiej wziąć trochę większą średnicę, żeby się potem woda nie przelewała. A masz już wybranego producenta? Acha i dzień dobry wszytkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 22.02.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Cześć Wszystkim Jak się tak naczytam to nie wiem czy się budować. Z drugiej strony to dom jest mi wręcz niezbędny. Pocieszam się tylko tym, że w naszym przypadku ekipa jest mi potrzebna tylko do stanu surowego zadaszonego. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts