anndy 09.03.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Witam GRUPĘ , witaj Anndy.Oglądałem Anndy Twój projekt napisz mi czy rozstaw krokwi to 95 cm tak jak na rysunku czy dotyczy czegos innego?Mnie osobiście podoba się Twój projekt.W jaki sposób i w którym miejscu planujesz wyciąg w kuchni? Pozdrawiam Wiech Cześć! Hmm dobre pytania. 95 cm to raczej odległość między osiami sciany lukarny i słupkiem podpierającym płatew. Jaki jest rozstaw między krokwiami - nie wiem, nie mam teraz przy sobie projektu a na tym skanie jest ten wymiar obcięty. Jak bedę w domku to sprawdzę i dam znać - wietrzysz w tym jakieś problemy?? Co do wyciągu w kuchni to mam zamiar doprowadzić go do komina rurą przy suficie - oczywiście obudowaną regipsem - co o tym sądzisz?. Chyba, że jeszcze jakoś przemeblujemy kuchnię ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 09.03.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Andy musisz mieć wentylację również w spiżarce + dodatkowy pion kanalizacyjny w łazience na górze (jak odprowadzisz ścieki z wanny i umywalki?)dodatkowo rozważyłbym dokładnie umiejscowienie zlewu przy oknie - czy aby nie utrudni otwierania okna w kuchni - a w kuchni - szczególnie otwartej to ważne muszę to powiedzieć - łamiesz mi serce - nie widzę miejsca na kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 09.03.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 dzień dobry BK wszystkiego o czym marzysz by sie spełniło,no i oczywiście choinki w we własnym domku,sorki ze z opóznieniem,ale wczoraj padło łączeWiech mieliśmy tego samego cieśle też go polecampod koniec marca bede kupować kosiarkę od przedstawiciela,zawsze troche taniej niz np.w obi jeśli ktoś patrzebuje służe transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 09.03.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 kosiarki są do nabycia na Niskich Łąkach - "prawie nówki" markowe - za śmieszną kaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 09.03.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Faktycznie późno ale to chyba najlepsza pora na "poszukiwania" . Będziemy budować Marylę autorstwa biura Architekci - kilka fotek z projektu : http://www.anndy75.republika.pl - Chętnie wysłucham Waszych opinii na jej temat (konstruktywna krytyka zawsze wskazana) W pierwotnym projekcie jest ściana 3W z betonu komrkowego, ja raczej (99.9%) zdecyduję się na silikaty (Ludynia) + ocieplenie. pozdrawiam anndy Czym będziesz grzał - wydaje mi się, że możesz mieć trochę mało miejsca na kocioł w pom. gospodarczym chyba, że będzie wisiał na ścianie. Zwróć uwagę na miejsce na pralkę i miejsce do suszenia prania oraz taką trywialną sprawę z którą problem mają znajomi, gdzie wstawić wózek dziecięcy (nawet jeśli nie teraz to może się 'zdarzyć' za jakiś czas ). Czy chcesz mieć kominek ? Jeśli tak, to trudno będzie Ci zorganizować spokojne miejsce przy nim - w salonie w okolicy komina przecinają się ciągi komuikacyjne z kuchni na taras i z holu na taras. Dodatkowo pomyśl czy nie przydałaby się garderoba na parterze - dla gości i rzeczy potrzebnych sezonowo - proponowałbym rezygnację z drzwi przedsionek - kuchnia i wydzielenie tam małej garderoby. Oczywiście minusem jest to, że zakupy trzeba wnosić przez pokój. A i jeszcze ew. niedogodności użytkowe mogą powodować dwa wejścia do łazienki na górze - szansa na wejście drugimi drzwiami kogoś innego gdy łazienka jest zajęta może obniżać komfort korzystania z niej. To na tyle, nie zrażaj się uwagami, bo projekt jest sympatyczny. A to, że trochę mi się nie podobają niektóre rozwiązania... no cóż, inżynier jestem i w dodatku porozmawiałem ze znajomymi, którzy niedawno skończyli, przeprowadzili się i...wskazują na trywialne sprawy z którymi mają jakiś kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 09.03.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Witam w połowie tygodnia...w końcu... witam Anndy w grupie wrocławskiej i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.03.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 kasztanka, chcesz tradycyjną czy 4 stronnie strugana typu Mitek? a jaka to roznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.03.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 mogę sprawdzić cenę na jutro... bardzo chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.03.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Kasztanka jeśli potrzebujesz tradycyjną więżbe to polecam w Prusach koło Łagiewnik firma Bek i Syn.Dobra jakość drewna .Wiech Wiech kto Ci zakładał na dach? Kasztanka ja też od nich mam, tylko zakładali mi górale mi ktoś inny a to telefony Pan Adam Bek (syn) 3930470 lub 504073399 dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.03.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 BK serdeczne życzenia imieninowe. Pewnie balujesz? Fajnie, że poruszacie temat dachu, szukamy cieśli do wykonania więźby. Dekarzy mamy super, jeśli ktoś szuka to damy namiar. I mam tartak na opolszczyźnie, który ma bardzo przystępną cenę na drzewo, dowozi gratis. wow to daj namiary !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 09.03.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 ...W pierwotnym projekcie jest ściana 3W z betonu komrkowego, ja raczej (99.9%) zdecyduję się na silikaty (Ludynia) + ocieplenie. Anndy, a jeśli można wiedzieć to dlaczego zmieniasz na silikaty i dlaczego Ludynia (masz już 'nagrane' dostawy) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 09.03.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Faktycznie późno ale to chyba najlepsza pora na "poszukiwania" . Będziemy budować Marylę autorstwa biura Architekci - kilka fotek z projektu : http://www.anndy75.republika.pl - Chętnie wysłucham Waszych opinii na jej temat (konstruktywna krytyka zawsze wskazana) W pierwotnym projekcie jest ściana 3W z betonu komrkowego, ja raczej (99.9%) zdecyduję się na silikaty (Ludynia) + ocieplenie. pozdrawiam anndy Czym będziesz grzał - wydaje mi się, że możesz mieć trochę mało miejsca na kocioł w pom. gospodarczym chyba, że będzie wisiał na ścianie. Zwróć uwagę na miejsce na pralkę i miejsce do suszenia prania oraz taką trywialną sprawę z którą problem mają znajomi, gdzie wstawić wózek dziecięcy (nawet jeśli nie teraz to może się 'zdarzyć' za jakiś czas ). Czy chcesz mieć kominek ? Jeśli tak, to trudno będzie Ci zorganizować spokojne miejsce przy nim - w salonie w okolicy komina przecinają się ciągi komuikacyjne z kuchni na taras i z holu na taras. Dodatkowo pomyśl czy nie przydałaby się garderoba na parterze - dla gości i rzeczy potrzebnych sezonowo - proponowałbym rezygnację z drzwi przedsionek - kuchnia i wydzielenie tam małej garderoby. Oczywiście minusem jest to, że zakupy trzeba wnosić przez pokój. A i jeszcze ew. niedogodności użytkowe mogą powodować dwa wejścia do łazienki na górze - szansa na wejście drugimi drzwiami kogoś innego gdy łazienka jest zajęta może obniżać komfort korzystania z niej. To na tyle, nie zrażaj się uwagami, bo projekt jest sympatyczny. A to, że trochę mi się nie podobają niektóre rozwiązania... no cóż, inżynier jestem i w dodatku porozmawiałem ze znajomymi, którzy niedawno skończyli, przeprowadzili się i...wskazują na trywialne sprawy z którymi mają jakiś kłopot. Dzięki wszystkie Twoje uwagi są słuszne i już przed kupnem projektu brałem je pod uwagę i ewentulne ich rozwiązanie (wieczorkiem napiszę jak) tylko, że nie pomyslalem o wózku który notabene już jest -cholerka gdzie go włozyć....? Garaż? z drugiej strony to do ukonczenia budowy mały juz wyrosnie z wózka ale może będzie siostrzyczka... i wtedy problem będzie nadal aktualny. Hmm trzeba nad tym pomyślec. pozdrawiam anndy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 09.03.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 ...W pierwotnym projekcie jest ściana 3W z betonu komrkowego, ja raczej (99.9%) zdecyduję się na silikaty (Ludynia) + ocieplenie. Anndy, a jeśli można wiedzieć to dlaczego zmieniasz na silikaty i dlaczego Ludynia (masz już 'nagrane' dostawy) ? Bo to najtansze rozwiazanie i nie wiele gorsze od sciany 3W poza tym tyle się tym wszystkim naczytałem i wychodzi i ze to jest najlepsze. A ty jak myslisz? aw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 09.03.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 witam grupe i nowych członkówwg mnie silikaty byc może są najtańsze ale czy najlepsze?jaka przyjąłęs kwalifikację podziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 09.03.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 kosiarki są do nabycia na Niskich Łąkach - "prawie nówki" markowe - za śmieszną kaskę o! pojawił się ciekawy temat. Też nas czeka kupno kosiarki. Pytanie tylko jakiej... Nieopatrznie kupiliśmy ostatni numer czasopisma Majster z artykułem o kosiarkach, w którym są bardzo za elektrycznymi i bardzo przeciw spalinowym. Twierdzą że obsługa spalinowej jest sumarycznie bardziej kłopotliwa niż wlekący się za elektryczną kabel. Trawnik mamy w dwóch kawałkach - 20x25 m za domem i 10x12 z przodu. Co o tym sądzicie? Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 09.03.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Woprz dziękiza podpowiedz,tyle tylko ze ja musze mieć ;1) spalinowa2)mocna? silna? taka co da rady skosić 4000 m2 i troche nierowny teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 09.03.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Woprz dziękiza podpowiedz,tyle tylko ze ja musze mieć ; 1) spalinowa 2)mocna? silna? taka co da rady skosić 4000 m2 i troche nierowny teren Widze, że nie tylko ja mam problem (4200m2) to chyba trzeba traktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.03.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 wow ale macie tereny a na nierowne tereny -tzn gorki najlepsza chyba elektryczna albo kosa elektryczna ....... bo spalinowa to wylewa cos tam moj biedny maz pierwsze korzenie (950m2)wykonal kosa kosil chaszcze i nawet brzoski brzozy kojarza mi sie z cmenatrzem, wiec prosze nie pisac ze niszcze przyrode!!!! za to zasadzilismy 4 iglaki ciekawe czy sie przyjma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 09.03.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Narcyza witam w "klubie",fakt traktorek byłby najlepszy tylko-cuś za "tani"i jeszcze trza mieć go gdzie chowaćkasztanka jak to kazdy ma inne skojarzenia,mnie brzozy kojarza sie z radzieckimi filmami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 09.03.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 o, mnie też czeka na wiosnę zakup kosiarki, ale zupełnie się na tym nie znam i nie wiem jaką wybrać...chcemy posiać też trawke i posadzić resztę drzewek i iglaków...na jesiem posadziliśmy żywopłot z cisów, parę świerków srebrnych, jodłę koreańską, tuje a w zeszłym roku żywopłot z grabu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts