Wojty 14.03.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 A jesli moge to wtrace sie w te dyskusje o garazach i wiatach. My bedzemy mieli 1 garaz i 1 wiate, a to glownie ze wzgledu na duza powiezchnie domu. Jesli bym dodala do tego jeszcze jedno miejsce garazowe to bylaby to forteca a ne domek jednorodzinny Za to zdecydowalismy sie na dosc duzy garaz - szerokosc 3,70m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 14.03.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 dzień / dobry wieczór grupo ale przybyło lektury czy ktoś wie coś o jakimś mieszkaniu do wynajęcia ?? ja mam!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 14.03.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Witajcie, Ok 13-14, ale nie podjezdzalismy blizej, tak tylko z daleka sobie popatrzylismy... To może umówimy się u woprz'a z wizytą ? Gdyby nie wyjazd na wizję lokalną prototypu naszego domku to pewnie byśmy także podjechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 15.03.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 dzięki woprz za info.A jak będziesz przejeżdzał przez Dobrzykowice to uważaj, bo ja juz powiedziałam męzowi ze taki jeden znajomy z komputra to pisał ze jak sie ma kominek to trzeba koniecznie czujki ppoż i wskazane przeciw powodziowe. wiedzialem a żeby nie było tylko na mnie to zobacz tu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=43048 dzieki woprzpoczytałm sobie do poduszki,fajnie sie spało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 15.03.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam Wszystkich BK Wzięłaś już te drzwi, czy jeszcze się zastanawiasz? Ja ostatnio znalazłam stronę zakładu stolarskiego, który robi całkiem niezłe drzwi drewniane, jeśli chciałabyś spojrzeć to na stronę http://www.sitak.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 15.03.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Dla tych co nie mogą sie dzisiaj obudzić http://piraniowy.w.interia.pl/images/kawa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 15.03.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 A dla tych co nie lubią kawki http://www.latpol.polbox.com/tea.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.03.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Poza tym widzialam tez domek Wiecha - taki okazaly, ze z daleka mozna go dostrzec :D Niestety nie udalo nam sie zobaczylic domku BK - bylismy w hurtowniw Kamiencu - myslalam ze z tego miejsca bedzie widac jej domek, ale albo sie mylilam, albo cos mam z oczami, albo jestem spostrzegawcza inaczej Widać, widać - tylko trzeba wiedzieć gdzie patrzeć, widać od Kaczmarka (Libet) - dom z wysuniętym garażem Przy okazji znalazłam wczoraj parę ofert domów na sprzedaż - w okolicy są dwa lub trzy domy, w tym jeden przy głównej drodze wyobraźcie sobie że stan surowy zamknięty domu ok 200 m na działce ok 1000 m to od 300 do 400 tys Niewiarygodne - zważywszy że koszty budowy tych domów do tej pory na pewno nie przekroczyły 200 tys a działki tanie Ktoś pisał że dom z garażem dwustanowiskowym wygląda jak forteca - ja mam taki dom dość rozległa parterówka z podwójnym garażem - rzeczywiście dom wygląda na duży choć w rzeczywistości nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 15.03.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 A jesli moge to wtrace sie w te dyskusje o garazach i wiatach. My bedzemy mieli 1 garaz i 1 wiate, a to glownie ze wzgledu na duza powiezchnie domu. Jesli bym dodala do tego jeszcze jedno miejsce garazowe to bylaby to forteca a ne domek jednorodzinny Za to zdecydowalismy sie na dosc duzy garaz - szerokosc 3,70m i taki argument też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 15.03.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Poza tym widzialam tez domek Wiecha - taki okazaly, ze z daleka mozna go dostrzec :D Niestety nie udalo nam sie zobaczylic domku BK - bylismy w hurtowniw Kamiencu - myslalam ze z tego miejsca bedzie widac jej domek, ale albo sie mylilam, albo cos mam z oczami, albo jestem spostrzegawcza inaczej Widać, widać - tylko trzeba wiedzieć gdzie patrzeć, widać od Kaczmarka (Libet) - dom z wysuniętym garażem Przy okazji znalazłam wczoraj parę ofert domów na sprzedaż - w okolicy są dwa lub trzy domy, w tym jeden przy głównej drodze wyobraźcie sobie że stan surowy zamknięty domu ok 200 m na działce ok 1000 m to od 300 do 400 tys Niewiarygodne - zważywszy że koszty budowy tych domów do tej pory na pewno nie przekroczyły 200 tys a działki tanie Ktoś pisał że dom z garażem dwustanowiskowym wygląda jak forteca - ja mam taki dom dość rozległa parterówka z podwójnym garażem - rzeczywiście dom wygląda na duży choć w rzeczywistości nie jest i tu ujawnia się kwestia kosztów w zasadzie domek dla auta kosztuje tyle samo co dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 15.03.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witajcie, Ok 13-14, ale nie podjezdzalismy blizej, tak tylko z daleka sobie popatrzylismy... To może umówimy się u woprz'a z wizytą ? Gdyby nie wyjazd na wizję lokalną prototypu naszego domku to pewnie byśmy także podjechali jak już mówiłe jestem tam codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 15.03.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam wszystkich! No jak kawka to i coś słodkiego zapewniam że dobry jeszcze kawałek mam w lodówce http://foto.onet.pl/upload/49/96/_440086_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 15.03.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Dzień Dobry wszytskim. Zgadnijcie co? - Dostałam tyle kredytu ile chciałam - jednak bank zrobił bulbe przyjeli pierwotną wycene rzeczoznawcy która po naszych interwencjach została zwiększona - ale bank sie do niej nie odniósł i dlatego uciał nam troche kaski- ale wsyztsko sie wyjaśniło i jest jak miało być. A z tymi wycenami to jest tak ze ten mój dom rzeczoznawca wycenił wogóle na poziomie 290 tys razem z działką - no niech spróbuje za tyle kupic działke i wybudować - a to wszystko dlatego ze choć gmina bogata i domy budują sie fajowe to jak przychodzi do transakcji to wartosći tych operacji są zanizane na papierze zeby uniknąć wysokich opłat, podatków itp. a taki rzeczoznawca kieruje sie właśnie (żeby nie pokrecic tylko nazwy) rejestrami katastralnymi czy jakos tak - i przez to nie jest absolutnie zniekształcony obraz rynku - rynek sobie, ewidencje sobie.Wiecie co - ja zaczynam mieć opory z tym pokazywaniem projektu - bo padają hasła z waszej strony że z opisu brzmi to ciekawie i musi być ciekawy itp - no i wiecie - ja tak też myśle i jestem nawet tego pewna - ale wiem tez ze to moja bardzo subiektywna ocena bo to chodzi o spełnienie moich preferencji a nie innych osób - i mam swiadomość ze jest masa osób które stwierdza ze taki sobie, albo wogóle nieciekawy i sie z tym zgodze bo to według ich skali- ale jak juz ktos sie nastawia ze bedzie ok a potem stwierdza ze jednak nie - to smutek . ale nic poddam go jednak waszej ocenie - mam nadzieje ze dzisiaj o ile mąż mi sabotażu nie zrobi i przesle mi skana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.03.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 i tu ujawnia się kwestia kosztów w zasadzie domek dla auta kosztuje tyle samo co dla ciebie pewnie tak, ale po to buduję dom żeby był wygodny - nie są mi potrzebne duże powierzchnie sypialni, za to mam komfort psychiczny że nie będziemy się z mężem sprzeczać kto rano będzie w swoim aucie skrobać szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 15.03.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 i tu ujawnia się kwestia kosztów w zasadzie domek dla auta kosztuje tyle samo co dla ciebie pewnie tak, ale po to buduję dom żeby był wygodny - nie są mi potrzebne duże powierzchnie sypialni, za to mam komfort psychiczny że nie będziemy się z mężem sprzeczać kto rano będzie w swoim aucie skrobać szyby Nie wiem o co się sprzeczać wiadomo że mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 15.03.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 i tu ujawnia się kwestia kosztów w zasadzie domek dla auta kosztuje tyle samo co dla ciebie pewnie tak, ale po to buduję dom żeby był wygodny - nie są mi potrzebne duże powierzchnie sypialni, za to mam komfort psychiczny że nie będziemy się z mężem sprzeczać kto rano będzie w swoim aucie skrobać szyby I to jest argument. Jak już robić to pełną wygodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 15.03.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam .Mmarysia ten dom ma się TOBIE podobać i Twojej rodzinie .Jeżeli się komuś nie będzie podobać to jego sprawa.Najważniejsze że WAM się podoba ,i spełnia WASZE oczekiwania.Proszę o pokazanie projektu,a jeżeli będą uwagi to z myślą szerszym spojrzeniu na dom.Przecież nie musisz się dostosować do wskazówek które mogą się pojawić.Czasami lepiej się dwa razy zastanowić jak popełnic nieodwracalny błąd.Nie myśl że nikt z obecnych nie popełnił błędu.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 15.03.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam .Mmarysia ten dom ma się TOBIE podobać i Twojej rodzinie .Jeżeli się komuś nie będzie podobać to jego sprawa.Najważniejsze że WAM się podoba ,i spełnia WASZE oczekiwania.Proszę o pokazanie projektu,a jeżeli będą uwagi to z myślą szerszym spojrzeniu na dom.Przecież nie musisz się dostosować do wskazówek które mogą się pojawić.Czasami lepiej się dwa razy zastanowić jak popełnic nieodwracalny błąd.Nie myśl że nikt z obecnych nie popełnił błędu.Pozdrawiam Wiech święte słowa w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 15.03.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 BK Będę w święta przejeżdżać przez Gajków to kuknę na Twój domek.Ale dla pewności ,który to. Jak skręcę do Gajkowa za stacją benzynową, to przy tej drodze budujesz , po prawej czy lewej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.03.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Wiecie co chyba mi już zaczyna odbijać - zaczynam myśleć o budowie kolejnego domu czy to jest normalne ? kolejny dom będzie na emeryturze (jak Bóg da to za 15-20 lat - ale by było fajnie ) - pod lasem koniecznie, będzie się składać z trzech pokoi (dzieci będą już mieszkać u siebie), ogrodu zimowego i będzie tam pokój kąpielowy 25 m2 z kominkiem i ogromnym oknem tarasowym wychodzącym na ścianę lasu. W sypialni (w stylu japońskim) będzie kominek z każdego pokoju będzie wyjście na taras - taras będzie okalał dom, oczywiście parterowy, wyjście na taras będzie też z kuchni (żeby móc szybko np. zerwać zioła do zupy z ogrodu) eh, chyba muszę na jakąś terapię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts