aka 16.03.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ładne macie domki, a projekt według którego buduje BK to nawet osobiście kiedyś roważałam, tyle tylko że by mi za dużo miejsca zabrał na działce i to mnie zniechęciło. Narcyza - to Tobie obiecałam płytkę dot. projektowania kuchni? Oprócz tej znalazłam kolorowy dom i fotoogród, obie z muratora, nic więcej nei mam. Tzn na bank gdzies mam program do projektowania wnętrz ale się gdzies schował Jak reflektujesz to daj znac jak sobie to odbierzesz, opcje są trzy: 1. możesz podjechac do naszego mieszkania, 2. moge wysłac pocztą, 3. - I ZA TĄ OPCJĄ GŁOSUJĘ: możesz jakoś po świętach odwiedzić nas w nowym domu Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 16.03.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Witam Wszystkich, asienka Twoj domek to był długo mój typ. Odpowiadał mi rozkład pomieszczen (oprócz tego strychu na górze, bo wejcie przez lazienke mi nie pasowało) ale w koncu wybralismy Konwaliehttp://www.domnahoryzoncie.pl/3/pliki/rzuty/rzut_konwalia_1l.gif http://www.domnahoryzoncie.pl/3/pliki/rzuty/rzut_konwalia_2l.gifRobimy troszke zmiannp. likwidujemy lukarne, tylne drzwi z garazu , dostawiamy sciane , zeby drzwi wejciowe byly od frontu, z drzwi balkonowych od sypialni na dole robimy normalne okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 16.03.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Witam Wszystkich Narcyza - to Tobie obiecałam płytkę dot. projektowania kuchni? Oprócz tej znalazłam kolorowy dom i fotoogród, obie z muratora, nic więcej nei mam. Tzn na bank gdzies mam program do projektowania wnętrz ale się gdzies schował Jak reflektujesz to daj znac jak sobie to odbierzesz, opcje są trzy: 1. możesz podjechac do naszego mieszkania, 2. moge wysłac pocztą, 3. - I ZA TĄ OPCJĄ GŁOSUJĘ: możesz jakoś po świętach odwiedzić nas w nowym domu Zapraszam! aka - wielkie dzięki ale fotoogród i kolorowy dom też mam z muratora a płytkę do projektowania kuchni to juz też mam od koleżanki, jednak bardzo dziękuje, że pamiętałaś widać że na grupę zawsze liczyć można, no i dziękuje za zaproszenie jak zrobisz do końca kominek to chętnie zobacze w naturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 16.03.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Molly, na etapie kanalizy należy przewidzieć kratę odpływową do kanalizy i doprowadzić rurę do garażu - ja tak zrobiłem to ja sie pytalam o kanalize ja kasztanka hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 16.03.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 dzięki AKA...zadzwonię sobie do nich i wszystkiego się dowiem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.03.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Dzień Dobry wszystkim- miłego dnia - wiosennego przede wszytkim. Dzisiaj w Radio prowadzący w Trójce - Baron - zapowiedizał kilka dni wiosny - ale ponoc ma przyjść jakieś znowu oziębienie po tym - i uznał to za kolejną afere w Polsce - i ja sie zgadzam - to juz przerasta ludzkie pojęcie - niech ta zima juz nie wraca!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.03.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 czyli czeka Cię jeszcze poniesienie kosztów za obudowę do kominka??? my byliśmy jakiś czas temu u "czerwińskiego" wycenił nam kominek na 7.500 na gotowo - wkład, materiały, obudowa i rozprowadzenie kominka na poddasze. czyli masz kominek z rozprowadzeniem cieplego powietrza - a ja kupuję z płaszczem wodnym , droższy ale dodatkowo ogrzewa ciepłą wodę użytkową cena wydaje się OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 16.03.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Molly, na etapie kanalizy należy przewidzieć kratę odpływową do kanalizy i doprowadzić rurę do garażu - ja tak zrobiłem no i tu jest problem bo jeżeli masz kotłownię koło garażu i gaz płynny to nie możesz zrobić odpływu na podłodze garażu ja mialem ten problem i po prostu zrobiłem spadek na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.03.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 woprz,tego nie przewidziałem ani nie rozważałem bo u mnie kotłownia na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.03.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Woprz - czemu tak jest z tym odpływem w garazu w przypadku kotłowni obok garazu?? w czym to przeszkadza?? - juz szykuje swój projekt - lada chwila wam pokaze - własnie kotłownie (kocioł na gaz płynny) mam obok garazu i nie sądziłam ze może to stanowic problem w robieniu odpływu w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.03.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 ja mam kotłownię w mniejszej łazience - zmieści się tam tak czy inaczej prysznic, kibelek i umywalka, a brzydkie rury przykryję ścianką z luksferów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 16.03.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 gaz płynny jest cięższy od powietrza więc może spłynąć do kanalizacji i wtedy bummm w całej kanalizacji w pomieszczeniach z gazem (odbiornikiem) płynnym - kotłowniach musisz mieć wykonaną tzw. zetkę przy ziemi do odprowadzenia gazu przepisy zabraniają robienia w takich miejscach odpływów w posadzce co do zakrywania rur gazowych - to 2-3 strony temu rozmaiłem na ten temat z Wojtkiem nie wolno ich zakrywać "na stałe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.03.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 co to jest zetka - czyżby kratka - dziura w ścianie?! nie po to ocieplam ścianę 15 cm styropianem i cuduję ze współczynnikami 0,0005 żeby robić dziurę w ścianie którą ciepło wylata! please o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 16.03.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 a jak wyglada to w twoim "oryginalnym projekcie" ?a zetka to właśnie taka dziuraaha i to samo w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 16.03.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Wojtuś 62 gdzie ten Twój dom wczoraj grasowałam po Bielanach ale niestety nie znalałam nic podobnego do tego załączonego do Twoich postów może dołacz zdjęcie z natyry albo wywieś jakąś flage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.03.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Słuchajcie - nie moge założyć albumu zeby pokazać swój projekt- cos sie cały czas wysypuje. Jak zrobic zebym mogła go wkleic w treści postu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.03.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Narcyza,wysłałem Ci na priva info gdzie i co, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 16.03.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Słuchajcie - nie moge założyć albumu zeby pokazać swój projekt- cos sie cały czas wysypuje. Jak zrobic zebym mogła go wkleic w treści postu?? Zajrzyj tu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30921&highlight=zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 16.03.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Narcyza, wysłałem Ci na priva info gdzie i co, Dzięki Wojtuś ja zamiast w lewo to w prawo no i nie dziwota, że nie znalazłam następnym razem się postaram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D.J. 16.03.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Dzień dobry Wszystkim!!! Asieńka, wyślij mi prosze namiary na stolarza (schody) obiecałaś... ) pozdrowienia dla wszystkich zapracowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts