poszukiwacz 22.03.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Witam wszystkich . To mój debiut na forum. Od niedawna mieszkam we Wrocławiu, a od jakiegoś czasu szukam działki budowlanej i stąd pytanie - jakie okolice byście mi doradzili ? Ważna jest oczywiście cena działki (maks. 150-200 zł/m2), bliskość przedszkola, szkoły, podstawowych sklepów i ośrodka zdrowia - Wrocław lub okolice. Być może temat już był wałkowany, ale nie mam pojęcia jak wyszukiwać w konkrenym wątku informacji (inaczej niż strona po stronie). Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.03.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 no cześć w tej cenie mozęsz kupić działkę praktycznie wszędzie wyjeżdżajac 5-10 km za miasto nawet grubo mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.03.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 poszukiwacz,jaką dużą działkę chcesz kupić? do 200zł/m2 to mozna poszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 22.03.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Poszukiwaczu - za takie pieniadze znajdziesz super dzialke - ponieważ ja lubie wrocław gdyby mnie było na to stac zostałabym w samym mieście - i wtedy szukałabym na stronach urzędu miejskiego przetargów na działki w samym mieście - kiedyś na przykład były fajne w okolicach Wietrznej - Krzyki - ale ceny jak dla mnie nieosiaglane - choc Krzyki uwielbiam bo mieszkam od dawna. W takim przypadku masz juz zabudowę instniejacą , całą infrastrukture, wiesz jakich sąsiadów itp - no chyba ze pragniesz lasu, przestrzeni itp - tego w miescie nie znajdziesz - dla mnie idealnym układem byłby duzy dom z ogrodem ale w mieście - obok szkoła, komunikacja miejska, sklep - ale nie mozna miec wsyzstkiego. Skoro sama buduje sie za południu Wrocławia - to własnie te okolice ci polecam - choc tu trudniej chociazby o tą szkołe - szkoła to jeszcze - ale przedszkole - kiszka - dlatego pozostają Bielany Wr. Kamieniec Wr, Kobierzyce (to juz dalej- tu ja), Kąty Wr, Smolec. Miłego szukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.03.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 na Bielanach są ładne działki na ul. Dębowej - do szkoły ok. 200m, do przedzszkola publicznego - 400m, do prywatnego - 100m, cena jak kojarzę to 120-130zł/m2 , działka uzbrojona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poszukiwacz 22.03.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Chciałbym na działkę wydać maksymalnie 120 tys., wystarczy mi 600-800 m2Ostatnio troszkę jeździłem. Na Bielanach wg mnie jest dosyć głośno, a jeżeli już mieszkać za miastem, to warto mieć z tego jakieś korzyści.Co sądzicie o Wysokiej, nie moge tam znaleźć żadnych ofert sprzedaży działek ... ? A Wojszyce i Ołtaszyn to chyba troche za drogie okolice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.03.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 przez Wysoką będzie szła obwodnica Wrocka, więc uwazaj na ewentualną lokalizację działki, Wojszyce, Ołtaszyn to ceny sa od 250-350zł/m2 i miej na uwadze wysoki poziom wód gruntowych - mieszkam na Ołtaszyni i widzę jak wokól ludki po deszczu pompuja wodę z parterudo 2007 ma ruszyc budowa obwodnicy Bielan tak jak centrum A4 do Magnic więc ta droga przez wioskę bedzie droga lokalną, poza tym Dębowa jest po lewje stronie Bielan , z dala od przewidywanej trasy obwodnicy.sam buduje po lewej stronie Bielan i nie moge potwierdzic hałasu - do drogi mam ponad 500m a te działki o których pisze jakies 450m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.03.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 mozęsz szukać kawałek dalej w tyńcu albo kątach wrocławski musisz tylko zdefiniować co cię intersuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poszukiwacz 22.03.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Oprócz tego, co napisałem interesuje mnie dobry dojazd do centrum (praca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.03.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 a gdzie pracujesz? centrum, pl. Grunwaldzki, Hallera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emango 22.03.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Ja kupiłam działkę w Marcinkowicach - do Wita Stwosza (ścisłe centrum) 18 km i baaardzo prosta droga (praktycznie bez zakrętu ). No i tania dość (30 zł za metr). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 22.03.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 A my dzisiaj dostalismy informację, że jest już pozwolenie na budowę. Się zacznie..... pozdrowienia wiosenne dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poszukiwacz 22.03.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Gdybym wiedział, gdzie będę pracował za kilka-, kilkanaście lat na pewno ułatwiłoby mi to wybór, ale wiadomo jakie są czasy - dziś tu, jutro tam ... Dlatego nie chciałbym bardzo uzależniać miejsca zamieszkania od miejsca pracy, jedyne kryterium to dobry dojazd do centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.03.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 to w takim razie pozostaja Ci Bielany - najszybciej do centrum i chyba - ja jade do dworca 15min w szczycie i 10 min w poza np o 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 22.03.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Oprócz tego, co napisałem interesuje mnie dobry dojazd do centrum (praca). a moze Dlugoleka??? Mirkow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 22.03.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 A my dzisiaj dostalismy informację, że jest już pozwolenie na budowę. Się zacznie..... pozdrowienia wiosenne dla Wszystkich suuuuper !!!!!!!!!!!!!!!!!! gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.03.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 kasztanka,a ile Ci zajmuje przejazd do dworca w szczycie? samochodem rzecz jasna , nie pociągiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 22.03.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 kasztanka, a ile Ci zajmuje przejazd do dworca w szczycie? samochodem rzecz jasna , nie pociągiem nie wiem ..... nie probowalam mam na razie fundamenty ..... wiem ze szybciej sie z dlugoleki jedzie na bielany niz z biskupina a dworzec to jakis punkt odniesienia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.03.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Wojtekcentrum to nie tylko dworzecżeby dostać się spod dworca np na Grunwald (też centrum) może zabrać nawet 40 minut a np. na grunwald ja jadę ze swojej działki od 25 - 35 minut, autobus pewnie tyle samo jeśli popatrzysz na mapę to Kamieniec jest w dokładnie takiej samej odległości od rynku co Bielany pojęcie cedntrum jest względnegdybym ja miała tyle kasy co poszukiwacz wybrałabym Pawłowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.03.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 A my dzisiaj dostalismy informację, że jest już pozwolenie na budowę. Się zacznie..... pozdrowienia wiosenne dla Wszystkich Tab gratulacje żeby wam się darzyło lepiej niż nam na tej budowie i życzę Gwiazdki w nowym domku - to jest realne pod warunkiem że będziecie dobrze pilnować ekipy Powodzenia Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts