Molly 29.03.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Wojty a robiłaś sosik - majonez z siekanym czosnkiem w dużej ilości? Pali nieźle, ale i smakuje z mięskiem z grila wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 29.03.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Molly pewnie ze robilam!! Ja uwielbiam takie jedzonko - przez zime robimy grilla w piekarniku :D z czosnkiem robilam jzu na rozne sposoby czosnek + jogurt czosnek +jogurt+majomez czosnek +jogurt+smietana czosnek +majonez+smietana +odrobina ketchupu +ziola (oregano, bazylia,tymianek - wszystko z parapetowego ogrodka ) pieprz rowniez wersje z ogorkiem "zywym" lub konserwowym tamtego roku dodalam tez majeranek, coby mialy te moje sosiki bardziej polski charakter poza tym robie tez na ostro - baza niestety kupna (sos chili lub pasta z papryki) a do tego dodaje tabasco i cebulke no i jeszcze "rozowy sosik" - do ktorego dodaje zurawine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret66 29.03.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 czy w szerokim garażu (6 metrów), zrobić dwie bramy po 2,4 m, czy lepiej jedną o szerokości 4 metry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 29.03.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 ale mniamusnie tu u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 30.03.2005 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Nie mogę tego czytać - Wojtowa, litości!! Molly - ja też mam co i rusz critical error i niestety przytyłam po świetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 30.03.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 czy w szerokim garażu (6 metrów), zrobić dwie bramy po 2,4 m, czy lepiej jedną o szerokości 4 metry? Chyba lepiej jedną szerszą - ale jest to wydatek rzędu 5 tys jeśli brama będzie segmentowa z napędem. Jak dwie bramy, to obróbki, tynkowanie, 2 x montaż, etc. Właśnie jestem w temacie - na dniach będziemy zamawiać, mogę dać jakieś namiary jeśli cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 30.03.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Ja mam garaż dwustanowiskowy i kupiłam jedną bramę garażową (tak jak na zdjęciu w"stopce"), jest duuuża, segmentowa i na pilocika...Hormanna. Dowiadywałam się o ceny w bardzo wielu firmach i tu było najtaniej (różnica wynosiła czasami nawet ok. 1500 zł, nie mam pojęcia czemu bo bramy były identyczne ) Kontakt "Olaf" Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe 53-145 Wrocław, ul. Orla 23 - woj. dolnośląskie tel. (071) 3323267, fax (071) 3323267 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 30.03.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 asienka, czy to ty polecałaś pana Marka z Chrząstawy (kominki i prace budowlane)? Jeśli tak, to czy robił też u ciebie albo kogoś znajomego prace wykończeniowe - czy jest dobry w płytkach, regipsach etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 30.03.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Hej, hej! jest tu jeszcze kto?? mmarysia - wlasnie wyslalam ci mailika Wielkie dzięki - mój Pietro na urlopie - wieć mu podesłałam zeby przeanalizował z naszymi danymi - my jednak mamy tylko grube materiały- np. nic z izolacji- za to mamy juz ceny na dach i okna. Mam nadzieje ze mój męzo podczas urlopu usystematyzuje nasze dane tak aby były przydatne tez i dla innych osób - wtedy podeśle. Pytanie do ogółu a propos stropów - jeden z oferentów proponuje strop ze Srody slaskiej (teriva)- tańszy od drugiego o prawie 2000 na całosci - drugi własnie droższy ale gdzieś z poznania - twerdząc ze nie pakuje sie w te ze srody bo są dziadowskie- nie mnie oceniać - macie moze swoje uwagi - inetersowaliscie sie skąd hurtownicy biorą stropy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 30.03.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 BK od pana Marka z Chrząstawy to ja niestety nie wiem jak wyglądają jego prace wykończeniowe, u mnie stawiał tylko mury, ścianki itp. to już musiałabyś bespośrednio u niego pytać i na pewno będzie Ci w stanie pokazać swoje prace jeżeli zajmuje się "wnętrzami... (w chrząstawie np. wybudował parę domków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 30.03.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 hello witam po przerwie i od jutra znowu znikam co do sosu czosnkowego z majonezem to dorzucam jeszcze kukurydzę z puszki. PYCHA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 30.03.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Witam po Swiętach.Ale sie rozpisaliście ,nie moge nadążyć z czytaniem.Ostatnio malo sie udzielam na forum z braku czasu,(przeprowadzka i poszukiwanie samochodu).Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 30.03.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 o grillu myśleć czas zacząć tylko problem z czasem pierwszy wolny termin szykuje mi się w okolicach połowy maja (chyba że jeszcze coś wypadnie) Wojtek póki co u mnie jeszcze trochę mało sąsiadów żeby im sienniczek przy tarasie rozpalić ale co się odwlecze...... proponuje zastępczo (a może przestępczo) rozpocząć temat przepisów na grilla ja proponuję koreczki z wątróbki cieniutkim plasterkiem boczku owijamy kawałeczek wątróbki zapinamy wykałaczką i przyprawiamy z zewnątrz solą i pieprzem dzięki boczkowi wątróbka nie wysycha tylko jest soczysta super starter bo grilluje się 5 minut i jak ktoś zapomniał wcześniej rozpalić grilla to dla napalonych i głodnych gości jak znalazł - intrygująca zapowiedź nadchodzącego wieczoru W przypadku awersji do podrobów wątróbkę można zastąpić suszoną śliwką kalifornijską – i wtedy sprzedajemy imprezę jako wegetariańską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 30.03.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 BK nie mam niestety namiarów na człowieka od płotu (gdzieś mi wcięło) ale jak uzbroisz się w cierpliwość to ci to załatwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.03.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 mmarysia,co do stropów to zobacz tu http://www.konbet.com.pl - ja u nich kupowałem całość i uważam, że jakościowo były b. dobre - w całości miałem tylko 3 oustaki pęknieteszefem jest p. Lis i z nim najlepiej negocjowaćnie wiem jak teraz ale w zeszłym roku Termat ze Środy robił tylko pustaki betonowe i kosztowałytyle samo co keramzytowobetonowe z Konbetu.Termat robi za to bardzo dobre bloczki fundamentowe - nie kupuj bloczków z Sanbetu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 30.03.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Wojtku- te moje drugie stropy to ze Stropexu - wykonawca mój potwierdza ze naprawde dobre - ten Konbet oczywiście sprawdze - ale czy ktos cos moze pwoeidzieć o innych lokalnych dostawcach prefabrykatów np. Betard?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 30.03.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 betard jest ok najważeniejsze żebyś miała aprobaty techniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.03.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 mmarysia,czegos nie jarzę - piszesz iż wykonawca nie poleca tych ze Srodya potem piszesz iz uważa że są naprawdę dobrehurtownie maja stropy z róznych miejsc - Betard, Termat,o Stropex-e nigdy nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 30.03.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Witam po przerwie! woprzpodaj namiary na Łątkę. Starula nie bedzie robił nam ogrzewania bo ma robote w Szwecji i wyjeżdza .Rzeczywiscie jest bardzo dobry, był u nas na budowie i 1,5 godz oglądał i doradzał chociaz wiedział ze juz nie zdaży zrobic.Widać ze masz nosa do fachowców to dawaj następnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 30.03.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Po dłuższej przerwie przesyłamy wszystkim poświąteczne życzenia. Ostatnio jesteśmy bardziej zajęci naszą małą Zuzią niż budową domku. Nie wiem czy każdy z Was to przechodził ale... jak zaczynamy myśleć o mnóstwie najbliższych decyzji na budowie to ogarnia nas sporo obaw i zwątpienia taki... dołek budowlany Sami już nie wiemy od czego zacząć ciąg dalszy budowy... a może to tylko przesilenie??? SSZ bez paru szczegółów na dachu i przy oknach skończony, jeszcze bez ociepleń... a tymczasem pojawiły się rozterki co do urządzania wnętrz... eh, głowa boli! Mała nam ślicznie rośnie, zaliczamy coraz dłuższe spacerki i może, póki mieszkamy blisko to wyskoczymy do Chrząstawy podziwiać postępy na budowach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts