Hadraadae 31.03.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Czwartkowe dzień dobry Wszystkim Mam pytanko a'propos elektryki - jak elektryk sobie liczy stawkę? (tzn. od punktu jak hydraulik? ale co jest punktem? czy od metrów kabla? od ilości pomieszczeń?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.03.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 BK podaj namiary na tego bramiarza, jak możesz to napisz ile wykasował i za co? czy zrobił kompleksowo z montażem i mechanizmem na pilocika Na razie kontaktowałam się z producentem, jak się pojawi u mnie przedstawiciel to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 31.03.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 chciałbym się zameldować wiosennie po przerwie a u nas na trawniku wyrosło coś takiego http://czajla.republika.pl/dom/200507-032904c.jpg Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 31.03.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Czwartkowe dzień dobry Wszystkim Mam pytanko a'propos elektryki - jak elektryk sobie liczy stawkę? (tzn. od punktu jak hydraulik? ale co jest punktem? czy od metrów kabla? od ilości pomieszczeń?) Punktem jest po prostu gniazdko/wyłącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 31.03.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 I ile taki punkt kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 31.03.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 u mnie elektryk nie bierze od punktu tylko za całość...rozprowadzenie elektryki, internet, alarm, telefon itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 31.03.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Asieńka, a ile bierze (i przy jakiej wielkości domu, bo nie pamiętam )? Jeśli pamiętasz, to może napisz na priva, jak wolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 31.03.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 I ile taki punkt kosztuje? własnie rozmawiałem z elektrykiem i na dzień dzisiajszy taki punkt kosztuje u niego 25-30 zł z tym że nie bierze juz zadnych dodatkowych pieniedzy za montaż rozdzielni elektr., szyny wyrównawczej itd. Czyli w cenie punktów ( punkt u niego to równiez wyjście na oswietlenie) jest kompletna instalacja elektryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 31.03.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 dobrzyk,daj namiar na tego elektrykaz góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 31.03.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 I ile taki punkt kosztuje? własnie rozmawiałem z elektrykiem i na dzień dzisiajszy taki punkt kosztuje u niego 25-30 zł z tym że nie bierze juz zadnych dodatkowych pieniedzy za montaż rozdzielni elektr., szyny wyrównawczej itd. Czyli w cenie punktów ( punkt u niego to równiez wyjście na oswietlenie) jest kompletna instalacja elektryczna. Dziękuję za precyzyjną odpowiedź Podłączam się pod prośbę Wojtka i mam drobne pytanie: co to jest "szyna wyrównawcza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 31.03.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 domek mam ok. 200 m2, za parter elektryk wziął 3500 zł z jego materiałem (poszło ponad 1000 m kabli:-). Rozprowadził nam prąd w domku, na zew., do ogrodu, uzbrojenie szafki, kable pod czujki do alarmu w każdym pomieszczeniu, telefon, internet, specjalne kable pod jakieś sprzęty mojego męża (np. głośniki w ścianie czy coś w tym stylu)...super fachowiec, zna się na rzeczy a teraz włąsnie kończy górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 31.03.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Sławomir Szynka 606836944 - poza elektryką robi również hydraulikę i kanalizę. Jestem w sumie z niego zadowolony, zrobił u mnie m.in. kotłownię i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 31.03.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Szyna wyrównawcza jest to miejsce w któym zbiegają się wszystkie przewody uziemiające, jest to niezbędny element przy odbiorze instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 31.03.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Wiecie co, prównałam właśnie Wasze liczby z ofertą "znajomego" elektryka i nie wiem, co mam myśleć Ech... Dobrze, że spytałam teraz, a nie za pół roku, bo może trafiłby mnie szlag na miejscu, a jestem jeszcze młoda i wszystko przede mną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 31.03.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 a jaką cenę zaproponował Twój "znajomy" elektryk...jeśli można wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 31.03.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 asieńka ile miałaś punktów i ile obwodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 31.03.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 hej witajcie jak wasze budowy? ruszaja z kopyta??? u nas mury wschodza zapraszam do albumu narazie tylko 2 zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 31.03.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 a jaką cenę zaproponował Twój "znajomy" elektryk...jeśli można wiedzieć Dom ok 180 m, tylko elektryka (bez telefonu, alarmu i żadnych cudów) 4000zł za samą robociznę, przy tym listę materiałów do kupienia zestawił taką, że znajomy układający alarmy stwierdził, że chyba zakładamy fabrykę i młyn, bo do domów sie TAKICH kabli, tylu amperów i takich wielkich skrzynek (36 gniazd) nie układa Ja się na tym nie bardzo znam i chciałabym poprosić jeszcze kogoś o alternatywne zestawienie materiałów i kosztów, bo coś tu faktycznie nie gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 31.03.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Szyna wyrównawcza jest to miejsce w któym zbiegają się wszystkie przewody uziemiające, jest to niezbędny element przy odbiorze instalacji. I w którym miejscu to się zazwyczaj robi, tak pytam na wyrost? Oraz skąd Wy u licha wiecie TAKIE RZECZY ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 31.03.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Hadraadae,Twój elektryk zaproponował Ci instalacje promienistą i stąd taka ilośc wszystkiego ale to nie złe rozwiązanieasienka,możesz podesłać namiary na swojego elektrykadobrzyk,a jaki masz piec u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts