asieńka 31.03.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 ja mam w sumie 11 rolet ale taką na silniczek tylko jedną przy wyjściu na taras bo okno duże i nie zdołałabym jej podnieść...pozostałe rolety ręczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 31.03.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Ale ja będę mieć centralę alarmu na 64 urządzenia, która ma tym wszystkim dyrygować w razie potrzeby oraz wysyłać mi sms-y o ewentualnych uruchomieniach alarmu antywłamaniowego lub pożarowego. To jeszcze muszę mieć specjalną instalację do tego?? Myślałam, że wystarczy jak alarm będzie popodłączany do tych wszystkich urządzeń, a one do prądu? Wiecie co, dziewczyny, czy Was też wszystko co ma związek z elektrycznością osłabia? Jakoś w tych hydraulicznych itp. kwestiach się jestem w stanie łatwiej rozeznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 31.03.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 tia elektryka mnie osłabia...ja tylko pokazywałam elektrykowi gdzie co chcę mieć a reszta to już do niego należy...nie znam się na tym kompletnie...niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 31.03.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 o cholera widze ze co domek to lepsze pomysly!!!!!!!! ja jakos nie myslalam o sterowaniu chyba nie bede tego miala a poza tym jak wszystko bedzie na silniczek bo miesnie mi sflaczeja hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.03.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 np. sterowanie roletami, światłem, alarmem- kiedy wyjeżdżasz możesz ustawic tak by wyglądało iż ktos mieszka - światło będzie się zapalć i gasnąć np w kuchni, w sypialni na górze, klatka schodowa, rolety się opuszcza a rankiem podniosą, światło na zewnatrz zgasnie jak zgaśnie w sypialni i takie tam inne udziwnienia w rozbudowanych systemach mozesz włączać i wyłączac piec by wracając ze Swiat do domu było ciepło i woda ciepła też można to chyba zrobić prostym sposobem - jest nawet wątek w wymianie doświadczeń (chyba "instalacja alarmowa raz jeszcze" czy jakos tak) można wykorzystać w tym celu jakąś np. nieużywaną komórkę co do niani - "moja" niania będzie wolna od września, może nawet od lipca, jeśli ktoś szuka super opiekunki do dziecka (dzieci) to mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 31.03.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Witam wszystkich. U mnie tez jeden tylko silniczek przy roletach- własnie przy oknie tarasowym - reszta - darmowa siłownia. Mam juz swoja dziure w ziemi - śliczna Mam tez w końcu ostateczną decyzje kredytowa i w poniedziałek podpisuje umowe - niestety obawiam sie ze kiepsko trafilam jeśli chodzi o obsługę w banku- własnie chciałam zadzwonic i coś sobie wyjaśnic ale pani dla mnie czasu nie miała. Rany - oby tylko regularnie spłacać i nie mieć nic z nimi doczynienia - jakis kosmik w tym Millennium. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.03.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 mmarysia - gratulacje takie chwile są naprawdę podniosłe jeśli ktoś chce namiar na tanie i fajne rynny plastikowe (plastmo) to podaję Maciej Potocki 502 31 33 68, ceny bardzo OK i dobre warunki współpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 31.03.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 BK,chyba mozna ale tylko chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 31.03.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 mmarysia - gratulacje takie chwile są naprawdę podniosłe jeśli ktoś chce namiar na tanie i fajne rynny plastikowe (plastmo) to podaję Maciej Potocki 502 31 33 68, ceny bardzo OK i dobre warunki współpracy Beata - jesteś nieoceniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seagrams 31.03.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Sławomir Szynka 606836944 - poza elektryką robi również hydraulikę i kanalizę. Jestem w sumie z niego zadowolony, zrobił u mnie m.in. kotłownię i działa witam wszystkich dobrzyk, czy ten człowiek robił u Ciebie podłogówkę ?? jezeli tak to jak się sprawuje jego robota z PC?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 31.03.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 witam wszystkich dobrzyk, czy ten człowiek robił u Ciebie podłogówkę ?? jezeli tak to jak się sprawuje jego robota z PC?? pozdrawiam Tak, robił mi równiez podłogówkę i.... jest ciepło Generalnie facet zajmuje się montażem pomp ciepła i jest on polecany przez firme Ekontech. Dodam jeszcze że ma swój sklep w Obornikach Śl tak więc można się spodziewać dość dobrych cen na materiały do instalacji CO. nie wiem jak jest w rzeczywistości bo jak robił u mnie to jeszcze tego sklepu nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 31.03.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Same kłody pod nogi- co czlowiek pogodzi sie z jednym to wymyslą drugie. Przy tej podwyżce akcyzy to chyba przyjdzie nam po chrust do lasu chodzić - moze jednak zrobic większa dziure - piwnice i węgiel sobie zrzuce - hmmmm ale kto bedzie do tego pieca dokladał - a dziwią sie ze ludzie chcą z kraju wyjeżdzać........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 31.03.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 mmarysia,do czego nawiązujesz z ta akcyzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.03.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Wojtek - do oleju opałowego i gazu w butlach. Nie wiem czy nie lepiej grzać prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 31.03.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 mmarysia, do czego nawiązujesz z ta akcyzą? Do tego http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=44098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 31.03.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 z tym gazem to nie do końca tak chodzi o gaz w butlach (tych małych) do ogrzewania kuchenek chodzi o to żeby uszczelnić system akcyzowy w zakresie gazu do aut http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2627673.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 31.03.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 ja mam ziemny i temu nie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 31.03.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 ja mam ziemny i temu nie w temacie no właśnie bogatemu to nawet byk się ocieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 31.03.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 woprz,Ty masz las i piękny widok ja mam gaz ziemny i lasek z 2km od domu, sorry zagajnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 31.03.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 zagajnik??? krzaki masz krzaki !!! i jak was z tych Bielan znam to penie nawet skanalizowani jesteście, nie wspominajac o tym że iesdeenik sobie grzecznei w ziemi czeka aż go zawołacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts