kasztanka 01.04.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 hej wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 01.04.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 do specjalistow: mam prosbe ..... napiszcie na co zwracac uwage jak sciany sie pna do gory?? czy trzymaja poziom, wielkosc otowrow okiennych? nie mam pojecia co sprawdzac pomozcie plizzzzz zapraszam do albumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.04.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 kasztanka,nie jestem spejalistą ale podzielę sie swoim doświadczeniemzwracaj uwagę by fuga nie była ani za szeroka ani za waska- dobrze jest kiedy warstwa zaprawy nie miała mniej niż 1cm - jak nie potrafia to niech kupia styropian o gr 1cm i się nauczą, patrz na poziom i pion , jesli budujesz z PTH to niech nie wala zaprawy na pionowe fugi tylko poziomzwróc uwagę na ilość plastyfikatora dodoawanego do zaprawy - kręcisz zaprawe w betoniarce czy bierrzesz gotową z betoniarni?- jak będą sypać coś takiego z małtch woreczków to przeczytaj jakie są zalecenia bo za pół roku możesz miec białe wykwity na ścianie(jedna z przyczyn) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 02.04.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 kasztanka, nie jestem spejalistą ale podzielę sie swoim doświadczeniem zwracaj uwagę by fuga nie była ani za szeroka ani za waska- dobrze jest kiedy warstwa zaprawy nie miała mniej niż 1cm - jak nie potrafia to niech kupia styropian o gr 1cm i się nauczą, patrz na poziom i pion , jesli budujesz z PTH to niech nie wala zaprawy na pionowe fugi tylko poziom zwróc uwagę na ilość plastyfikatora dodoawanego do zaprawy - kręcisz zaprawe w betoniarce czy bierrzesz gotową z betoniarni?- jak będą sypać coś takiego z małtch woreczków to przeczytaj jakie są zalecenia bo za pół roku możesz miec białe wykwity na ścianie(jedna z przyczyn) robia fugi tylko poziome- z wyjatkami dosc cienkie plastyfikator uzywaja ale nie czytalam nic o nim ale to ma znaczenie chyba przy klinkierze??? czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.04.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 kasztanka,prześlij mi maila to wrzucę Ci fotę z białymi plamami na PTH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 02.04.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 jush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.04.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 02.04.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 no juz wiem o co chodzi ...... ale to ma jakies znaczenie dla bezpieczenstwa domu????bo potem leci styro i tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.04.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 na bezpieczeństwo żadne ale za 3mies to się zaczniesz jezyć patrząc na ścianę z białymi wykwitami, przed ociepleniem trzeba szczotka drucianą leciec i czyścic to bo ponoc klej niełapie na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 02.04.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 na bezpieczeństwo żadne ale za 3mies to się zaczniesz jezyć patrząc na ścianę z białymi wykwitami, przed ociepleniem trzeba szczotka drucianą leciec i czyścic to bo ponoc klej niełapie na to acha !!!!!!! zobaczymy za 3mies | czyli co mam sprawdzic??? plastyfikator ma byc jaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.04.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 czy nie sypią za dużo - weź opakowanie i przeczytaj jakie sa zalecenia,a PTH skąd masz?z biegonic jak pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 02.04.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 czy nie sypią za dużo - weź opakowanie i przeczytaj jakie sa zalecenia, a PTH skąd masz? z biegonic jak pamiętam nie z kozlowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 02.04.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 no tak jak widzialam takie malutkie opakowanie na betoniarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.04.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 fachowcy twierdzą iż inna przyczyną białych wykwitów jest sposób wypalania PTH , poryzowanie otrzymuje się w wyniku spalalania słomy przez co tworza się kanały w srodku i w zależności od rodzaju uzytej gliny i słomy czy innego świństwa zachodzi reakcja chemiczna efektem której jest biały osad na PTH, od wewnątrz przed tynkami nalezy obowiązkowo całość dokładnie wyczyścic szczotą druciana bo potem moga wyjść plamy na scianiespadam do domu - słonecznego weekendu!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 02.04.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Woprz... a ja Cię jeszcze pomęczę z tą całą dylatacją przy chudziaku po małym zastanowieniu się to przecież chudziak lany jest już na fundamenty (już takie zakończone, bloczki i w środku ubity piach), to w takim razie gdzie Ty dawałeś tą całą taśmę dylatacyjną??? u mnie jak lali chudziak to nie było jeszcze murów więc już nic z tego nie rozumiem... a może Wy o jakimś innym chudziaku piszecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 02.04.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 ['] ['] ['] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 03.04.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 witam w niedzielne popołudnie poszukuje sprawdzonego fachowca, który idealnie postawi 60m2 ścianek działowych z BK w Nieciszowie pod Oleśnicą.. może być popołudniami po swojej głównej pracy.. potrzebuję zrobić to w najbliższych 2 tygodniach.. jak kogoś takiego znacie to proszę o namiary.. pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 03.04.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Woprz... a ja Cię jeszcze pomęczę z tą całą dylatacją przy chudziaku po małym zastanowieniu się to przecież chudziak lany jest już na fundamenty (już takie zakończone, bloczki i w środku ubity piach), to w takim razie gdzie Ty dawałeś tą całą taśmę dylatacyjną??? u mnie jak lali chudziak to nie było jeszcze murów więc już nic z tego nie rozumiem... a może Wy o jakimś innym chudziaku piszecie? Własnie pomiędzy ścianą fundamentu a płytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 04.04.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Witam, mam pytanie do kasztankiczytam ze budujesz z materiału z Kozłowicmoze znasz aktualną cene "rozmiaru 24"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 04.04.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Witam, mam pytanie do kasztanki czytam ze budujesz z materiału z Kozłowic moze znasz aktualną cene "rozmiaru 24"? hej ja mam 25 P+W po 4,40 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts