Wojty 11.04.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 wioma! - ty szczesciaro!!! :D Ale teraz radze szybko zamknac projekt i schowac go baaardzo wysoko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 11.04.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 had - to juz wedle uznania - no i troche od tego jakie masz grube sciany. W moim rodzinnym mieszkaniu (stare budownictwo) mialam tak grube sciany , ze wystrczyło ze parapet wystawały na 5cm a i tak wielki radiomagnetofon i donice z kwiatkami sie miescily Parapety mialam chyba 30-35 (jak tak kiedys zajade to sprawdze specjalnie dla ciebie Mnie nie chodzi o samą szerokość parapetu, bo ta przy naszej grubości ścian będzie znaczna, ale o względy typu cyrkulacja cieplego powietrza z grzejników pod oknami - czy "wystawanie" parapeta ma wpływ, a jeśli tak, to jakie "wystawanie" jest optymalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.04.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 jesli cie interesuje szerokośc parapetów w kontekscie cyrkulacji powietrza to zachecam do lektury : http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41496&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=parapety wielu madrych ludzi tu sie wypowiadalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 12.04.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 jesli cie interesuje szerokośc parapetów w kontekscie cyrkulacji powietrza to zachecam do lektury : http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41496&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=parapety wielu madrych ludzi tu sie wypowiadalo Cześć! nie chce mi się otworzyć ten link w jakim to jest temacie? postaram się z innej strony tam wejść jak bęse znała temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 12.04.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Co do ogrodzeń - Prawo budowlane: Dzięki jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 12.04.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 jesli cie interesuje szerokośc parapetów w kontekscie cyrkulacji powietrza to zachecam do lektury : http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41496&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=parapety wielu madrych ludzi tu sie wypowiadalo Cześć! nie chce mi się otworzyć ten link w jakim to jest temacie? postaram się z innej strony tam wejść jak bęse znała temat Witam! A ja nie mam problemow z otworzeniem a temat to: szerokość parapetów wewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 12.04.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 BK - dzięki I nie zazdraszczaj bo niedługo już sama ze sprzątaniem nowego domu nie będziesz nadążać W temacie huśtawek jestem niezorientowana, ogrodowej nie chcę, wystarczy ze mamy miejsce zamontowania huśtawki na poddaszu (tzw. więźba wielofunkcyjna). Ale kiedys oglądałam na allegro takie drewniane zabawki ogrodowe, i strasznie drogie były... Wojty - nie mam centymetra (ani czasu szukać go w pudłach i pudełkach )więc powiem ze parapety w większości okien sięgają mi do uda, a dwa okna w salonie mamy niskie i tam sięgają do kolan. A co do parapetówy, to myślę że końcem maja urządzimy jaiegoś grilla. Może do tego czasu uda sie zakopać nam największe wądoły z myślą o bezpieczeństwie dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 12.04.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam .Wojtowa myślę że do projektu powinno zagłądać sie jak NAJWIĘCEJ ,nawet usypiając z nim Lepiej wyłapać wcześniej blędy lub dostosować projekt do własnych potrzeb.Powinno się wiedzieć nawet gdzie będzie każde gniazdko elektr. telef. telew. komp. alarm i inne.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 12.04.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 A co do parapetówy, to myślę że końcem maja urządzimy jaiegoś grilla. Może do tego czasu uda sie zakopać nam największe wądoły z myślą o bezpieczeństwie dzieci. My mamy kilka różnych okien. W salonie 120 szerokość x 150 wysokość x 2 w Kuchni 120x120 w sypialniach 120x180 i 120x150 I nie jest chyba aż tak źle A skoro o parapetówach to nad nami ciągle taka wisi W końcu mieszkamy od września... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 12.04.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 jesli cie interesuje szerokośc parapetów w kontekscie cyrkulacji powietrza to zachecam do lektury : http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41496&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=parapety wielu madrych ludzi tu sie wypowiadalo Cześć! nie chce mi się otworzyć ten link w jakim to jest temacie? postaram się z innej strony tam wejść jak bęse znała temat Cześć - o ile dobrze pamiętam: szerokość parapetów wewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 12.04.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Aka gratulacje.Przeprowadziłem się na dobre tydzien temu.Owszem spędzałem przez ostatnie pół roku każdy weekennd w nowym domu ale ostateczna przeprowadzka nastąpiła 10 dni temu,po wynajeciu mieszkania.Jesienią porządkując dom w wewnątrz wywalałem mase rzeczy przez okno.Na zewnątrz mam wielkie pobojowisko(gruz,deski z gwożdziami, resztki płyt GK,dachówek itp.) Moje umeblowanie to w większości kartony i worki foliowe.Na gotowo mam 1 łazienke i kuchnie.W pozostałch pomieszczeniach zaawansowanie prac od 50- 90%.Ale jewstem szczęśliwy z przeprowadzki.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 12.04.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Ale kiedys oglądałam na allegro takie drewniane zabawki ogrodowe, i strasznie drogie były... No właśnie... zapomniałem spytać. Czy wiecie może gdzie można kupić takie okrąglaki powiedzmy fi 10 jak te z których się robi urządzenia na place zabaw? Powinny być chyba liściaste i zdecydowanie proste... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 12.04.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 kapelusik, dzień doberek bo dłuuuuuuugo Cie nie było Witam Grupę. Podczytuję Was i forum, ale nie piszę - brak czasu. Wczoraj się zdarzyło, bo temat ogrodzenia było u mnie niedawno bardzo aktualny. Pzdrawiam i życzę dobrego tempa na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 12.04.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Wiech - gratulacje!! też bym chciała już mieszkać w workach i kartonach, ale w swojej chałupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 12.04.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 kapelusik,a jak idzie Twoja budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 12.04.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Polanka takie okrąglaki myślę że dostaniesz w hipermarketach budowlanych na dziale ogród.Powinny być impregnowane ciśnieniowo.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 12.04.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Dzień Dobry wszystkim - trochę mnie nie było - ciężko mi teraz nadgonic zaległości. Pozdrawiam wszystkich i pochwalę sie ze u mnie ławy wylane a od czwartku stawiane będa sciany fundamentowe. Choc wiem ze to złudne - to pierwszy rzut oka na plan domu zalamal mnie - jakież to wszystko kosmicznie malutkie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.04.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Polanka widziałam takie coś w OBI Uwaga - informacja o drzwiach - właśnie kupiłam 3 pary drzwi w OBI m.in. zewnętrzne docelowe do domu ale na wejście od tarasu - super drzwi, nazywają sie rubin, okleina złoty dąb, frezy też mają, mają wzmocnienia metalowe i dwa zamki, w tym jeden taki antywłamaniowy - z trzema bolcami, porzadne zawiasy, ale framuga metalowa taka do malowania jeśli komuś nie zależy na super jakości i reprezentacyjnym wyglądzie - polecam, albo np do mieszkania - kosztują ok 800 PLN do tego drzwi między garażem i pomieszczeniem - 399 PLN No i do mieszkania - 799 PLN Przy okazji - w ostatniej chwili zauważyliśmy że otwór pod drzwi od frontu ma 110 cm - trochę za dużo, trzeba teraz domurowywać silikatkami żeby go zmniejszyć żeby drzwi standardowe 90-tki weszły I jeszcze - czy ktoś ma pomysł na drzwi przesuwne (do garderoby), o szerokości 90 cm? Mam w pokojach dzieci garderoby, a nie chcę takich normalnych otwieranych na poój, bo szkoda miejsca. Najlepiej takie z mlecznymi szybami, czy wykonanie czegoś takiego jest drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 12.04.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 mmarysia,polewaj wodą swoje ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 12.04.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Aka gratulacje.Przeprowadziłem się na dobre tydzien temu.Owszem spędzałem przez ostatnie pół roku każdy weekennd w nowym domu ale ostateczna przeprowadzka nastąpiła 10 dni temu,po wynajeciu mieszkania.Jesienią porządkując dom w wewnątrz wywalałem mase rzeczy przez okno.Na zewnątrz mam wielkie pobojowisko(gruz,deski z gwożdziami, resztki płyt GK,dachówek itp.) Moje umeblowanie to w większości kartony i worki foliowe.Na gotowo mam 1 łazienke i kuchnie.W pozostałch pomieszczeniach zaawansowanie prac od 50- 90%.Ale jewstem szczęśliwy z przeprowadzki.Pozdrawiam Wiech Wiesiu i Aka też wam zozdroszcze choć ponoć to brzydko A niech tam zazdroszcze i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts