Wojty 14.04.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 BK - a jak "fachowcy" od dachu? - oczywiście chodzi mi o tych od twojego sasiada? - ci o tkórych pisałaś jakiś czas temu. Masz juz namiary na nich?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 14.04.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 BK - u mnas był dzisiaj stolarz od drzwi i na drzwi 90 cm ma być otwór 100. Przy okazji, pytałam juz o to, ale może nie zauważyłaś: czy to Ty miałaś niedrogiego producenta okien z Brzega? czy z okolic Wrocka? A jakie chcesz okna ja mam drewniane: Zakład stolarski Czesław Fuławka ul.Dolnobrzeska 11 50-330 Miękinia tel.3178133 kom.0603897933 wyszły taniej niż u Wujcika Bartar, dzięki Ja już mam okna, znajomy chce wymienić w mieszkaniu, szuka białych plastików jak najtaniej A tak w ogóle to dzień dobry i jak się ma Państwa zachowanie do ustawy o wychowaniu w trzeźwości?? Jako młodzież się tu czuję demoralizowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 14.04.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 polanki - ...bardziej zainteresował mnie płot - zdradzicie gdzie kupowaliście materiał na niego i po ile? PS. Franek płakał mi na drugi dzień że on chce znów jechać do Pawełka Sztachety kupowaliśmy w Urazie -Grzesiek napisze po ile. Zapraszamy Franka znowu i na dłużej. Może zabrać resztę rodziny Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 14.04.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Ivonesca: dzięki Konstrukcję płotu (czyli słupki, ramę bramy i dwóch furtek) zrobił miejscowy spawacz - ogrodzeniarz, wyszło razem 2200 zł za 21 mb w wersji hands-free z wkopaniem. Do tego dorobiłęm poprzeczki z łat - zostały po budowie i do nich przykręciłem sztachety. Sztachety zamawiałem w Urazie u stolarza po 3 zł za sztukę 130 cm. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 14.04.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Dzień Dobry wszystkim - pytanie : czy piasek do zasypania fundamentów ma byc jakis specjalny?? Babka w piaskowni mi powiedziała ze ludzie biorą najtańszy - ze sciany jak idzie- moze sie pojawic troche gliny lub kamyków - taki piasek u nich kosztuje 6,5 za tone netto plus około 90 zł za dowóz - przy tatrze 15 tonowej wychodzi - 187 netto - mozna sie wprawdzie dogadać żeby było bez faktury - ale kojarze ceny 150 zł za kamaza z dowozem i tej jakosci tez nie jestem pewna. Uprzedzam Wojtka62 - to piaskownia w Rolantowicach skąd ty też brałes piasek- choć wspominałes tez równiez o Ostaszewskim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.04.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 polanki - dzięki za informacje 2200 z materiałem i wykonaniem, tak? czy ten miejscowy spawacz wyjedża poza Pęgów?? a słupki są tylko wkopane czy jakis beton tam w dole jest? i jaka jest szerokośc sztachet i jaka odległość pomiędzy nimi? W Urazie to znaczy w tym tartaku co tam jest? Sorrki za może proste pytania, ale płot będę robić pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.04.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 mmarysiata cena za piasek jest bardzo wysoka. Piasek do wsypania do dziury nie musi być wysokiej jakości. Ja brałam z piaskopu 381 90 18 502 249 337. Przy dużych ilościach to są bardzo duże różnice w cenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 14.04.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 mmarysia,ten piasek z Rolantowic to cała okolica bierze, równiez Ostaszewski - targuj sie za transport bo do Ciebie stamtąd jest rzut beretem a za tyle to do Bielan chcieli wozić. RMC tez stamtąd bierze piachOstaszewski ma tamjakis upust z racji przerobuinny piasek woził mi jak tam było zamkniete a płaciłem tyle samotylko nie spiesz się z zasypywaniem - niech Ci ściany przeschną, zaizoluj, rozprowadź kanalizę, zrób przepusty w fundamencie na wodę, prąd by potem nie mieć kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 14.04.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 polanki - dzięki za informacje 2200 z materiałem i wykonaniem, tak? czy ten miejscowy spawacz wyjedża poza Pęgów?? a słupki są tylko wkopane czy jakis beton tam w dole jest? i jaka jest szerokośc sztachet i jaka odległość pomiędzy nimi? W Urazie to znaczy w tym tartaku co tam jest? Sorrki za może proste pytania, ale płot będę robić pierwszy raz chyba każdy z forumowiczów co chwile robi coś pierwszy raz 2200 za całość z wbetonowaniem, chyba tylko za beton musiałem dopłacić. W cenie był wliczony zamek na klucz i klamka przy furtce i zamykadło do bramy. Gdzieś mi się zapodział telefon... postaram się na jutro znaleść. Update:znalazłem w komórce - pan Dudek, tel. 609-643-698 Szerokości sztachet nie pamiętam, ale zamówiłem ich 200 sztuk i tak z 20 zostało a szerokość działki mam 21.5 m. W Urazie nie w tartaku u Huńki tylko u stolarza. Ale nie w tym dużym zakładzie stolarki nietypowej przy zakręcie tylko trochę głębiej. Telefon 505-348-560. No i sam musiałem to przewieźć, ale jakoś się udało na jeden raz lanosem. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.04.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 polanki - dzięki za informacje 2200 z materiałem i wykonaniem, tak? czy ten miejscowy spawacz wyjedża poza Pęgów?? a słupki są tylko wkopane czy jakis beton tam w dole jest? i jaka jest szerokośc sztachet i jaka odległość pomiędzy nimi? W Urazie to znaczy w tym tartaku co tam jest? Sorrki za może proste pytania, ale płot będę robić pierwszy raz chyba każdy z forumowiczów co chwile robi coś pierwszy raz 2200 za całość z wbetonowaniem, chyba tylko za beton musiałem dopłacić. W cenie był wliczony zamek na klucz i klamka przy furtce i zamykadło do bramy. Gdzieś mi się zapodział telefon... postaram się na jutro znaleść. Update:znalazłem w komórce - pan Dudek, tel. 609-643-698 Szerokości sztachet nie pamiętam, ale zamówiłem ich 200 sztuk i tak z 20 zostało a szerokość działki mam 21.5 m. W Urazie nie w tartaku u Huńki tylko u stolarza. Ale nie w tym dużym zakładzie stolarki nietypowej przy zakręcie tylko trochę głębiej. Telefon 505-348-560. No i sam musiałem to przewieźć, ale jakoś się udało na jeden raz lanosem. Grzegorz dzięki raz jeszcze jak udało się lanosem to może jakoś wcisnę do felicji pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.04.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Co tu dzisiaj takie pustki i cisza? ledwo lika poscikow... A ja myslalam ze do konca tygodnia bedziemy obchodzić 200strone (pozazdroascilam kawiarni 500 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 14.04.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 do końca tygodnia to wątek o rekordzie wpisów będzie świętowac kolejną setkęwojty,skąd u Ciebie taka wiedza hutniczo- betonowa?Twoja połowa to informatyk a Ty budowlaniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 14.04.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Witam Grupę wrocławską! Na tym podforum jestem pierwszy raz, ponieważ mam dość geograficzny temat:szukam rozsądnego brukarza, który nie ma kosmicznych stawek i realne terminy. Są tacy? Prace są do wykoanania w Oławie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 14.04.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 W sumie na forum kawał czasu a dzisiaj dzięki uczynnemu sąsiadowi (pomógł kobicie w potrzebie) trafiłam tutaj. Wybaczcie ale 200 stron to powyżej wytrzymałości mojego łącza więc jeżeli mógłby się zgłosić Kamieniec Wrocławski bardzo proszę. Co o nas działkę kupiliśmy w 2002 po pojawieniu się córki na świecie, w maju 2003 rozpoczęliśmy budowę, w czerwcu 2004 pojawił się syn no bo trzeba dom wypełnić w grudniu 2004 wprowadziliśmy się. Dom duży ale zakochaliśmy się w projekcie i tak zostało razme z garażami pomieszczeniami gospodarczymi z 250 m. Budowaliśmy typową metodą gospodarczą bardzo dużo własnymi siłami, mam zaradnego męża. Ale ciężko pogodzić pracę z budową i trochę szło. Obecnie jesteśmy na etapie wykończeń, właśnie szukam speców do szaf wnękowych czekam na sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Hej, hej! Witam z rana! Witam też nowych forumowiczów!! Peteros-rozumiem, ze jestes z Oławy, co? ez - witam kolejnego kamieniarza :D - w ktorym miejscu dokladnie się budujesz?? Kolo szkoly, kolo wałow, a moze jeszcze gdzies indziej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Wojtek, a ty, wnioskuje, że agencję dedektywistyczną prowadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 15.04.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 wojty,z tym zawodem mam tyle wspólnego co łysy z grzebieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 15.04.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Dzien dobry Witam nowe twarze Czy też macie wrażenie, że ten tydzień przyspieszył do drugiej prędkości warp, czy jakoś tak?? Przecież dopiero co był wtorek, a już jest piątek W poniedziałek hydraulik układa nam kanalizę przed chudziakiem. Na co mam zwrócić uwagę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 15.04.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Wojty ja jużmieszkam właściwie jeszcze trochę na budowie za kościołem w prawo chyba jedyny dom z 2 garażami w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts