dobrzykowice 15.04.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 P.S. I moje Siostry w ww niedoli też ...a siostry z chęcią poznam :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 15.04.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 czasem lepiej budowac niż remontowac stare mury Zapewne tak właśnie jest czasem - mam nadzieję, że nie w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 15.04.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Zmieniłam sobie opis w profilu - ku pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 A zmieniajac troszku temat - to jak z modrzewiami?- ja moge być na działce gdzieś przed 17 w sobotę, o ile wczesniej nie uda mi sie uciec z zajec Yemiolki, Hady i wszyscy zainteresowani modrzewiami i nie tylko - przyjezdzacie?? :D ja w tę sob. nie dam rady YEMIOŁA, ty nie zartuj, bo bedzieszmiała u mnie minusa długiego, jak z kamieńca do smolca!!! Hadziku - na ciebie zawsze mozna liczyc - fajnie, odpoczenimy od tego miasta na lonie natury Co do dobrzyka t o nie przejmuj sie jego uwagami - jakby co to wiem gdzie mieszka i jak wyglada.... - zbierzemy siostry i mu pokazemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 ez - moge prosić o te namiary na "dachowcow" , bo kurde ja jeszcze nikogo nie mam na tu budowa za pasem... a BK coś nie chce mi przesłać swoch namiarów (obraziła sie czy cóś ? )-pochwalila sie, smaku narobila i ...nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 no,teraz chwila przerwy bo jade do domku, narka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 no, juz wróciłam, ale widze ze tu pustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 15.04.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Wojty chodź na rekordową................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 :D, dziekuje za zaproszenie - a zaraz tam zagladne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 15.04.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 no, juz wróciłam, ale widze ze tu pustki Jak Ci smutno, to cho na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 dziewczyny, jestesnie cudowne !!!!! :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 15.04.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 dziewczyny, jestesnie cudowne !!!!! :D:D:D Przez skromność nie zaprzeczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.04.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 ez - moge prosić o te namiary na "dachowcow" , bo kurde ja jeszcze nikogo nie mam na tu budowa za pasem... a BK coś nie chce mi przesłać swoch namiarów (obraziła sie czy cóś ? )-pochwalila sie, smaku narobila i ...nic Wojty, to nie tak po prostu - robią nawet dość fajnie ten dach ale paroma rzeczami nas wkurzyli, np. kończą pracę jak w biurze - o 16.00 wiedząc że nam się bardzo spieszy mówią że nie mogą robić bo materiałów nie ma, a mówią co im trzeba w ostatniej chwili - a my nie zawsze możemy się wyrwać z roboty i robią bałagan - a mnie do białości doprowadził widok niedopałkow, potłuczonych dachówek, i śmieci na piasku do wylewek brrrr więc nie będę ci ich polecać - choć są dość dokładni, sąsiadom robili dach i są zadowoleni ale zobaczymy jak im pójdzie u nas - zresztą, zapraszam do nas na budowę - dojazd mogę podać na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.04.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 BK- dzieki za odpowiedz. Ja tez jestem troche jesem "upierdliwa" co do tego dachu, ale ostanio mnie strasza coby juz teraz kogos znalezc i odrazu drewno kupic, bo potem , jesienią sa z tym klopoty Dzieki za zaproszenie Ale moze ty pierwsza nas odwiedzisz? My tam mamy zamiar podjechać kolo 17 i moze jakiegoś malego grilka zrobic . Na peweno bedzie jezcze Had (w 2 cześciach ) i ez pisala ze też wstapi . O nikim wiecej nie wiem, bo w tym tygodniu to wszystkim jakos nie odpowiada termin . Ale swoj adres mozesz też podeslac - z Had sie zastanawiamy czy moze jak sie jakos gril nam przeje to mala wycieczke po gminie Czernica zrobimy... Jak do mie trafic to pewnie wiesz - opisywałam to juz duuzo razy Glowa do gory z tym dachem - ja sie nauczylam cierpliwosci do fachowców, jak mi kafelkarz 3m lazienke robil 2 tygodnie od 8.00 do 21.00 (po położeniu każdego kafelka wychodził na balkon na papierosa, a kafelki ciął kątówką) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 15.04.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Witam Wszysykich!Co do tych rur kanalizacyjnych to kupowałam sama i wcale takiej dużej różnicy nie było pomiędzy pomarańczowymi, a szarymi.podaje przykładpomarańczowa fi 110- 1m- 16,62złszara fi 110- 1m-14,60złNie jestem pewna tylko, czy po tych cenach kupowałam, czy je tylko spisałam w jakimś sklepie.Jak będzie potrzeba zajrze do faktury.Mam pytanie.Teraz będe zalewała strop i nie wiem czy zostawia się jakieś przepusty na np. rury z kominka do ogrzewania poddasza, na jakieś instalacje??A jak tak to jak to robić, część stropu to terriva. W poniedziałek kończą układanie zbrojenia. Nad garażem już wylane więc tam już za późno.Pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 15.04.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Wojty: powiem raczej, że nocuję w Oławie - jeśli to tak bardzo dla Ciebie istotne A brukarza nadal nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.04.2005 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Wojty - na pewno mnie nie będzie, jeśli to sobota - w sobotę po południu córę prowadzam na basen Swoją drogą, beznadziejna pora na basen, potem idziemy z nią jeszcze na basen w niedzielę na ósmą rano bo mam karnet (jestem rannym ptaszkiem ) co do fachowców, to nie wolno mieć do nich cieprliwości, tylko gonić mało jest takich którzy są porządni Betka - co do stropu i przepustów, pytaj kierownika budowy, albo zadzwoń do firmy która dostarcza kominek, na pewno powinnaś zostawić - może hydraulika zapytaj - masz już kogoś? Jak chcesz dam telefon do swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 16.04.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Witam Wszysykich! Co do tych rur kanalizacyjnych to kupowałam sama i wcale takiej dużej różnicy nie było pomiędzy pomarańczowymi, a szarymi. podaje przykład pomarańczowa fi 110- 1m- 16,62zł szara fi 110- 1m-14,60zł Nie jestem pewna tylko, czy po tych cenach kupowałam, czy je tylko spisałam w jakimś sklepie. Jak będzie potrzeba zajrze do faktury. [\quote] Betka - dzięki za odpowiedź Ja sprawdzałam w pobliskiej hurtowni, która jest dość droga, tylko dla rozeznania cen, to fi 110 szara kosztowała 11,9 zł/mb, a pomarańczowa 16,2 zł. Natomiast hurtownia w której "kupujemy" materiały za pośrednictwem hydraulika jest o tyle fajna, że można bez problemu zwrócić nadmiar materiałów. A ponieważ my "tylko" remontujemy dom (pozdrowienia dl Dobrzyka ), to nie mamy dokładnych planów i zestawień materiałów - nam pasuje, że można kupić więcej, niż "na oko" się wydaje, a potem oddać. Może to nie jest szczyt profesjonalizmu - takie instalacje bez udziału projektanta - ale krawiec kraje, jak mu materiału staje Wojty - ja będę w pojedynkę dzisiaj, bo moja silniejsza połowa wpadła w wir remontowy i pojechała do Gawry* oczyszczać teren pod ubijanie piasku. * Daliśmy tak swojemu domkowi na imię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 16.04.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Mam pytanie. Teraz będe zalewała strop i nie wiem czy zostawia się jakieś przepusty na np. rury z kominka do ogrzewania poddasza, na jakieś instalacje?? A jak tak to jak to robić, część stropu to terriva. W poniedziałek kończą układanie zbrojenia. Nad garażem już wylane więc tam już za późno. Pomóżcie!!! Ja niestety nie pomogę w tej kwestii, bo u nas stropy będą drewniane A tak przy okazji, czy to tylko nasze dziwactwo, czy też jakoś nazywacie swoje domy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 16.04.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 co do nazw domu mój dom tak jak projekt nazywa się Sonata i jakoś nie mam ochoty zmieniać ewentualnie zdrobnienia Namiar na dachowców Wojty wysłałam my byliśmy zadowoleni i cena była rozsądna oprócz tego, że zaczęli tydzień później bo jedna budowa się opóźniła bo oni jednocześnie na 2 robią tzn u Ciebie kładą więźbę potem u drugich itd, ale szybko i sprawnie jak coś biorą pomocników. U nas dzisiaj weekendowy zjazd rodzinny robimy siatkę z tyłu i siejemy kawałek trawy więc lecę im zrobić obiad. Rodzina to fajna rzecz zwłaszcza, że mąż ma 2 braci a oni synów i jak razem się biorą to robota aż furczy To dzięki nim wyszło nam tak tanio wybudowanie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts