mmarysia 21.04.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Bk 24x24x59 600D z transportem z PSB - układ koleżeński - 6,50 PLN- stąd biorę. Oferta Vigmy Berg która bardzo chciała dostarczać ale nie mogła przebic PSB - 6,71 równiez z transportem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 21.04.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Seagramas - a u ciebie ile?? bo ja nie mam stuprocentowej pewnosci czy ten układ kolezeński to az taki korzystny czy taki sobie - sprawdzałam tylko z Vigmą tak szczerze mówiąc -bo zapewniali ze ceny dobre i nie miałam sił robic szczegółowego wywiadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 21.04.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Fajnie macie panowie kierownicy wysokiego szczebla bo ja to jestem kier. niskiego szczebla i zastanawiam się czy nie byłoby mi lepiej na posadzie kury domowej z kasą zarabianą na czarno ... mnie to nigdzie nie wysyłają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 21.04.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Bk - a wiesz jak przykro gdy wysyłaja ci tylko męża a ty siedzisz w domu - to dopiero smutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 21.04.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Fajnie macie panowie kierownicy wysokiego szczebla bo ja to jestem kier. niskiego szczebla i zastanawiam się czy nie byłoby mi lepiej na posadzie kury domowej z kasą zarabianą na czarno ... mnie to nigdzie nie wysyłają BK - mnie też nigdzie nie wysyłają z tej posady kury domowej Może powinnam zacząć zarabiać na czarno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seagrams 21.04.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Seagramas - a u ciebie ile?? bo ja nie mam stuprocentowej pewnosci czy ten układ kolezeński to az taki korzystny czy taki sobie - sprawdzałam tylko z Vigmą tak szczerze mówiąc -bo zapewniali ze ceny dobre i nie miałam sił robic szczegółowego wywiadu bloczki 600M 24x24x59 - 5,20 brutto 12x24x59 - 2,60 brutto + transport z milicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 21.04.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Fajnie macie panowie kierownicy wysokiego szczebla bo ja to jestem kier. niskiego szczebla i zastanawiam się czy nie byłoby mi lepiej na posadzie kury domowej z kasą zarabianą na czarno ... mnie to nigdzie nie wysyłają O matko a tu co za licytacja kier. niższego wyzszego a ja sprzatam i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 21.04.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Fajnie macie panowie kierownicy wysokiego szczebla bo ja to jestem kier. niskiego szczebla i zastanawiam się czy nie byłoby mi lepiej na posadzie kury domowej z kasą zarabianą na czarno ... mnie to nigdzie nie wysyłają O matko a tu co za licytacja kier. niższego wyzszego a ja sprzatam i co no to tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 21.04.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Fajnie macie panowie kierownicy wysokiego szczebla bo ja to jestem kier. niskiego szczebla i zastanawiam się czy nie byłoby mi lepiej na posadzie kury domowej z kasą zarabianą na czarno ... mnie to nigdzie nie wysyłają O matko a tu co za licytacja kier. niższego wyzszego a ja sprzatam i co no to tak jak ja no ale ja napewno miałam inną pierwszą czytankę u mnie było tak: murarz domy buduje,krawiec szyje ubrania, ale gdzie by to uszył gdyby nie miał mieszkania...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 21.04.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 o co tam na budowie, że tak dla odmiany zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 21.04.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 a co jest jak Żona jeździ po świecie a mężulo robi za domowego koguta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 21.04.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 o co tam na budowie, że tak dla odmiany zapytam a idzie do przodu kłada rury od ogrzewania,w sobotę przyjdzie Łatka ukłdać styropian i przyjdzie facet od parkietu jeszcze nie wiem czy bedzie robił ale przyjdzie zobaczyć. to jest facet polecany przez Zygmnunta tego od Tycz. On jest w zasadzie cieśla do dachu ale powiedział ze przyjedzie zobaczyć to niech przyjedzie. co bedziesz robił dalej z tynkami? zagruntujesz jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 21.04.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Witajcie w mroźny dzionek,właśnie dostałam ofertę z miejscowych wodociągów. Kanalizacja i woda, jakieś 10 mb, rury, kręgi, odbiory - robocizna i materiały,wycenili na 1900 brutto.Projekt już mam. Dużo to czy mało?pozdrawiam Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 21.04.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Seagrams - to trochę trudno porównać nasze oferty bo twoje bloczki z założenia sa tańsze - moje są typ D na klej no i moje z transportem. U ciebie wychodzi rabat rzędu 24 % od cen katalogowych i do tego do każdego transportu ok 400 PLN (jeśli to Wrocław) - na transport wchodzi max. 22 palety to daje przy bloczkach 24x24x59 ok. 880 szt. To teraz trzeba wiedzieć ile w sumie bedzie tyych transportów zeby obliczyc całkowity koszt i podizelic przez ilość. U mnie rabat wychodzi 12% ale transport w cenie. A co u mnie na budowie juz sie dzisiaj chwaliłam - a teraz sprawdze czy juz bloczki przyjechały i czy nie ma jakiejś kuchy bo ostanio auto zdewastowało krawężnik u sąsiadów i musieliśmy zrobic osobny wjazd z drogi coby jeszcze sąsiedzi nam sie kłaniali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 21.04.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 mmarysia,zcy udało Ci się byc przejazdem koło mojej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 21.04.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Wojtku- jeszcze nie - bo ja na swojej budowie to nie wiem kiedy byłam Ale słuchajcie co rusz jakis problem - dopero co napisałam ze zrobiliśmy dodatowy wjazd dla ciężarówek coby ulżyc sąsiadom - tam gdzie to zrobiliśmy było cos na wygląd wjazdu ale dużo musieliśmy utwardzic bo żadne auto by nie wjechało - i co?? - i jechał właśnie pan ze starostwa i sie doczepił i musmy uzgadniać teraz ten wjazd i oczywiscie cos bulic - no człowiek chciał dobrze i proszę Druga sprawa - w projekcie mam mam izolacje na parterze 6 cm stryropianu na to "wylewka" 4 cm - podobno większość osób daje wiecej tego stryropianu - tak 10 cm - prawda ?- trzeba? zmianiać czy jechać zgodnie z projektem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 21.04.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 o co tam na budowie, że tak dla odmiany zapytam co bedziesz robił dalej z tynkami? zagruntujesz jakoś? tymi w środku czy na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 21.04.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Wojtku- jeszcze nie - bo ja na swojej budowie to nie wiem kiedy byłam Ale słuchajcie co rusz jakis problem - dopero co napisałam ze zrobiliśmy dodatowy wjazd dla ciężarówek coby ulżyc sąsiadom - tam gdzie to zrobiliśmy było cos na wygląd wjazdu ale dużo musieliśmy utwardzic bo żadne auto by nie wjechało - i co?? - i jechał właśnie pan ze starostwa i sie doczepił i musmy uzgadniać teraz ten wjazd i oczywiscie cos bulic - no człowiek chciał dobrze i proszę Druga sprawa - w projekcie mam mam izolacje na parterze 6 cm stryropianu na to "wylewka" 4 cm - podobno większość osób daje wiecej tego stryropianu - tak 10 cm - prawda ?- trzeba? zmianiać czy jechać zgodnie z projektem?? daj 10 tylko przelicz to do wysokości okien i drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 21.04.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Witajcie w mroźny dzionek, właśnie dostałam ofertę z miejscowych wodociągów. Kanalizacja i woda, jakieś 10 mb, rury, kręgi, odbiory - robocizna i materiały,wycenili na 1900 brutto.Projekt już mam. Dużo to czy mało? pozdrawiam Ala chyba drogo - my bez projektu za wykonanie samej wody płaciliśmy 57 pln za m bieżący. jeśli ty masz 10 m to wychodzi 190 zł za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 21.04.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 mmarysia,ja mam u siebie w projekcie 20cm styropianu na parterze - ale moja Żonka lubi miec ciepło w stopy, choc z tego co wiem to ludki niektóre daja 15cm keramzytu, na to 5cm styro i dopiero wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts