BK 22.04.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jakie są minusy tynków wewn po wylewkach? - czy tynkarze mogą wylewki zabezpieczyć przed zachlapaniem a jeśli się pochlapią to potem duzo jest roboty z czyszczeniem wylewek? czy lepiej najpierw tynki wewn a potem wylewki ? No ale wtedy goście od instalacji wody i co musieliby trochę podkuć robić w już wytynkowanych ścianach (z tym że to parterówka to i tak można potem zagipsować, i tak podkucia pod WC czy umywalkę są potem przykryte Co myślicie? I czy ktoś z was spał w nieogrzewanym domu po wstawieniu okien? Męża chcę posłać do pilnowania domu i nowo wstawianych okien ... Mam podstawy podejrzewać że złodzieje przycichli na jakiś czas i szykują się na okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.04.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 woprz,ciekawe jakie zdanie o mnie ma mój sąsiad ale nie spodziewam się niczego dobrego z jego strony, moje o nim jest stałe i niezmienne ale nie będę go przytaczała co sie u Ciebie teraz dzieje na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.04.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 BK najpierw tynki potem wylewki. syf przy tynkach jest straszny (uuuu) chłopa do tak mokrej chałupy bym nie wsadzał raczej odpalił bym alarm poprawki na tynkach będą i to w dużej ilości więc tym się nie sugeruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.04.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 woprz, ciekawe jakie zdanie o mnie ma mój sąsiad ale nie spodziewam się niczego dobrego z jego strony, moje o nim jest stałe i niezmienne ale nie będę go przytaczał a co sie u Ciebie teraz dzieje na budowie? walka wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.04.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 woprz,dzięki za wyczerpującą odpowiedź - chyba robię się zbyt wcibski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.04.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 o rany kafele w pomieszczeniach gospodarczych się kładą (a w zasadzie kończą kłaść) kamień na elewacji na półmetku zabierają się za układanie kostki granitowej na drogach i dojściach przygotowuję trawnik w ogrodzie trawją boje z panią architektką od wnętrz czyli w sumie wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.04.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 woprz,a skąd masz Panią architekt od wnętrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.04.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.04.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 sorry to jakaś koleżanka koleżaniki żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.04.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 zadowolony jesteś ze współpracy z Nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 22.04.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 [b]Betka[/b], dziękuję za informację BK - pamiętasz ile wychodziły te rynny z Plastmo, o których kiedyś wspominałaś? Chyba jesteśmy na porównywalnym etapie i tak sobie kombinuję kolejność robót: 1) chudziak, 2) instalacja wodna + co, 3) elektryka, 4)tynki, 5) styropian i wylewka. Będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.04.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 raczej tak chociaż 1. to raczej moja najlepsza połowa współpracuje - i chyba jest zadowolona2. w sumie to jeszcze za dużo nie widziałem wiec tak na prawdę dopiero za jakiś czas będę mógł się wypowiedzić 3. ukałd jest ok- wykonawcy głównie od mnie - szukamy materiałow nie koniecznie najdroższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.04.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 woprz a czy Twoi kafelkarze są godni polecenia? jeżeli tak to prosiłabym jeżeli to możliwe o jakieś namiary:-))) mam jeszcze pytanko o kostkę - gdzie kupiłeś i za ile??? jakby ktoś potrzebował to mogę polecić panią architekt z Wrocławia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.04.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 [b]Betka[/b], dziękuję za informację BK - pamiętasz ile wychodziły te rynny z Plastmo, o których kiedyś wspominałaś? Chyba jesteśmy na porównywalnym etapie i tak sobie kombinuję kolejność robót: 1) chudziak, 2) instalacja wodna + co, 3) elektryka, 4)tynki, 5) styropian i wylewka. Będzie dobrze? optymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.04.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 woprz a czy Twoi kafelkarze są godni polecenia? jeżeli tak to prosiłabym jeżeli to możliwe o jakieś namiary:-))) mam jeszcze pytanko o kostkę - gdzie kupiłeś i za ile??? jakby ktoś potrzebował to mogę polecić panią architekt z Wrocławia... wyglada na to że tak ale za wcześnie na oceny - generalnie fajna ekipa - nie z Wrocławia namiary jak skończą kostka ze Strzegomia układem rodzinnym więc cena mało obiektywna 150 za tonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.04.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ok to poczekam aż skończą ... a tak w ogóle jak ktoś potrzebuje to mam parę namiarów na fachowców, których naprawdę moge polecić: mury, tynki wew, elektryk, hydraulika, architekt, wylewki...namiary na priv...chyba że można je dopisać do listy Dobrzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 22.04.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 To fajno, że optymalnie Tylko nie mam pojęcia, co z tynkowaniem. Mój Chłopak chciał samodzielnie, ale nie wiem, czy się wyrobi czasowo, bo ma na głowie w tak zwanym międzyczasie drewniany strop nad parterem Stąd moje pytanie: czy macie namiary na dobrych tynkarzy i ile kosztuje robocizna za taką usługę - chodzi mi chyba o tynki wapienne. Czy jest różnica między nakładanymi ręcznie a maszynowo? W ogóle to zastanawiam się, po co mi te tynki, jak i tak chcemy mieć ściany zawieszone obrazami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 22.04.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ok to poczekam aż skończą ... a tak w ogóle jak ktoś potrzebuje to mam parę namiarów na fachowców, których naprawdę moge polecić: mury, tynki wew, elektryk, hydraulika, architekt, wylewki...namiary na priv...chyba że można je dopisać do listy Dobrzyka Asieńka, to ja poproszę tym razem na tynkarza namiary A pamiętasz ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 22.04.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ja mogę podać namiary na tynkarza (tynki wew.) takie z agregatu - w sumie to od razu gładzie z agregatu...jak ktoś chce zobaczyć jak wyglądają to zapraszam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.04.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ja poproszę o namiary na elektryka, hydraulika, architekta(jesli od wnętrz), tynki wewnętrznez góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts