asieńka 17.05.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 nie jestem fachowcem w sprawie oczyszczalni wiem tyle ile dowiedziałam się od firm, które u nas były i ze źródeł, które sama znalazłam...mam tylko nadzieję, że u nas będzie to urządzenie działało jak należy a teraz przyjemniejsze sprawy...zamówiliśmy kominek i w przyszłym tygodniu będą montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 17.05.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 witajcie a ja wlasnie sie dowiedzialam ze bedziemy mieli kanalizacje w drugiej polowie przyszlego roku ..... lepiej pozno niz wcale! hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.05.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Narcyza, ale nie do lania betonu i robienia wykopów - z rowu woda prawie się wylewa Widziałam u sasiada zrobiony świeży wykop woda 50cm poniżej Poprawa pogody nic tu nie da, jezeli chcesz aby obnizył sie stan wód gruntowych to musiałabyś poczekac gdzieś tak do lipca. Zainwestujcie dodatkowo w folię (do wyłożenia fundamentów i ich przykrycia) , szalunki i zaczynajcie zalewać. Tak jak mówi narcyza pogoda do wiązania jest idealna, im dłużej beton jest mokry tym lepiej, nie powinno się go wylewać w upalne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 17.05.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Narcyza, ale nie do lania betonu i robienia wykopów - z rowu woda prawie się wylewa Widziałam u sasiada zrobiony świeży wykop woda 50cm poniżej Poprawa pogody nic tu nie da, jezeli chcesz aby obnizył sie stan wód gruntowych to musiałabyś poczekac gdzieś tak do lipca. Zainwestujcie dodatkowo w folię (do wyłożenia fundamentów i ich przykrycia) , szalunki i zaczynajcie zalewać. Tak jak mówi narcyza pogoda do wiązania jest idealna, im dłużej beton jest mokry tym lepiej, nie powinno się go wylewać w upalne dni Folia też tu nie pomoze - grunt jest teraz zbyt słaby. A to ze pogoda idealna do wiazania betonu jest dobra to wiem, ale co z tego, jesli nie ma co wiązać. A co do poziomu wody, to tamtego roku o tej porze był o wiele niższy -sasiedzi spokojnie kopali. Mam nadzieje ze jesli by mocno slonce przygrzalo - tak ponad 25stopni to jeszcze na poczatku czerwca mogłabym zacząć... Dobrze ze od poczatku załozyłam ze w tym roku tylko stan surowy, a nie całość ... A u mnei w pracy jeszcze się klima zepsuła i mamy 17 stopni i jak tu byc spokojnym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 17.05.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Może poziom wody był niższy u sąsiadów - u nas było dokładnie tak jak teraz woda obnizyła się dopiero w sierpniu - z 70 cm na ok 2 metry, więc wykopki były OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 17.05.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 O to chodzi ze u mnie powiiny byc lepsze warunki - tamci sasiedzi co robili wykopki w maju mieli czysta gline, a ja do głębokości prawie 4 m mam piaski, gównie średnie. Niestety poniżej zalegą juz glina . Ale jak tu ma być such jesli zima się skonczyła w na poatku kwietnia a potem nastała pora deszczowa A pogoda jakby nie było pomogłaby mi, zwłaszcza mocne słonko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 17.05.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Nawet geolog w kietniu mówił ze jak nie bedzie duzo padać to w maju moge zaczynac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 17.05.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Wojty a jaka bedziesz miala dachowke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 17.05.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Wojty, to masz fajny grunt, lepszy niż u ans, u nas też najgorzej nie jest - jest cały czas sucho, może drenaż też tu ma znaczenienajgorzej z droga dojazdową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 17.05.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 prosba o pomoc... nie wiem zupełnie jakie kolor drzwi mamy dobrać do naszego domku, chodzi o drzwi wejściowe...okna są w kolorze złoty dąb a brama wjazdowa i rolety w brązie...zastanawiam się czy drzwi robić w kolorze okien czy może w kolorze bramy i rolet...pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 17.05.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 W kolorze bramy i rolet a najlepiej takie jak wam się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.05.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Znalazłem również farbę firmy DYRUP o nazwie BONDEX, który jest zdecydowanie tańszy. hmmmm z farbami jest jak z samochodami jest i kompakt, jest i van - prawie u kazdego producenta .... Bondex to bardzo dobrze postrzegany dunski producent farb i "kolorantow" do drewna - http://www.dyrup.dk - Polecam szczerze. Jednak trzeba wziac pod uwage ze jest Bondex za 10 pln/l i 15 pln/l roznica w kryciu, wydajnosci, wymaganiach odnosnie kultury przygotowania podloza, trwalosci, zmywalnosci, etc. Doradzam pogadanie z zaufanym malarzem/farbiarzem - i oparcie zakupu na doswiadczeniu kogos, kto jest na biezaco. s pozdravem BODO'wy - byly sprzedawca farb - Nie dyrupa:) dla jasnosci P.S. W Legnicy, hmmm przy ulicy (na pierwszych swiatlach w prawo po wjezdzie od strony A4 i przejechaniu jakis 500-800 m, po prawej stronie jest sklep z farbami, pokomunistyczny betonowy prostokat 20 m od ulicy, maja dyrupa "od zawsze" - byli jednymi z pierwszych w Polsce, pare lat temu byli kompetentni, mili, relatywnie tani - POLECAM. Dyrupem we Wrocq handlowala chyba hurtownia AMIGO - przeprowadzali sie nie wiem gdzie teraz sa (w necie na 100 %) i w marketach czasem sa dobre promocje Ja do elewacji kupie najprawdopodobniej jakis Malfarb ), chociaz tez go nie sprzedawalem, IMO najrozsadniejsza relacje jakosci do ceny, na B. Moora niestety nie mam sianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 17.05.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 ja też chcę już NORMALNĄ pogodę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 17.05.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Cześć Sylwia witamy. W Stanowicach buduje sie fajna babka, której namiary Ci podam jak znajdę, Adres mam z forum, znalazłem jak szukałem dobrych firm do budowy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 17.05.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 A co do kanalizacji w naszj gminie to nie byłabym pewna czy w ciagu 1-2 lat bedzie kanaliza - fajnie by bylo, Oj niestety w naszej gmine kompletnie nie umieją zadbać o dotacje i fundusze unijne.Wiem ze w zeszłym roku mieli żle napisane wnioski i musieli robić poprawki, pewnie dotacji nie dostali a bez tego ani rusz z kanalizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 17.05.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 witam grupeNarcyza w piatek jestem umowiona z panem od oczyszczalni jesli jestes zainteresowana daj znac,pan robil w mojej okolicy pare m.in.PolankomDobrzykowice moge prosic jeszcze raz namiary na firme od okien ktore masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 18.05.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam z rana ! Narcyza - tylko mnie nie zabijaj - zapomniałam o tych namiarach na oczyszczalnie . Moze w ciagu dnia zgadam się z jego żoną na gg, a jak nie to dopiero wieczorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 18.05.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam z rana ! Narcyza - tylko mnie nie zabijaj - zapomniałam o tych namiarach na oczyszczalnie . Moze w ciagu dnia zgadam się z jego żoną na gg, a jak nie to dopiero wieczorem... Cześć! Nikogo zabijać nie będe, najwyżej postawisz jakieś lody (to w związku z pogodą) wieczorem też bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 18.05.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 witam grupe Narcyza w piatek jestem umowiona z panem od oczyszczalni jesli jestes zainteresowana daj znac,pan robil w mojej okolicy pare m.in.Polankom Dobrzykowice moge prosic jeszcze raz namiary na firme od okien ktore masz Dzieki za chęci Ale ja mieszkam z drugiej strony Wrocławia, w piatek pracuje do 16. i trudno bi mi było wybrać się do Pęgowa. Jak mozesz to prześlij mi jakieś namiary na tego Pana to moze spotkam się z nim we Wrocławiu a moze zechce do mnie sam przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 18.05.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witajcie! Pogoda nam nie służy, po postach widać, że wszyscy tacy markotni. U mnie robią więźbe (ten deszcz to w sam raz na te prace ), może w końcu słoneczko zaświeci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts