mmarysia 03.06.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Wojty- ja pustaki keramzytowe brałam z PSB 3,00 brutto z transportem. KS- dom - swoją bramę garażową Wiśniowskiego plus rolety zew. będę brała z firmy Ideal - są w Wiązowie - ale mają też punkt handlowy na karmelkowej http://www.ideal-rolety.pl Wczoraj oglądałam swoją więźbę - jestem laikiem - ale na moje własne oko wygląda przyjemnie. Najwazniejsze jednak ze wykonawca zadowolony - więc uznaje ze jest wszystko w porządku- twierdzi ze w miare podsuszona (o sezonowanym drewnie nawet nie było mowy), prosta, zdrowa. Po ostaniej burzy cały czas martwi mnie wybór folii. Mamy zamówioną membrane trójwarstową 1900g, taką za 4,6 brutto - dostawca twierdzi ze chętnie nam sprzeda te najlepsze za 6-7 pln ale wg. niego to przesada i ta jest najlepszym wyborem i zabezpiecza nas wystarczajaco - wykonawca twierdzi ze nie ma jak to te najdroższe - choc tą uważa za ok- ale po tej burzy boi sie ze dziwne inne rzeczy będa dziac sie w przyrodzie i trzeba sie zabezpieczyc na maksa - ja sie boję przyszłych kłopotów - ale wywalać pieniedzy na darmo tez nie chce - macie jakieś zdanie na ten temat?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 03.06.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 czy ktoś wie gdzie można kupić w rozsadnej cenie zbiornik na deszczówkę do wkopania w ziemię o poj ok3m3? W dobrzykowicach jest rozlewnia rożnych chemikali (benzyna ekstrakcyjna i takie tam) które przywożą w takich plastikowych pojemnikach na paletach. Ne wiem czy to sprzedają i po ile ale myslę że warto by było sie pofatygować i zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 03.06.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Witam .Mmarysia napisz jakiej firmy jest jedna i druga folia,oraz rodzaj.Podalaś tylko cenę która może być różna.Jaka jest paroprzepuszczalność tej drugiej foli.Ja miałem folie Tyvek o większej paroprzepuszczalności ,oraz Dorken o mniejszej pprz.Bardziej zadowolony jestem z tej drugiej mimo mniejszej ceny.Jest dużo mocniejsza .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 03.06.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Ks dom .Nie wiem o jaka bramę Ci chodzi.Na ul Krakowskiej 3 firmy od bram.Horman,Normstal,oraz 3 której nazwy nie znam.Czy to ma byc brama ocieplona a jeżeli tak to jaka grubość izolacji,oraz sprężyny skrętne czy naciągowe?Wielkśc bramy,zabezpieczenia anty włam. itp?Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 03.06.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 mmarysia,zastanów się co do wyboru folii dachowej, za 6-7zł masz folię wysokoparoprzepuszczalną typu TYVEK o bardzo dobrych właściwościach ale wymagająca dużej staranności w kładzeniu, ale nie masz problemu z kropelkami wody mimo np. ulewy strona wewnetrzna jest sucha, w przypadku folii za 4-5zł pojawia się problem przepuszczania wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 03.06.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 No ja sie właśnie zastanawiam - chodzi jednak o to, ze są osoby które twierdzą ze ta folia ze sredniej półki jest dobra i wody nie ma prawa przepuszczać - a wspomniana przeze mnie folia to Dorken Delta Vent albo Corotop. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 03.06.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Pierwszy raz umieszczam jakieś zdjecia wiec jesli bedzie to za duze, nieczytelne lub wogóle coś nie tak - z góry przepraszam - to tak tytułem wstępu. A to co poniżej to tak przy okazji tematu folii dachowej http://celt4.wox.org/bufor/tsunamiwroclaw/page_01.htm przedwczoraj będąc w Ikei zastanawiałam sie ską tyle styropianu w wózkach- teraz juz wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 03.06.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 no i nie wyszło - co zrobiłam źle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 03.06.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 mmarysia,wysłałem Ci info na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KS-dom 03.06.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 WitajcieWiech -nie mam sprecyzowanych wymagan odnosnie bramy garazowej. Ocieplona byc nie musi, bo garaz bedzie zimny. A szczegoly co do mechanizmu, otwierania itp. chcialbym ustalic z fachowcem, bo jeden mi zaproponowal taka, ktorej szyny musialyby byc opuszczone ciut pod sufitem (moj garaz jest troche wyzszy niz planowalem) i te szyny mialyby mi wchodzic w swiatlo okna.Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 03.06.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Bramy garażowe thermoline - taką mam i jest OK: Jacek Nierojewski 0887 28 61 02 - to jest przedstawiciel fabryki, odeśle do przedstawiciela we Wrocławiu ale lepiej też się z nim skontaktować żeby dostać lepszy rabat bardzo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 03.06.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Witam, czy ktos moze jest juz na tym etapie ze pozbyl by sie baraku z budowy, zaczynam zbierac material i nie mam go gdzie za bardzo wrzucic bo do mojego m2 wiele nie wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 04.06.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Witam. KS dom jeżeli nia masz połączonego garażu z bryłą domu to dawaj jaką chcesz.Dopasuj światło otworu z bramą .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 04.06.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Mmarysia a ten Tyvek to jaki , soft, solid ,supra? .Ja mam tyvek solid 3000 i Dorkena delta went powyżej 1200 .Nie zauważyłem u siebie żeby jakaś folia przeciekała albo była wilgotna od spodu. Corotop ma pprz ok 5000 tak przynajmniej maja napisane.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.06.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 mmarysia - folię weź najlepszą jaka jest a kup tańszą dachówkę ropson - baraki znajdziesz w autogiełdzie, sprzedają tam używane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 04.06.2005 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Witam wszystkich i dziekuje za odpowiedz anndy- tu anton68, jesli mozesz podaj dane tej hurtowni gdzie kupowales swoj keramzyt, chodzi mi o bloczki z renowy Wojtek 62- wyslij mi tez prosze info jak zamiescic zdjecia na forum, pisales wczesniej ze wysylasz komus na priv , bede wdzieczny mmarysia bede rowniez wdzieczny za adres pod ktorym kupowalas swoje folie dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 04.06.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 zostalo mi duzo katalogow z projektami , moze kogos z wroclawia bedzie to interesowalo;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 06.06.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Raz - nie doceniacie swoich żon. Dwa - gotowanie nie musi byc domeną kobiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 06.06.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Coś sie skiełabasiło. Napisałam Wam dwa zdania, widzę na podsumowaniu ze ostatni post pochodzi ode mnie - ale posta niet - a wogóle o co chodzi z ta liczbą użytkowników?? - nigdy w zyciu nie było tylu zalogowanych osób - no przynajmniej odkąd ja bywam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 06.06.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Widzieliście ile jest forumowiczów on line ? W porywach do 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts