Wojtek62 09.06.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 wojty,dostałaś 49% upustu na Creatona? na którą dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.06.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Wojty a jakie Ty masz rabaty??? moze uda mi sie cos jeszcze wycisnac?!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 09.06.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 aka,lato w tym roku zapowiada się bardzo słonecznie w rejonie basenu morza śródziemnego a w naszej strefie geograficznej nie przewiduje się powtórki z zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.06.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 49% to dostala Kasztanka takie teraz sa opusty na harmonie (a moze symfonie - zawsze to myle). Sam Creaton dał podobno blisko 40% na dachówke (tzn. jedni mówia ze dal tylko 20% inni że 30 a jeszcze inni 40% - mi się wydaje ze prawdziwa jest ta wersja 40% ) No a do tego dochodzi rabat z hurtowni, wiec ogólnie tanio to dość jak na Creatona wychodzi kerafanka też tanio wychodzi ale mi juz szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.06.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Wojty a jakie Ty masz rabaty??? moze uda mi sie cos jeszcze wycisnac?!!!!!! tak jak pisalam, tyle ze inne sa rabaty na rózne kolory - dlatego pytalam sie jaki wybralas kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.06.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Wojty a jakie Ty masz rabaty??? moze uda mi sie cos jeszcze wycisnac?!!!!!! tak jak pisalam, tyle ze inne sa rabaty na rózne kolory - dlatego pytalam sie jaki wybralas kolor miedz angoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.06.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 aka, lato w tym roku zapowiada się bardzo słonecznie w rejonie basenu morza śródziemnego a w naszej strefie geograficznej nie przewiduje się powtórki z zeszłego roku dzieki za wiadomosć w takim razie sprzedaje dzialke w Kamiencu i kupuje dzialke w Hiszpanii (5 lat temu przez ciekawość patrzylam na ceny nieruchomosci w tym rejonie i wcale nei byly takie wysokie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 09.06.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witam wszystkich- w końcu słońce. Czy ktoś orientuje sie w temacie impregnatów do drewna?? Musimy pomalować nadbitkę. Wykonawca polecił nam Sadolin. Nie koniecznie pasuje mi kolor - jakie inne impregnaty kolorowe są godne polecenia ?- ktoś to już przerabiał?? Pozdrawiam Tak, ja pomalowałam z Castoramy czymś co sie nazywa V33 albo 3V3 albo jakoś tak - w kolorze identycznym co złoty dąb. Ale pewnie są inne kolory też. Bardzo fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 09.06.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 to ja bym się nie zastanawiał długo tylko brał tego Creatona, cena jest niska bo kurs EURO jest tez niski i stąd też pewne rozbieżności co do ceny wyjściowej ale telefon do Darka i już wiecie jaka cenę cennikową ma Creaton i kto jest na bieżąco z Creatonem znaczy sprzedaje na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.06.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 ale o to chodzi ze kurs euro w Creatonie jest staly, tzn zmianiany co pol roku. Teraz jest po 4,20 wiec nadal nie wiem skad te rozbieznosci w cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 09.06.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 czyli każda hurtownia ma swoją politykę sprzedażową, dziwne bo jak ja w zeszłym roku kupowałem w kwietniu dachówkę to w 3 hurtowniach robiłem wycenę i ceny wyjściowe były takie same, upusty za to różneja w hurtowniach dostawałem rabat max 18% a ostatecznie wynegocjowałem 23% i byłem happy ale jak czytam o Waszych rabatach tozaczynam być cienkim bolkiem w negocjacjach cenowych choć zajmuję się tym zawodowo i niby znane są mi wszelakie sztuczki i niuanse negocjacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.06.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 hi hi w czasie ostaniej wizyty w hurtowni pan zrobil sie czerwony (po naszych propozycjach i kilku "faktach" tzn obaleniu kilku jego argumentów) i przyszedl po 10 min z nowymi cenami - bliski naszej propozycji A wtedy co kupowales dachowke nie bylo jakis ciekawych rabatów od producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.06.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 hi hi w czasie ostaniej wizyty w hurtowni pan zrobil sie czerwony (po naszych propozycjach i kilku "faktach" tzn obaleniu kilku jego argumentów) i przyszedl po 10 min z nowymi cenami - bliski naszej propozycji A wtedy co kupowales dachowke nie bylo jakis ciekawych rabatów od producenta? to zdradz w koncu jakiw ty dostalas rabaty!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 09.06.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 była promocja na kerapfanne, my wybraliśmy Balance a na to nie było nic, poza tym to był okres przed wejściem do Unii i zmianami w Vacie więc ludki kupowały wszystko jak szło więc te moje skromne na dziś % były i tak sporym sukcesema przy okazji jak chce się Wam to sprawdźcie jaki teraz byście dostali upust na Balance glazura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.06.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 rabaty mam w domu-wieczorkiem zobacze poza tym ja bralam na lupka - tam sa niestety nizsze rabaty -tak o kilka procent na miedziana pytalam sie tylko o podstawowa i bylo cos ponad 50% ale ogólnie ona mnie nie interesowala wiec wiecej nie wglebialam sie w temat. A ten pan chyba najbardzie wkurzyl sie za bloczek betonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.06.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 była promocja na kerapfanne, my wybraliśmy Balance a na to nie było nic, poza tym to był okres przed wejściem do Unii i zmianami w Vacie więc ludki kupowały wszystko jak szło więc te moje skromne na dziś % były i tak sporym sukcesem a przy okazji jak chce się Wam to sprawdźcie jaki teraz byście dostali upust na Balance glazura spoko - sama jestem ciekawa jakie teraz sa ceny a jaki to kolor? aha - kasztanka - na nasze ceny musisz brac poprawke, bo my chcemy sie dogac na rabat lacznie z bloczkami i stropem - przez to teoretycznie powinnismy miec wieksze rabaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 09.06.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Balance czerwona glazura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 09.06.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witam wszystkich zaprawionych w bojach budowniczych. Mam pytanie odnośnie wyboru wykonawcy. Czy zatrudniacie wykonawcę wraz z dostawami? czy też zaopatrywaniem budowy w materiały zajmujecie się sami. Przyznam się ,że ze względu na totalny brak czasu korci mnie opcja z dostawamimi, ale czy to się sprawdzi w rzeczywistości?Jakie są Wasze doświadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 09.06.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 aka, lato w tym roku zapowiada się bardzo słonecznie w rejonie basenu morza śródziemnego a w naszej strefie geograficznej nie przewiduje się powtórki z zeszłego roku w zeszłym roku tez nie było tak różowo z tego co pamiętam. A pamietam, bo chodziłam z brzuchem i sie cieszyłam ze chłodne lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 09.06.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Izka - Ja mam totalny brak czasu- ale faktem jest ze przy stanie surowym - tych elementów nie ma tak duzo jak przy dalszych pracach- moje zdanie. Wykonawca jednak nie zajmuje sie zakupem materiału tylko ja - choc czasu zero. Pisałam o tym wyzej - mam jednego dostawce materiału grubego- to akurat układ koleżeński - ale równie dobrze mozna skorzystać z jednej hurtowni i wynegocjować warunki jak najlepsze - drugiego mam takiego co zajmuje sie " garmażerką" - zresztą poleconego przez wykonawce - uklad bardzo sie sprawdza - wszystko załatwiam na telefon i przelew (wszelkie ceny zasadniczych materiałów zostały ustalone na początku współpracy) - ten od drobnych zakupów odwiedza nas w domu w celu rozliczenia. Jest kilka zasad przy takim układzie - nie da sie wywalczyć każdego grosika - coś za coś, tzreba miec zaufanie do dostawców i wykonawcy- bo tą garmażerkę wykonawca z jednego źródła zamawia sam w moim imieniu i nie mozna za bardzo doktoryzować sie budowy. Jeżeli wykonawca do ktorego mam zaufanie mówi ze do izolacji poziomej potzrebuje to i to - to ja juz nie robię zamieszania, szukam jedynie potwierdzenia u kierownika budowy i zezwalam na zakup u swojego dosatwcy- gdybym miała rozpatrywać każdy pojedyńczy materiał , jego parametry, alternatywy itp. zwariowałabym - podziwiam niektórych forumowiczów za wytrwałość i szukanie dogłębnej wiedzy w każdej dziedzinie - ja nie moge sobie na to pozwolic ze wzgledu na brak czasu - dzieki temu jednak mam wyjątkowy komfort psychiczny - po części z pewnoscią mozna nazwać to naiwnością - ja jednak wierzę że dobrze trafiłam - i przynajmniej do tej pory uklad ten sie sprawdza i wierze ze mój dom do tej pory jest budowany z solidnych materiałów, w rozsądnych cenach , zgodne ze sztuką budowlaną - a moje zaangazowanie jest ograniczone do potrzebnego minimum. Tak mi jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts