Wojtek62 14.06.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 witam,coś mały ruch na grupie od wczoraj - ja nie mogłem sie wczoraj od 14 zalogować, może coś się działo z forum....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.06.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Wszyscy pewnie na budowach ja się wybieram po płytki na podłogę Pytanie - czy ktoś miałby może pomysł na oddzielenie części "kotłowej" w łazience (małej) od tej "użytkowej"? Nie może być drzwi z wiadomych względów - gaz, ale musi być na tyle wysokie żeby zasłonić rury z gazem i kocioł - może coś w rodzaju wysokiego parawanu - albo jakas zasłona ażurowa w formie drzwi przesywnych, z jakiegoś materiału który zapewnia przypływ powietrza i światło? Będę wdzięczna za pomysły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 14.06.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 wczoraj zatankowałem benzynę przy Auchan, ujechałem jakieś 10km i auta mi jedzie jakby chciało a nie mogło, wróciłem sie na stację by zapytać co i jak, napisałem skargę w punkcie obsługi klienta i pytam się co dalej- na co Pani mi odpowiada iż skarga zostanie rozpatrzona w stosownym terminie, ja na to ze nie moge jechać , Pani iż nic mi nie może poradzić co w takiej sytuacji robić dalej? jakie mam tu przywileje i czego mogę żądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 14.06.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 wczoraj zatankowałem benzynę przy Auchan, ujechałem jakieś 10km i auta mi jedzie jakby chciało a nie mogło, wróciłem sie na stację by zapytać co i jak, napisałem skargę w punkcie obsługi klienta i pytam się co dalej- na co Pani mi odpowiada iż skarga zostanie rozpatrzona w stosownym terminie, ja na to ze nie moge jechać , Pani iż nic mi nie może poradzić co w takiej sytuacji robić dalej? jakie mam tu przywileje i czego mogę żądać Zadzwoń do Rzecznika Konsumentów myśle, że to jest najbardziej właściwe miejsce, tam powinni Ci udzielić najbardziej wyczerpującej informacji http://www.wroclaw.pl/m3344/p4345.aspx?select=rzecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 14.06.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Wszyscy pewnie na budowach ja się wybieram po płytki na podłogę Pytanie - czy ktoś miałby może pomysł na oddzielenie części "kotłowej" w łazience (małej) od tej "użytkowej"? Nie może być drzwi z wiadomych względów - gaz, ale musi być na tyle wysokie żeby zasłonić rury z gazem i kocioł - może coś w rodzaju wysokiego parawanu - albo jakas zasłona ażurowa w formie drzwi przesywnych, z jakiegoś materiału który zapewnia przypływ powietrza i światło? Będę wdzięczna za pomysły Pozdrawiam Nie wiem czy jest to dobry pomysł ale taki ażurowy parawan można zrobić z elementów do architektury ogrodowej i tez obsadzić to bluszczem, spełni wszystkie stawiane przez Ciebie warunki - światło przewiew no i jeszcze walor estetyczny ( np. bluszcz zielony do tego zielony w łatki a i w jakimś innym kolorze też się znajdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 14.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Wszyscy pewnie na budowach ja się wybieram po płytki na podłogę Pytanie - czy ktoś miałby może pomysł na oddzielenie części "kotłowej" w łazience (małej) od tej "użytkowej"? Nie może być drzwi z wiadomych względów - gaz, ale musi być na tyle wysokie żeby zasłonić rury z gazem i kocioł - może coś w rodzaju wysokiego parawanu - albo jakas zasłona ażurowa w formie drzwi przesywnych, z jakiegoś materiału który zapewnia przypływ powietrza i światło? Będę wdzięczna za pomysły Pozdrawiam Bk, pamiętasz jakie szafki miała u siebie w łazience Malinka? U Ciebie mogłyby byc takie drzwiczki przesuwne. ALe nie wiem jaką masz koncepcje urządzenia małej łazienki, no i czy będzie tam pasować drewno. Ja bym zrobiła takie drzwi właśnie jak u Malinki, chodzi o kolor, a ściany ecru albo inny krem albo cos w jasnym brązie, w każdym razie, naturalnie. DO tego lustro w drewnianej ramie, drewniana szafka pod umywalkę. Ale architektem wnętrz to ja nie jestem. Pozdrowionka dla Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 14.06.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 wczoraj zatankowałem benzynę przy Auchan, ujechałem jakieś 10km i auta mi jedzie jakby chciało a nie mogło, wróciłem sie na stację by zapytać co i jak, napisałem skargę w punkcie obsługi klienta i pytam się co dalej- na co Pani mi odpowiada iż skarga zostanie rozpatrzona w stosownym terminie, ja na to ze nie moge jechać , Pani iż nic mi nie może poradzić co w takiej sytuacji robić dalej? jakie mam tu przywileje i czego mogę żądać zrób badanie paliwa na polibudzie zawiadom policję żęby zabezpieczyła ich zbiorniki (wystarczy że wezmą próbkę) jeżeli paliwo jest złej jakości to na pewno było lewe - a to jest przestępstwo no i koniecznie wezwij rzeczoznawcę (w sądzie dadzą ci listę) no i powiadom media zadzwoń do kilku redakcji na dyżur reportera myślę że 2-3 telefony od dziennikarzy do centrali wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 14.06.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 woprz,tylko ja na to nie mam czasu i jeszcze muszę wybecalować sporo kaski - badania paliwa, rzeczoznawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.06.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Witam wszystkich z rana, a raczej poludnia BK - a moze luksfery/pustaki szklane na kawalku sciany? A moze narysuj swoja łazienko-kotlownie to latwiej bedzie cos wymyslic Wojtek -moge cie tylko pocieszyc ze kolega tam kiedys zatankowal gaz i podobnie sie skonczylo A najlepsze ze on pracowala przez lata w firmie m.in. handlujacej paliwami i tak sie dal nabrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.06.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 a jak pozbyć się zarastająych jeżyn i jeżynomalin podobnie jak ze skrzypem, dajemy malinom ladnie sie rozwinac, na piekne zielone liscie pakujemy rysia z ludwikiem, powtarzamy po 10 dniach do 2-3 tygodni (w zaleznosci od efektow dzialania dwojki bojowych chlopcow), po rypleju przy slonecznej pogodzie wykaszamy chabazie kosa spalinowa/reczna, palimy - glebe jedziemy glebogryzarka, szpadlem i przegrabiamy - 95 % skutecznosci. Za rok, lub na jesieni powtarzamy..... i tak do skutku ku chwale Monsanto i Inco ) Pzdr BODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.06.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 a jak pozbyć się zarastająych jeżyn i jeżynomalin hmmm, taraz zakleilem o co chodzi - czy dobrze rozumiem ze jest sobie plantacja, ktora sie wymyka spod kontroli ?? Jesli mamy taka sytuacje to otaczamy rzeczone zagony takimi wielce specjalistycznymi "ogranicznikami", wpuszczanymi w ziemie ( drewniane, PCV). Czasem i tak, przez takie cos jakis chabaz sie przesmyknie, wtedy sekator i do boju, lub po podcieciu korzeni od rosliny matki do akcji wkroczyc moga rysiek z ludwikiem podawani "z mazaka", aby jezynie/malinie matce nie zaszkodzic..... Pzdr BODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 14.06.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Pierwsza myśl była słuszna chcę tę zieleninę killim a opcja rysiek wykazuje zadziwiająco małą skuteczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.06.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Pierwsza myśl była słuszna chcę tę zieleninę killim a opcja rysiek wykazuje zadziwiająco małą skuteczność zatem, pozostaje sciac zielsko nisko, dac mu wypuscic drobne, mlode, soczystozielone listki i rysiem i Starane..... wiecej pomyslow brak , no jest jeszcze pomysl !! - zenek zza wschodniej granicy i kilka godzin/dni (w zaleznosci od arealu) pracy... ja u siebie mam circa jakies 1,5 ara niechcianych malin i tak rok po roku je uskubuje mechanicznie, sekator + szpadel, piekny reraks.... Pzdr BODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 14.06.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Pierwsza myśl była słuszna chcę tę zieleninę killim a opcja rysiek wykazuje zadziwiająco małą skuteczność A mi sasiad powiedzial ze swoj skrzyp zaatakuje duza iloscia wapna poniewaz to cos potrafi miec korzenie na ponad metr w głab ziemi i trzeba ubic chwasta w ziemi nie tylko nad ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 14.06.2005 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 bogna1-jesli nie jestes jeszcze zdecydowana na domek marzen, to za dobre piwko moge odstapic mnostwo katalogów, ktore nam zostaly a szkoda wyrzucic, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 14.06.2005 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 witam wszystkich- jesli chodzi o skrzypy i inne gady , to u mni wystarczyl randap, tylko doradzili mi duzo to podlewac woda przez kilka dni zeby poszlo gleboko no i poskutkowalo- mam narazie czysciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.06.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam slonecznie z rana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 15.06.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam slonecznie z rana! Cześć! czy mam rozumieć że inni też pracują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.06.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Narcyza, z tego wynika ze tylko my sie obijamy w pracy Ale wczoraj prawie caly dzien (rowniez wieczór) spedzilam bez forum (no moze 1-2 posciki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.06.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 poniewaz to cos potrafi miec korzenie na ponad metr w głab ziemi i trzeba ubic chwasta w ziemi nie tylko nad ziemia rysiek, starane dzialaja systemicznie/ukladowo tzn. wnikaja przez liscie i odkladaja sie we wszystkich czesciach rosliny powodujac jej kompletna zaglade.... do konca metrowego korzenia skrzypu moga tez dojsc .... pzdr BODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts