BK 17.06.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Mała_mi co do tarasu to zrobiła go ekipa która robiła wylewki - zrobili to fachowo, ale raczej jako dodatek do wylewek, które robili w całym domu. Nie sądzę żeby chcieli pojechać specjalnie robić taras. Ale wylewki zrobili bardzo ładnie i tanio. Na chudziaku mam styropian, pod nim jakieś folie i inne zabezpieczenia przeciwwilgociowe - dokładnie nie wiem, nie miałam czasu nawet tam pojechać i zobaczyć ale taras robiliśmyt tak, żeby można było tam kiedyś zrobić ogród zimowy - nawet normalne pomieszczenie można tam zrobić, bo jest pod dachem. Dlatego staraliśmy się żeby było zrobione porządnie. CO do stropodachu to może pan który robił u mnie dach - jest OK. Oczywiście trzeba pilnować, tak jak wszystkie ekipy. Nie znam ekipy której nie trzeba patrzeć na ręce. Marek Gawliński 604 62 37 71 Szukamy godnych polecenia ekip do gipsokartonów (sufit i łazienki) i płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 17.06.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 WItajcie z rana :D jak tam piątkowe humorki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 17.06.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Jak to jakie? Piątkowe - czyli super i jeszcze ładna pogoda sie zapowiada - moze w końcu troche odetchnę na zielonej łące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 17.06.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 ja jutro o tej godzinie wsiadać będę do samolotu do San Francisco, lecę na szkolenie proszę trzyamć kciuki za bezproblemowy lot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 17.06.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 ojoj ez, ale fajnochno! Na dlugo lecisz do USA? a widzials mojego posta do ciebie? - bo mi od ponad miesiaca "na skrzynce wisi" jako nieodebrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.06.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 WitamTakie akcje już tu chyba były, więc spróbuję teraz ja. Kto z Was się buduje w oklicach Wrocka i chciałby razem potagrować w hutrowni ceny materiałów? Proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 17.06.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam Takie akcje już tu chyba były, więc spróbuję teraz ja. Kto z Was się buduje w oklicach Wrocka i chciałby razem potagrować w hutrowni ceny materiałów? Proszę o kontakt a gdzie i z czego budujesz? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 17.06.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Rany San Francisco- super!! - te uliczki w dół i góre i tramwaje na nich jak na filmach - nie wstydzę się tego powiedzieć - ZAZDROSZCZĘ CI - jak to sie mówi?- tylu lądowań co startów zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.06.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 humorek taki sobie gdyż mi w środę trawnik wypłukało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 17.06.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 lecę na krótko (i dobrze bo dzieciaki zostawiam) wracam już 26 do kraju, ale dobrze mi zrobi odpoczynek po takim zwariowanym roku zamierzam uczyć się a wieczorem zwiedzać, szkoda, że Las Vegas tak daleko może wygrałabym na spłąte kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 17.06.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 ez baw się dobrze ale jak do San Francisco to be sure to wear some flowers in your hair ale wracaj prędko, nawet z tymi kwiatami we włosach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 17.06.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 humorek taki sobie gdyż mi w środę trawnik wypłukało hmm, to przynajmniej bedziesz mial "nowe zajecie" na wekend - sianie nowego trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 17.06.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 mam pytanie: ma ktos jakiej namiary ma w miare taniego i rzeczowego rzeczoznawce?? i moze przy okazji moglibyscie powiedziec ile was kosztowala wycena - zwlaszcza chodzi mi o grunt bede baaardzo wdzieczna!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.06.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 mam pytanie: ma ktos jakiej namiary ma w miare taniego i rzeczowego rzeczoznawce?? i moze przy okazji moglibyscie powiedziec ile was kosztowala wycena - zwlaszcza chodzi mi o grunt bede baaardzo wdzieczna!!! :D mnie wycena dzialki na zabitej dechami wsi pod Swidnica kosztowala 300 albo 350 zl, mialo byc netto, ale po jakims czasie okazalo sie ze w skrzynce zalegla faktura na te kwote ..... pani mila, duzo mowiaca, lekko uciazliwa z tego powodu , jednakze dosc kompatybilna, pomogla troszke naciagnac tu i tam, wszystko jednak w granicach zdrowego rozsadku. Z tym ze mieszka z drugiej strony Swidnicy i do Wrocka ma jakies 60 km .... Co do innych rzeczoznawcow, to mam liste ktora dostalem z banku i jak mnie pamiec nie myli to w tym czasie wroclawscy spece oczekiwali gratyfikacji od 750 do 1200 pln <sierpin 2004>, jak jestes zainteresowana to przetrzasne skrzynke w poszukiwaniu pliku... Pzdr BODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 17.06.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Bank ma zawsze swoich rzeczoznawców, możesz panią / pana w banku podpytać kto dobrze szacuje Ceny od 750 do 1200 jeśli całość docelowej nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 17.06.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Bank ma zawsze swoich rzeczoznawców, możesz panią / pana w banku podpytać kto dobrze szacuje Ceny od 750 do 1200 jeśli całość docelowej nieruchomości. dostalismy wlasnie taka liste, na niej chyba 200 nazwisk . Zaczelam dzwonic wyrywkowo i podpytywac sie. Kazdy mówi cos innego. My np potrzebujemy tylko wyceny gruntu (kredyt w Kasie Mieszkaniowej, wiec nie przyjma wyceny gruntu+"wirtualny domek" - rzeczoznawcy mowili ze inne banki cos takiego przyjmuja). Teoretycznie proste jak konstrukcja cepa... niestety nie dla wszystkich Ceny wahaja sie od 300 do 1 000zl (tylko grunt!!). Poza tym jedna kobieta powiedzial mi ze w Kamiencu to nie wyceni mi zemi powyzej 50zl/m2 ( wg niej baardzo ladne mozna dzialki kupic w Kamiencu za 45-50zl - uzbrojone). Na koncu jezyka milam pytanie"gdzie, bo chetnie kupie ;)" ale rozmawialam przez komórke wiec sie streszczalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 17.06.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Wojty jak ci powie daj znać chętnie kupię jako inwestycję, ja nie musiałam wyceniać więc nie mam zielonego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Mi 17.06.2005 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 BK na razie jestem na tym etapie, że mogę śmiało podać namiary na pana co mi hydraulikę i CO robił i na montaż okien. Reszta wszystko przede mną. Zaczynam od zewnątrz, bo pogoda nie bardzo a prace demontażowe opierzeń i tarasu już zrobiłam (no i teraz to trochę do muru jestem przyparta). Namiary od dachu wykorzystam dzięki,Jeśli możesz daj namiary też na tą ekipę od tarasu (jest co robić prawie 35m2 i w środku domu mam nierówne podłogi i trzeba będzie zarówno kuć jak i nadlewać a powierzchnia ok. 100m2.Jak by co to podam e-maila [email protected]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 17.06.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Bank ma zawsze swoich rzeczoznawców, możesz panią / pana w banku podpytać kto dobrze szacuje Ceny od 750 do 1200 jeśli całość docelowej nieruchomości. dostalismy wlasnie taka liste, na niej chyba 200 nazwisk . Zaczelam dzwonic wyrywkowo i podpytywac sie. Kazdy mówi cos innego. My np potrzebujemy tylko wyceny gruntu (kredyt w Kasie Mieszkaniowej, wiec nie przyjma wyceny gruntu+"wirtualny domek" - rzeczoznawcy mowili ze inne banki cos takiego przyjmuja). Teoretycznie proste jak konstrukcja cepa... niestety nie dla wszystkich Ceny wahaja sie od 300 do 1 000zl (tylko grunt!!). Poza tym jedna kobieta powiedzial mi ze w Kamiencu to nie wyceni mi zemi powyzej 50zl/m2 ( wg niej baardzo ladne mozna dzialki kupic w Kamiencu za 45-50zl - uzbrojone). Na koncu jezyka milam pytanie"gdzie, bo chetnie kupie ;)" ale rozmawialam przez komórke wiec sie streszczalam Wojty, lepiej nie przypominaj mi tych rzeczoznawców -u mnie zaniżył(tzn."wycenil") wartoś działki o 50 %, a całość inwestycji po jej zakończeniu to już lepiej nawet nie mówić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 17.06.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 witam serdecznie-mam wiadomosc, jak wchodzicie w dzial forum jest na samym poczatku temat-zbieramy na komputer dla naszej nikoli- przeczytajcie, nawet maly grosik pomoze tej dziewczynce w normalnym zyciu- milego dnia pelnego dzwiekow bye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts