Blinkey 24.06.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 witam o którym nr działki rozmawiamy ? ja mam 32/33 No proszę. Wiedziałem, że kogoś tu spotkam. Widziałem ostatnio jak ktoś ładnie niwelował teren przed domem a potem na zewnątrz grilla murował. Chodzi mi o działkę nr 15. Jakoś tak nam się spodobała. Inna ewentualność to właśnie 30 i 31. Słyszałem, że można 31 podzielić na pół. Do dzisiaj Archipelag ma mi przesłać ofertę na cały dom z działką 15. Zobaczymy. Jeżeli zdecydowałbym się na 30/31 to bylibyśmy sąsiadami. Chętnie wpadłbym porozmawiać do Chrząstawy. Dzisiaj urodził mi się syn więc jestem trochę skołowany ale jeżeli byłaby taka możliwość w weekend to ja się chętnie piszę. Pozdrawiam Blinkey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 24.06.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Blinkey - GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 24.06.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 witam o którym nr działki rozmawiamy ? ja mam 32/33 No proszę. Wiedziałem, że kogoś tu spotkam. Widziałem ostatnio jak ktoś ładnie niwelował teren przed domem a potem na zewnątrz grilla murował. Chodzi mi o działkę nr 15. Jakoś tak nam się spodobała. Inna ewentualność to właśnie 30 i 31. Słyszałem, że można 31 podzielić na pół. Do dzisiaj Archipelag ma mi przesłać ofertę na cały dom z działką 15. Zobaczymy. Jeżeli zdecydowałbym się na 30/31 to bylibyśmy sąsiadami. Chętnie wpadłbym porozmawiać do Chrząstawy. Dzisiaj urodził mi się syn więc jestem trochę skołowany ale jeżeli byłaby taka możliwość w weekend to ja się chętnie piszę. Pozdrawiam Blinkey ot i widzisz jaki świat mały przede wszystkim gratuluję syna Powinienem jutro być na budowie, ale trudno mi powiedzieć, o której (być może przez większą część dnia. Tak czy inaczej jestem tam codziennie popołudniami po pracy, więc zapraszam połówkę 31 chętnie przejmę :lol: nie ma najmniejszej wątpliwości, że działka 30/31 jest lepsza od 15 :lol: przede wszystkim bliżej lasu i 38 jest nie zabudowana i jeszcze długo nie będzie więc daje łady widok na wprost Po drugie bardziej zbliżona do kwadratu, więc a) dająca się lepiej kształtować oraz b) dająca możliwość dobudowania dodatkowego garażu lub wiaty, no i oczywiście c) więcej możliwości ustawienia się do słońca (ewentualnie od) minus to oczywiście konieczność dopłaty do kawałka drogi nie mniej jednak bez rowu melioracyjnego i ze 100% świadomością przeznaczenia tego co dookoła dzisiaj z tyłu jest pole ale czy jutro też będzie Dodatkowy plus to fakt sąsiadowania z mieszkańcami osiedla - generalnie super ekipa (nie znam tylko ludzi z 16) z jakimś tam poziomem estetyki i zgodnym podejściu do tego, po co i jak mieszkać pod lasem, poza tym w środku bezpieczniej. Nie muszę chyba dodawać, że w okolicy Wrocławia to prawdopodobnie najfajniejsze miejsce warto przyjechać tam pod wieczór i posłuchać – niezapomniane przeżycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 24.06.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Witajcie! Nie mam czasu pisać chciałm tylko podpowiedzieć ze bardzo dobrych wykonawców trzeba zamawiać dużo wcześniej.ostatnio rozmawialismy z facetem od regipsów pokazał katalog swoich prac, termniy wolne listopad. Podobaja się Wam? http://foto.onet.pl/upload/5/25/_496169_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/14/76/_496166_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 24.06.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Witam grupę! Uprzejmie donoszę- materiały na dach zakupione! Oczywiście na Gliniankach bo "po co przepłacać" Z czystym sumieniem możemy oddalić się na zasłużony kilkudniowy urlop nad morzem Wyjeźdźamy za dwie godzinki ale się cieszę!!!! Betty Szerokiej drogi i szczęśliwego powrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 24.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Dzisiaj urodził mi się syn więc jestem trochę skołowany ale jeżeli byłaby taka możliwość w weekend to ja się chętnie piszę. Pozdrawiam Blinkey Gratulujemy ale każdy chwali się wymiarami i Ty też się pochwal no i oczywiście w głównej mierze gratulacje dla mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 24.06.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Cześć Grupo!!Trochę mnie nie było bo u mnie zaczęło sie budowanie - jutro o 6:00 zalewamy ławy:). Jak rozwiązaliście u siebie kwestię deszczowki? Chcę przed zasypywaniem fundamentów otoczyć dom rurą PCV (kanalizacyjną) do której pózniej podłączę rury rynnowe. Tą rurą deszczówkę chcę odtransportować do jakiegoś zbiornika tak aby później móc ją wykorzystać do podlewania trawnika. Jakie są wasze doświadczenia, opinie , poglądy na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 24.06.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Wojty,sprawdź skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 24.06.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 @ Narcyza Dzięki po stokroć za życzenia. Jeśli chodzi o wymiary to pamiętam tylko tyle, że położna nie omieszkała dodać: "No. Pana to on napewno przerośnie." Ja mam 174cm wzrostu więc można sobie mniej więcej wyobrazić. Waży 3950g i chyba wszystkie inne noworodki na porodówce mają go już dosyć bo wydziera się jak nakręcony. Będzie jazda jak wrócą do domu. Moja żona pobędzie niestety trochę dłużej w szpitalu. Jeszcze raz dziękuję za życzenia. @ BK Tobie też po stokroć dziękuję. @ Woprz Dziękuję. Świat jest mały ale internet to potęga. Tak naprawdę to nie mogę sobie już przypomnieć kiedy ostatni raz byłem w biurze podróży, banku, itd itd. Jeśli chodzi o działkę to muszę jeszcze przedyskutować temat z żoną. Narazie znana nam firma przedstawiła mi ofertę w której chyba wchodzi w grę zakup dodatkowej działki na księżycu i budowa kosmicznego pałacu Trzystu czternastu tysięcy netto z działką 15 za Idalię napewno nie dam. Jakiś absurd. No chyba, że wykończoną Travartino Chiaro na elewacji, kolektorami słonecznymi i LCD w salonie. Chętnie się spotkam. Jutro od 8 jestem w szpitalu a po 18 muszę powyciągać tą zmrożoną wódeczkę. Być może uda mi się podjechać pomiędzy szpitalem a pępkówką. Jeżeli nie to napewno będzie jeszcze okazja a ja wcześniej dam znać. Pozdrawiam Blinkey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 25.06.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Ostanio tak z moja kochana pierwsza polowa (po 3 godzinach dyskusji nt. budowy) siedzielismy i zapytalam sie retorycznie (chcialam zeby to bylo retoryczne) "co bysmy teraz robili , gdyby nie ta budowa" a on niestety powiedzial "przegladali katalog Neckermana i zastanawiali sie nad relingami do nowego auta". Naprawde dziwnie sie poczulam Ale odbije sobie za 2-3 lata Nooo ja jestem chora na wakacje w dalekich krajach W zeszłym roku nie bo budowa, w tym roku nie bo elewacje i inne atrakcje, w przyszłym pewnie znowu cos (podloga na piętrze na ten przykład...) Moze nad bałtyk we wrzesniu wyskocze chociaz tyle... Blinkey GRATULUJE POTOMKA! (Co Ty tu robisz chłopie, idź sie raduj... ) BK - pooglądałam sobie te kafeleczki Twoje, jestem bardzo ciekawa efektu. A to dlatego ze jestem wielką przeciwniczką wszelkich imitacji. Oczywiscie w przypadku tej glazury czysto teoretycznie, bom nigdy jej na zywo nie widziałą. Dlatego jestem ciekawa jak to u Was wyjdzie... Gdzie zamawiacie kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 25.06.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 @ aka Oj jest co świętować. 3950g i 58cm wzrostu. Najpierw jednak muszę zająć się żoną. http://www.opsosite.de/web_site/button/klick12.gif http://www.web-upload.de/data/thumbnails/19/tapeta.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.06.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Blinkey, maluch jest przesliczny, wiem co mówię - jako matka dwóch takich wyrośnięty, tłuściutki, śliczniutki, uśmiechnięty, cacy, na pewno puchniesz z dumy i masz powód Gratuluję Co do wystroju - przyszła pani architekt i zburzyła misternie ustawioną przeze mnie kompozycję ale ma rację - i przekonała nas. Teraz szukamy następnych płytek - ale dobrze, bo te które wybraliśmy chyba są tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 27.06.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 @ aka Oj jest co świętować. 3950g i 58cm wzrostu. Najpierw jednak muszę zająć się żoną. http://www.opsosite.de/web_site/button/klick12.gif http://www.web-upload.de/data/thumbnails/19/tapeta.jpg niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 27.06.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Jeśli chodzi o działkę to muszę jeszcze przedyskutować temat z żoną. Narazie znana nam firma przedstawiła mi ofertę w której chyba wchodzi w grę zakup dodatkowej działki na księżycu i budowa kosmicznego pałacu Trzystu czternastu tysięcy netto z działką 15 za Idalię napewno nie dam. Jakiś absurd. No chyba, że wykończoną Travartino Chiaro na elewacji, kolektorami słonecznymi i LCD w salonie. Pozdrawiam Blinkey no cena rzeczywiście kosmiczna ale powiedz co obejmuje bo wygląda na to że dużo wiecej u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 27.06.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Fajny mały szkrabek Witajcie po długiej przerwie Wróciłam na 3 tygodnie, bo później przeprowadzka I netu chyba nie będzie jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 27.06.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 ale Ci fajnie Kasiu:-) przeprowadzka...hmmm...tylko o tym marzę)) Kasiu a gdzie w końcu zamówiłaś kuchnię? ale słodki, malutki Skarbeczek GRATULUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 27.06.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 asieńka w Starym Jaworze koło Świdnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 27.06.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 i aż tam byłaś ogladać kuchnie czy może oni przyjechali tutaj, a może mają jakąś "filię" wrocławską? jak można wiedzieć - ile wyniosła Cię kuchnia? i czy coś zmieniałaś w projekcie, który jakiś czas temu pokazywałaś? nio i jeszcze jedno - z czego oni robią kuchnie?...ale zawaliłam Cie pytaniami, ale akurat jestem na etapie kuchni i wszystko mnie ciekawi, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 27.06.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Polecili mi ich znajomi. Facet przykjechał z próbnikami, blatami itepe wszystko sobie wybieraliśmy Moja kuchnia to koszt 6 tys zł projekt który pokazywałam uległ mdrobnym zmianom ze wględu na parapet, który nieco przeszkadzałby w otwieraniu jednej z szafek, doszły szafki po drugiej stronie kuchni Kuchnie robią z tego co wszyscy, jakieść płyty ale nie mdf fronty zamówiliśmy drewniane, ramiak z płyciną Nie pakuj się w Sotex na Robotniczej, czytaliśmy o nich w sieci, są do bani!! Pytaj Mnie to nie przeszkadza. Kuchnię mieli nam montować w tym tygodniu, ale przełożyliśmy, bo i termin przeprowadzki się zmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 27.06.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 to jak już zamontują Ci kuchnię to proszę o zdjęcia i namiary:-) a powiedz mi jeszcze:-) czy ta cena to jest z montażem wszystkiego tzn. sprzetu, zlewozmywaka itp. i czy masz jakieś dodatki do mebli tzn. jakieś pojemniki, kosze, cosik na sztućce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts