Ala28 28.06.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Ebuja do wylewania stropu (70 m2) nie brałam pompy. Beton leciał taśmą a chłopaki przerzucali go sobie tam gdzie potrzbowali. Nie było żadnych problemów.pozdrawiam,ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 28.06.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Ala dzięki za informację, moja ekipa stwierdziła że beton na strop lany z taśmy rozwarstwia się i tak sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.06.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 dobre chyba czytli posty Leona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 28.06.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 EBU,to zależy od wielkości stropu i temperatury w jakiej się to robi ale jesli chcesz lać w temp jak dzisiaj to lepiej weż pompę i albo dokup w betoniarni opóźniacz w wiązaniu betonu - kosztuje to grosze a warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.06.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Hej, hej! Witam troche spozniona Woprz - chyba podejrzewam, która to ta twoja Basia - sliczna sobie Basie "wybrales" , a tak swoja droga to na tym osiedlu w grudniu chyba bedziecie wspolnie Barborke obchodzic A u mnie dzisiaj byl geodeta, a raczej geodeci i wytyczyli nam domek, niestety 1,5 m dalej niz zakaldalismy i zdjelismy humus - tak to jest jak sie z mezem ex-harcerzem domek tyczy w terenie Aha - potwierdzam ze Had naprawde jest ostanio bardzo zarobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 28.06.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 wojty,miejmy nadzieję iż jak zaczniecie budowanie Twoja harcerska połowa nie będzie juz popełniac błędów ale na czymś trzeba frycowe zapłacić wię moze i lepiej iż tylko na humusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.06.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 wojty, miejmy nadzieję iż jak zaczniecie budowanie Twoja harcerska połowa nie będzie juz popełniac błędów ale na czymś trzeba frycowe zapłacić wię moze i lepiej iż tylko na humusie tez tak mysle - pierwsze koty za ploty chyba zbyt "teoretycznie" wzielismy sie do tej pracy- za duzo tych kompasów, azymutów itp :D A tak naprawde to przez to ze na mapce bylo cos tez przekombinowane i niejednoznaczne. Ale jest fajnie. przynajmniej mam duzuuuua dziure na dzilce z której sie baaardzo ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 28.06.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 a jak wygląda Wasze podłoże po zdjęciu humusa?rozumiem iz pozwolenie na budowę już się uprawomocniło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.06.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam, mało mam czasu ostatnio. Jedna refleksja - kasa rozchodzi się w takim tempie że człowiek baranieje - jak to? sześc tysięcy? jak to - na co te dwa kawałki poszły? a tu piątka była jeszcze w niedzielę i nie ma jest to przerażające u nas wykończeniówka na całego - ostatnie decyzje, przyszła pani architekt i wszystko nam powywracała do góry nogami - kazała zmienić koncepcję wnętrz, ale ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 28.06.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 BK,a mozesz dac namiar na swoją Pani architekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikasons 28.06.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam, witam popołudniowo:) próbuję napisać posta po raz trzeci- Młodszy mi się plącze pod nogami i żąda dostępu do klawiatury;)) Starszy żąda dostępu do internetu:) Dobrze,że jeszcze Małżonek z pracy nie wrócił, bo wtedy to nie mam szans na komputer;)) Taki lajf, a tak chciałam poczytać sobie forum:) Had, moja imienniczko, bardzo się cieszę, że prawdopodobnie od jesieni będziemy bardzo bliskimi (chyba tylko jakieś 2 km?) sąsiadkami:) Przejeżdżam przez Sadków do siebie na budowę Masz rację z tymi drzwiami, ale, hahaha, przypomniałaś mi, że jednak chociaż jedne, te łazienkowe, trzeba założyć Ja też jestem na etapie kafelków- na razie wybrałam do kotłowni i schowka pod schodami, jadę kupić jutro do Castoramy, a potem Nową Galę do holu. Wojty, jak tylko się nauczę, postaram się wkleić jakieś zdjątka budowy na forum:) Tylko z komórki niestety, bo na prawdziwą cyfrówkę ciągle brakuje kasy- są pilniejsze potrzeby, jak to w czasie budowy... Blinkey, ślicznego masz dzidziusia:) Ale, ale, ta pieczątka na poszewce w łóżeczku szpitalnym wygląda dość znajomo;))) Ewi, a ja myślałam, że to my daliśmy najtaniej za rzeczoznawcę, bo TYLKO 700zł, a tu proszę, są jeszcze tańsi... BK, czy i ja mogę zapytać o panią architekt? Ile bierze za metr kw.? Czy w grę wchodzi urządzenie np. tylko 1 łazienki lub łazienka + kuchnia? Co do rozchodzenia się kasy, ufff, jak dobrze, że nie tylko my z mężem mamy takie wrażenie:) pozdrawiam serdecznie M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikasons 28.06.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Had,pozwoliłam sobie wysłać priva:)M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.06.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 a jak wygląda Wasze podłoże po zdjęciu humusa? rozumiem iz pozwolenie na budowę już się uprawomocniło... podloze po zdjeciu humusu wygladalo dobrze, gorzej bylo po wykopaniu dolka - na poziomie - 1,0m (liczac od stanu poerwotnego) zaczela pojawiac sie woda. Na szczescie dzisiaj woda byla tylko w jednym dolku-tam gdzie mamy cienka warstwe gliny. W "piaskowym dolku" juz nie bylo wody. A tak wygladal sytuacja w sobote http://foto.onet.pl/upload/21/43/_498151_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 28.06.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam Wszystkich Znanych i Nieznanych Blinkey Gratulacje-niech się zdrowo chowa Donoszę iż choc nie piszę(bo nie ma o czym -ciągle czekam i niekończace sie papiery ) to czytam regularnie. Wojty dzięki Tobie jestem szczęśliwą posiadaczką harmonii Wojtku pan Darek z Creatona faktycznie pełen profesjonalizm i dużo dobrych wskazówek. Pomalutku zbieram materiał na resztę- bo moja druga połowa twierdzi że tak po raczemu od tylu te zakupy robię. Zgodnie z wytycznymi szukam teraz materiałów na fundamenty.Mężowskie słowo-święta rzecz A że po drodze przy okazji bloczki na ściany -noooo nawet dobra żona nie jest doskonała pozdrawiam serdecznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.06.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam Wszystkich Znanych i Nieznanych Blinkey Gratulacje-niech się zdrowo chowa Donoszę iż choc nie piszę(bo nie ma o czym -ciągle czekam i niekończace sie papiery ) to czytam regularnie. Wojty dzięki Tobie jestem szczęśliwą posiadaczką harmonii Wojtku pan Darek z Creatona faktycznie pełen profesjonalizm i dużo dobrych wskazówek. Pomalutku zbieram materiał na resztę- bo moja druga połowa twierdzi że tak po raczemu od tylu te zakupy robię. Zgodnie z wytycznymi szukam teraz materiałów na fundamenty.Mężowskie słowo-święta rzecz A że po drodze przy okazji bloczki na ściany -noooo nawet dobra żona nie jest doskonała pozdrawiam serdecznie Aga hej zarus!! dawno cie nie widziam jaki kolor dachowki wybralas??-tez lupek? i moze jeszcze z Glinianek A jesli mozna spytac - o czym plaplalas z Darkiem Banderasem (mi nie stety nie dane bylo sie z nim spotkac ) - caly czas sie zastanawiam czy moze faktycznie sie z nim jescze nie umowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 28.06.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Oczywiście że z Glinianek przecież to sprawdzona już firma była Łupka nie brałam - bo nie chciałam Ci konkurencji w "kapeluszach" dla domu robić.Będzie brązowa. A Darkiem oczywiście o moim dachu na domu którego jeszcze nie ma Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.06.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 hi hi hi ale fajowo - no to w razie czego bedziemy wspolna rekalmacje skladac (wszyscy mnie strzegaja ze taka cena na Creatona jest podejrzana ), ale ja lubie nieraz troche adrenaliny Hmm, jak bede dokupowac reszte dachówek (narazie zaplacilam tylko za te co byly w promocji, czyli podstawa i gasiory - ty tez tak zrobilas? ) to mzoe porprosze o wieksze rabaty - za robienie reklamy na forum . I tak jak negocjowalam ceny to sie zastrzeglam ze jak mi dadza ciekawe ceny to sie pochwale tym wsrod znajomych... A po ile placilas - po tyle co ja (ceny kiedys podawalam na forum)? A co do rozmowy z banderasem, to nie watpie ze byla ona o dachu tylko mowialaś cos o tych dobrych wskazówkach - i o to sie ciebie pytalam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.06.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 a co do konkurencji to moglas brac lupka - spox - z tego co pamietam to sie daleko ode mnie budujesz , apoza tym na moim osiedlu, jak sie okazuje to ponad polowa dachów bedzie czarna - bedzie to bardzo "mroczne osiedle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 28.06.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Ceny podobne Z Darkiem dyskutowałam o małym kącie nachylenia dachu u mnie (20%) do połozenia harmonii. Sprawdzil i znalazł rozwiązanie.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.06.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Podstawowa 1.95, gasior 21 Z Darkiem dyskutowałam o małym kącie nachylenia dachu u mnie (20%) do połozenia harmonii. Sprawdzil i znalazł rozwiązanie. Aga gratuluje!!! - to sa ceny netto czy brutto (na 22%)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts