woprz 12.07.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 no to się kobieto obudziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 12.07.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 WITAM Polećcie mi prosze kogos do budowy stanu surowego otwartego (ale bez dachu). Help.! Witaj Xena polecam p. Waldka Niebrzydowskiego tel. 609298166. Polecam gościa. Małomówny, solidny fachowiec. Pozdrófka M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 12.07.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 WITAM Polećcie mi prosze kogos do budowy stanu surowego otwartego (ale bez dachu). Help.! Witaj Xena polecam p. Waldka Niebrzydowskiego tel. 609298166. Polecam gościa. Małomówny, solidny fachowiec. Pozdrófka Betty Witam! Betty U was tez robil Wladek? ja tez go polecam, ale chyba na 2 sezon - za rok. U nas wlasnie buduje, ale jest niesamowicie zajety - mimo ze bylismy umowieni z nim chyba od lutego na poczatek budowy w czerwcu to i tak z trudem wygospodarowal kilka dni zeby nam lawy zalac. A wszystko przez te pogode - ludzie poprzesuwali terminy i wszyscy na raz chca budowac Ale ekipa jak narazie naprawde solidna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.07.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 obudziłam się po zobaczeniu wyceny przez umówionego wykonawcę.a miało byc tak pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 12.07.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Xena nie ma co liczyc na jednego wykonawce - my mielismy tez kilku "polecanych" dlatego wszystkim dalismy projekt domku i poprosilismy o wycene. Ale to bylo w lutym i wtedy mozna bylo jeszcze przebierac wsprod ekip (chociaz niektorzy nam mowili, ze dobre ekipy sa zamawiane jeszcze na jesieni ). A ty kiedy chcesz zaczac? na ile ci wycenil domek ten wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.07.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Hellou Grupo Jakubie, 10 m wiecej Walcz !!! nawet jakbys mial sie z gazownia dogadac ze koszt tych 10 metrow wezmiesz na siebie. Metr bierzacy gazowki to okolo 150 zloty (tak przynajmniej pisza na forum) co w porownaniu z pozniejszym uzytkowaniem propanu, to jest pryszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.07.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Hej Woytyna 150000 stan surowy otwarty.domek ma 100 w parterze i nad tym dach dwuspadowy , sciana kolankowa 80. chciec to chcialabym jutro, ale widzę, że to baaaardzo realne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubulek 12.07.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 witam! wiecie gdzie we wroclawiu mozna kupic tanio maxy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.07.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 a co to jest cegła max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 13.07.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Wojtek62 jakby Ci to opisać..... cegła max to jest klasyczny pustak ceramiczny w określonych wymiarach. Musisz uruchomić wyobraźnię. Wyobraź sobie cegłę z POROTHERMU, JOPKa lub POROTONU. W zależności od grubości ściany są w różnych rozmiarach i większość na pióro wpust. Max jest bodajże w dwóch wymiarach i ścianach prostych. pomogło??? Wojty u nas p. Waldek otwierał sezon 2005. Uzgadnialiśmy termin zaraz po Nowym Roku. Stanęło na połowie lutego przy sprzyjającej pogodzie. Niestety od lutego spadł śnieg, który leżały chyba do końca marca. Oczywiście dwie strony były świadome, że nie jest to niczyją winą a opóźnienie już na wstępie wynosiło 1,5 miesiąca. Powiem jedno - warto czekać na p. Waldka i jego ekipę. Jesteśmy bardzo zadowoleni z jego roboty. Kierownik budowy był zadowolony z ich pracy. Betty PS. W myśl zasady: ufaj i sprawdzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.07.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 jasne, że pomogło tylko to nie cegla a klasyczny pustak ceramiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.07.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 A ja kupiłam schody (tzn mąż kupił). Sztuk dwie. Kosztowały razem jakieś 500 PLN - mamy dwie klatki schodowe I strych już ładnie wygląda i sufity się kończą, lada dzień będzie jak w domu ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 13.07.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 jasne, że pomogło tylko to nie cegla a klasyczny pustak ceramiczny Ale Ty jesteś czepiający się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.07.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 A ja kupiłam schody (tzn mąż kupił). Sztuk dwie. Kosztowały razem jakieś 500 PLN - mamy dwie klatki schodowe I strych już ładnie wygląda i sufity się kończą, lada dzień będzie jak w domu ... Pozdrawiam czekaj tatka latka ja też już tak myślałem atu się to ciągnei i ciągnie i końca nie widać i tylko ten świst (if you know what I mean) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 13.07.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Wojtek62 ważne, że masz dobrą wyobraźnię Pytanie: Kiedy robi się wiechę i jak należy się zachować? Kończymy więźbę i nie wiem jak to zaplanować. Sorki jeżeli wydaje się to komuś głupim pytaniem ale jest to nasz pierwszy dom i chciałabym aby wszystko wypadło jak należy Betty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 13.07.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Betty&M napisz czy p. Waldek robił Wam kominy przed wykonaniem wieźby czy też będzie robił teraz. Nie wiem czy mam się domagać wybudowania kominów przed wiźbą czy też może to poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.07.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Wojtek62 ważne, że masz dobrą wyobraźnię Pytanie: Kiedy robi się wiechę i jak należy się zachować? Kończymy więźbę i nie wiem jak to zaplanować. Sorki jeżeli wydaje się to komuś głupim pytaniem ale jest to nasz pierwszy dom i chciałabym aby wszystko wypadło jak należy Betty jak masz dobrą ekipę to sama zobaczysz kiedy jak wytą z rowu kawałek krzeczka i powieszą na więźbie to znak że trzeba kupić litra i ogórki - to takie minimum ale możesz zawsze urozmaicić menu oto propozycja menu na wiechę na dobry początek Carpaccio z łososia w przepióczych jajach z kawiorem Kieliszeczek zmrożonej gorzałki pszenicznej dla złagodzenia smaku kawioru Żeberka prosięce wędzone podawane na zimno Kieliszeczek zmrożonej gorzałki pszenicznej dla poprawy trawienia Sztuka mięsa w marynacie staropolskiej z grilla podawana z chrzanem, sosem zielonym oraz ogórkiem małosolnym Dwa kieliszki zmrożonej gorzałki pszenicznej dla złagodzenia smaku chrzanu Zimne przystawki na przemian z kieliszeczkiem zmrożonej gorzałki pszenicznej dla odcięcia smaku przystawek. - prawdziwki marynowane sote - śledź w cebuli na kwaśno z jabłkiem - szynka parmeńska z melonem - kiełbasa myśliwska - smalec wiejski ze skwarkami - pieczywo ciemne pełnoziarniste - ogórki małosolne do syta W między czasie, na życzenie można podać grillowaną kaszankę bądź pęto białej kiełbasy marynowanej w ziołach Przed uroczystym pożegnaniem, mimo upałów proponuję, do wyboru na ciepło do wyboru Barszcz czerwony z krokietem lub bigos Na drogę dla ugaszenia pragnienia proponuję po flaszce dobrze schłodzonej gorzałki Następnego dnia na uroczyste powitanie robotników na budowie proponuję Na przystawkę sok z ogórków małosolny sote rosół z kury z kluseczkami chłodne piwko przy muzyce relaksacyjnej (np. śpiew ptaków lub szum morza) następnie chwila drzemki urozmaicona masarzem relaksacyjnym wykonywanym przez półnagie Tajki. W tym czasie gospodarze powinni w skupieniu oraz z zachowaniem pełnej ciszy(!) zrobić porządek po panach cieślach poprawiając jednocześnie wszelkie niedociągnięcia, pomyłki i błędy o ile oczywiście nie zakłuci to odpoczynku panów wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.07.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Betty&M napisz czy p. Waldek robił Wam kominy przed wykonaniem wieźby czy też będzie robił teraz. Nie wiem czy mam się domagać wybudowania kominów przed wiźbą czy też może to poczekać EBU ta własnie zrób więźba nie powinna zbyt długo leżeć nie przykryta a jak się będą bawić z kominem to możę ci się w te upały lekko zwichroawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 witajcie woprz - niezłe to menu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 13.07.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 woprz rozmumiem, że Twoja ekipa była zadowolona z proponowanego przez Ciebie menu Cóż za ukryte talenty w Tobie drzemią Podziwiam i dziękuję za radę EBU my będziemy robić kominy po ułożeniu więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts