Wojtek62 27.07.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 tam i z powrotem jakies 800km to nie wiem ile m3 drewna trzeba by kupić by wyszło taniej niz na miejscu, biorąc po uwagę cene 1km transportu min. 2zł bez rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.07.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Oj, Żaba jak ja Cię dobrze rozumiem. Dwa lata temu byliśmy nad Bałtykiem. Wszyscy uciekali bo słońca nie było - a dla nas to był najlepszy urlop. Dzisiaj byliśmy we Wrocku. Jak ja się cieszę, że mieszkam w JG (a raczej prawie w JG ). Już przy pierwszym korku wiedziałam, że zwariowałabym mieszkając w dolnośląskiej stolicy. Przenoście się bliżej gór - tu piękniej i spokojniej. Ivo, dzięki za prognozę Mój biedny mąż codziennie jeździ do Wrocka do pracy. Czasem traci ponad godzinę, bo stoi w korkach, a do Oławy jest tylko 27 km. Oława to dość spokojne miasto, ale nie ma co porównywać z Twoimi rejonami... A ja codziennie jezdze 35km w jedna strone i to w dodatku na 7.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.07.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 A tak w ogole to wszystkich witam po przerwie! Jakby ktos szukal Waldemara to odnalazl sie na mojej dzialce . Niestety jednak bywa na niej w kratke dzisiaj np go nie bylo - widocznie ma jeszcze inna "babe" , ktora mu konkurencyjne ogorki kisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 27.07.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Natka, ja Ciebie żałuję A mnie wczoraj facet rozwalił bramę, jak wyjeżdżał ciężarówką z podwórka. Przekrzywił słupek, a skrzydło bramy zerwał z zawiasów, wykrzywił romboidalnie i huknął onym o ścianę. Brama co prawda bardzo stara, ale jeszcze jara, a tu taki niefart. Żałuje mnie ktoś? Acha, facet ją ma naprawić. Zobaczymy Had życzę Ci zeby stanął na wysokosci zadania i naprawił, bo niby czego nie jak rozwalił Byłaś juz na wakacjach? Ech, w tym roku wakacji nie będzie Ale za to może uda się przeprowadzka i spełni mi się to zyczenie od Ciebie o świątecznej choince we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.07.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witaj Hadzik, a ty nie na glince?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 27.07.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Już wróciłam - nie chcę rąk przetrenować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Had, koleżanko droga poproszę o namiary na te zajęcia z gliny - może uda mi się zapisać córę i siebie - fajnie byłoby chodzić razem w ramach integracji rodzinnej Jeśli godziny są OK, bo u mnie niestety popołudnie zaczyna się od 18.00. Codziennie jeździmy na budowę, córka przesiaduje na tarasie i nie może się doczekać kiedy zamieszkamy. A synek szaleje - dziś umył z siostrą dwa auta (uwielbia bawić się szlauchem ogrodowym) i oblał wodą ze szlaucha sąsiadkę ale na szczęście kobieta ma poczucie humoru ... i ciuchy na zmianę na swojej budowie Jednak decyzja o budowie była słuszna. Już odliczamy do przeprowadzki, sporo jeszcze roboty ale to już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 27.07.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Beata, pochwal sie jakimis zdjeciami z budowy! Nawet nei wiem jak to etap u Was! Co do siatki, tez mamy samą i jest ok, pies zrobił w jednym miejscu podkop, ale mi to nie przeszkadza Polecam Plastmet z Trzebnicy, oni nam montowali płotki. Nie wiem jak teraz u nich z cenami ale było ok, a do tego szybko i profesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.07.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 aka, co do zdjęć to strasznie się zapuściliśmy - nie mamy żadnych nowych zdjęć. Etap budowy - zaczynamy kafelkować małą łazienkę (i zabrakło na dużą ...) zamówilismy płytki do salonu - będą zupełnie inne niż planowaliśmy. Kolorystyka też inna - miały być kolory drewna wenge, czekolada, kawa i cynamon - a zmieniła się koncepcja. Będzie trochę kolorów ciepłych typu orzech, złoty dąb czy wiśnia, ale zostanie to złamane szarościami. No i ta jasna podłoga. Naxos z Opoczna - płytka w rzeczywistości nie jest taka biała, ma szlachetny kolor naturalnego jasnego kamienia. Wygląda tak: http://www.opocznosa.pl/groups/154_4a.jpg do tego będą dodatki drewniane, meble - ale takie minimalistyczne, niestety nie stać nas na drewno zebrano tak jak na zdjęciu i niektóre ściany będą ciemniejsze - np kolor cynamonu albo szarości z oliwkowym. Eh, na tym etapie to przydałaby się jeszcze stówa albo i dwie ... Dziś ucieszyłam się jak zobaczyłam że z ziemi rozwiezionej na działce (tej spod wykopów) przebija się zielona trawka. Po bliższym przyjrzeniu okazało się że nie trawka tylko chwaściska Po dwukrotnym spryskaniu roundupem. Trzeba jeszcze raz roundupem, a potem nawieźć chyba lepszej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 28.07.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Had, koleżanko droga poproszę o namiary na te zajęcia z gliny - może uda mi się zapisać córę i siebie - fajnie byłoby chodzić razem w ramach integracji rodzinnej Jeśli godziny są OK, bo u mnie niestety popołudnie zaczyna się od 18.00. Codziennie jeździmy na budowę, córka przesiaduje na tarasie i nie może się doczekać kiedy zamieszkamy. A synek szaleje - dziś umył z siostrą dwa auta (uwielbia bawić się szlauchem ogrodowym) i oblał wodą ze szlaucha sąsiadkę ale na szczęście kobieta ma poczucie humoru ... i ciuchy na zmianę na swojej budowie Jednak decyzja o budowie była słuszna. Już odliczamy do przeprowadzki, sporo jeszcze roboty ale to już niedługo Zajęcia z ceramiki nie będą się niestety odbywać w sierpniu. Wczoraj byłam na ostatnich. Ale od września powinny ruszyć normalnie, czyli od środy do piątku. Grupy dla dzieci są od 16, a od 17 dla dorosłych. Nie ma problemu, żeby przychodzić na przykład na 18 czy 19. Zajęcia odbywają się w Ośrodku Działań Twórczych Światowid na Biskupinie. Na początku września możemy się umówić dokładniej, to Cię trochę "wprowadzę w temat" Wojtowa - a Twoje drobiazgi są już powypalane i czekają na szkliwienie (Ja też odliczam do przeprowadzki - na razie miesiące ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 28.07.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Ech, w tym roku wakacji nie będzie Ale za to może uda się przeprowadzka i spełni mi się to zyczenie od Ciebie o świątecznej choince we własnym domu Cześć. Wakacji z rozumieniu potocznym to może nie będzie ale ponieważ już bedziesz się wprowadzać to zamiena Wrocławia na Sadków, to tak jak byś pojechała na super wakacje - nowe miejsce, zielono cóż wiecej chcieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 28.07.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witam wszystkich w ten upalny dzień)) tyle mnie tu nie było...a ile czytania mnie czeka;-) coś ostatnio wszystcy chyba coraz prężniej swoje domki budują jeżeli można to też piszę się na drewno do kominka u mnie na budowie przed wyjazdem prace też ostro ruszyły do przodu, kończy "się robić" duża łazienka, kafle i cała reszta już zakupione, trwają porządki na ogrodzie, już nam tyle ziemi nawieźli a tu i tak nic nie widać i ciągle te chwaściory wyrastają zamawiamy też bramę wjazdową, taką przesuwną, żeby można było óźniej zamontować napęd. Brama o długości 4,5 m. Pan z Chrząstawy wyliczył nam taką bramę razem z furtką, zamontowaniem itp, bez napędu za ok. 1300 zł...i teraz mam pytanie do Was czy to dużo czy mało??? może ktoś niedawno zakładał taką bramę? a tak w ogóle to chciałam się pochwalić, że rodzina mi się powiększy i to przed samą przeprowadzką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 28.07.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Ech, w tym roku wakacji nie będzie Ale za to może uda się przeprowadzka i spełni mi się to zyczenie od Ciebie o świątecznej choince we własnym domu Cześć. Wakacji z rozumieniu potocznym to może nie będzie ale ponieważ już bedziesz się wprowadzać to zamiena Wrocławia na Sadków, to tak jak byś pojechała na super wakacje - nowe miejsce, zielono cóż wiecej chcieć Hej Też tak sobie tłumaczę, chociaż trochę wypoczynku w nowym miejscu by mi na pewno nie zaszkodziło A na razie w wolnych chwilach jeżdżę karczować chwasty wokół domku. Pokrzywy mam takie, że mogłabym z nimi startować do księgi rekordów. Ostatnio mnie poparzyły w łopatki, chociaż stałam a nie kucałam na przykład I z tego powodu cieszę się, że moja działeczka jest taka zgrabna i nie za duża A co u Ciebie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 28.07.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 asienka to gratulacje w zwiazku z tym powiekszeniem rodzinki a swoja droga gdzies byl watek - "nowy domek - nowy potomek", moze rzeczywiscie cos w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.07.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 asienka - gratulacje! czy mogłabyś mi podać namiar na tego pana z Chrząstawy? I jaka to brama? bo my mamy taką cenę na bramę 4,5 m ale bez furtki i bez montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 28.07.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 dziękuję bardzo już nie mogę się doczekać tej małej istotki:-) namiary postaram się "wkleić" jutro bo dzisiaj ten Pan przyjeżdza do nas na budowę zrobić już ostateczne pomiary i poproszę męża żeby wziął od niego jakiś telefon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 28.07.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 a brama taka normalna...chyba... tzn. w środku będziemy mieć wypełnienie siatką tak jak płot...nio i furtkę też...na razie nie będziemy robić z przodu ogrodzenia z klinkieru czy czegoś podobnego to taka brama na trochę (czytaj długo:-) nam wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 28.07.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 asieńko- gratulacje!!! my też myślimy o powiększeniu rodzinki ale boję sie nerwówki i całego tego biegania na etapie wykańczania więc chyba troszkę poczekamy i uskutecznimy starania wraz z przeprowadzką. Trzymaj sie i nie daj sie stresom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.07.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 czesc, zapytam jeszcze raz - macie moze namiary do kogos kto robi studnie z kregow (tzn. wkopuje kregi...) pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 28.07.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 czesc, zapytam jeszcze raz - macie moze namiary do kogos kto robi studnie z kregow (tzn. wkopuje kregi...) pzdrw Hej - a nie może być po prostu koparka do tego wkopania? W sobotę po południu mogę dać namiary na koparkę (z operatorem) z Bielan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts