Hadraadae 09.08.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 hej! -do odebrania w Sadkowie. pozdrawiam burgundczyk Burgundczyk!! Ty w Sadkowie się budujesz? Pewnie nad szkołą? Bo ja z Małżonkiem remontuję chałupę niedaleko kościoła. To normalnie jesteśmy sąsiedzi prawie przez płot I ja się o tym dopiero teraz dowiaduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 09.08.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 hej! -do odebrania w Sadkowie. pozdrawiam burgundczyk Burgundczyk!! Ty w Sadkowie się budujesz? Pewnie nad szkołą? Bo ja z Małżonkiem remontuję chałupę niedaleko kościoła. To normalnie jesteśmy sąsiedzi prawie przez płot I ja się o tym dopiero teraz dowiaduję niom ... na gorce kolo Wichrowego Wzgorza niestety jeszcze na kawe czy piwo Was zaprosic nie moge , mam dopiero surowy otwarty... ...a przy remoncie by Wam sie fajowe pustaczki nie przydaly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 09.08.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A gdzie jest to Wichrowe Wzgórze???? Za pustaki dziekujemy serdecznie, możemy na piwo zaprosić do siebie, bo u nas już dach od roku nowy Często jesteś na budowie? My będziemy oboje dziś po południu - wpadnij po sąsiedzku Stojąc tyłem do kościoła zobaczysz dom obok stawu z dachem z grafitowej blachodachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 09.08.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 i drugie: czy są płyty i płyty?? I jakie w zwiazku z tym są ok - ktoś ostatnio bardzo chwalił mi płyty z Lafarge- a do tej pory nie pryszło mi do głowy zeby jeszcze nad płytami tak sie modlić jak nad poprzednimi wyborami. W przypadku samych płyt GK możesz spokojnie kierować sie tylko ceną, wszyscy producenci oferują płyty mniej wiecej takiej samej jakości. Wiekszą uwagę powinnaś natomiast zwrócić na szpachlę , czyli tą masę którą będzą szpachlowane łaczenia płyt. Na pewno dobre produkty ma KNAUF ale ostatnie słowo powinien mieć sam wykonawca. Jednym lepiej sie robi szpachlą tego producenta a innym innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 09.08.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dzięki Hadraadae lista wykonawców została uzupełniona o kolejne wpisy. Przy okazji, czy ktoś ma może na zbyciu parę desek z których dałoby sie zrobić ok 20 metrów szalunków do podmurówki ogrodzenia ? Najlepiej gdyby to były okolice Kamieńca, Dobrzykowic lub przyległych wiosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 09.08.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A gdzie jest to Wichrowe Wzgórze???? Za pustaki dziekujemy serdecznie, możemy na piwo zaprosić do siebie, bo u nas już dach od roku nowy Często jesteś na budowie? My będziemy oboje dziś po południu - wpadnij po sąsiedzku Stojąc tyłem do kościoła zobaczysz dom obok stawu z dachem z grafitowej blachodachówki. Przejdz Szkolna do gory w strone szkoly, min drzewa po prawej, skrec w prawo w Aleje pod Akacjami, pozniej w lewo jest Ogrodowa. Z poczatku Ogrodowej popatrz prosto-lekko w prawo, moze ze 200 m za rzedem dzialek widac samotna sosne na niewielkim wzniesieniu - to wlasnie Wichrowe Wzgorze, tak je sasiad nazwal tam jest tez podobno jakies stanowisko archeologiczne. I podobno w tej okolicy kiedys musiala plynac rzeka, na co wskazuja warunki gruntowe, przekroj geologiczny. To tyle podania i legendy lokalne Dzieki za zaproszenie, ale aktualnie rzadko bywam na budowie, inwestycja czeka na swoj ciag dalszy. Pozdrawiam z Monachium burgundczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.08.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dzięki Hadraadae lista wykonawców została uzupełniona o kolejne wpisy. Przy okazji, czy ktoś ma może na zbyciu parę desek z których dałoby sie zrobić ok 20 metrów szalunków do podmurówki ogrodzenia ? Najlepiej gdyby to były okolice Kamieńca, Dobrzykowic lub przyległych wiosek bettym cos wspominala ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 09.08.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A gdzie jest to Wichrowe Wzgórze???? Za pustaki dziekujemy serdecznie, możemy na piwo zaprosić do siebie, bo u nas już dach od roku nowy Często jesteś na budowie? My będziemy oboje dziś po południu - wpadnij po sąsiedzku Stojąc tyłem do kościoła zobaczysz dom obok stawu z dachem z grafitowej blachodachówki. Przejdz Szkolna do gory w strone szkoly, min drzewa po prawej, skrec w prawo w Aleje pod Akacjami, pozniej w lewo jest Ogrodowa. Z poczatku Ogrodowej popatrz prosto-lekko w prawo, moze ze 200 m za rzedem dzialek widac samotna sosne na niewielkim wzniesieniu - to wlasnie Wichrowe Wzgorze, tak je sasiad nazwal tam jest tez podobno jakies stanowisko archeologiczne. I podobno w tej okolicy kiedys musiala plynac rzeka, na co wskazuja warunki gruntowe, przekroj geologiczny. To tyle podania i legendy lokalne Dzieki za zaproszenie, ale aktualnie rzadko bywam na budowie, inwestycja czeka na swoj ciag dalszy. Pozdrawiam z Monachium burgundczyk Może sobie dzisiaj pójdę na spacerek i pozwiedzam Jak będziesz w okolicy to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 09.08.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witajcie. W związku ze złymi danymi w projekcie zamówiłem za dużo bloczków z betonu komórkowego (stoją 3 nierozpakowane palety). Dałem już ogłoszenie w dziale ogłoszeń, ale może przeczyta to ktoś, kto chciałby je za naprawdę niewielkie pieniądze (palety są nieotwarte). Bloczki 36 cm, pióro+wpust. Więcej danych podam na priva albo na mail. Pozdrawiam Nie wiem gdzie zamawiałeś, ale z reguły hurtownie nie robią (a przynajmniej nie robiły) problemu ze zwrotem nadwyżki. Pogadaj z nimi i przy najblizszej okazji gdy bedziesz coś znowu u nich zamawiać zapakuj im to na samochód i po sprawie No, hurtownia weźmie palety, co stoją na działce. Ale z tymi na stropie to mamy niezły dylemat. Jedna paleta nierozpakowana i jedna rozgrzebana. Dopóki nie ma schodów, to na razie nic nie możemy zrobić. A tak w ogóle to ze względu na dość sporą ilość tych bloczków, ciekaw jestem, czy ktoś miał podobne problemy z projektem gotowym, jeśli chodzi o wyliczenia. Zamawiając bloczki wziąłem dane z projektu i zostało 5 palet... Podobnie wyszło z więźbą (za dużo drzewa o jakiś 1 m3, bo okazało się, że zrobili sobie poprawkę do projektu, o której nikt mi nic nie powiedział). Na razie rozmowy w sprawie zwrotu niepotrzebnie poniesionych kosztów są na dobrej drodze, ale doszliśmy do wniosku, że projekt indywidualny już by się chyba zwrócił. Człowiek się uczy całe życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 09.08.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witajcie. W związku ze złymi danymi w projekcie zamówiłem za dużo bloczków z betonu komórkowego (stoją 3 nierozpakowane palety). Dałem już ogłoszenie w dziale ogłoszeń, ale może przeczyta to ktoś, kto chciałby je za naprawdę niewielkie pieniądze (palety są nieotwarte). Bloczki 36 cm, pióro+wpust. Więcej danych podam na priva albo na mail. Pozdrawiam Nie wiem gdzie zamawiałeś, ale z reguły hurtownie nie robią (a przynajmniej nie robiły) problemu ze zwrotem nadwyżki. Pogadaj z nimi i przy najblizszej okazji gdy bedziesz coś znowu u nich zamawiać zapakuj im to na samochód i po sprawie No, hurtownia weźmie palety, co stoją na działce. Ale z tymi na stropie to mamy niezły dylemat. Jedna paleta nierozpakowana i jedna rozgrzebana. Dopóki nie ma schodów, to na razie nic nie możemy zrobić. A tak w ogóle to ze względu na dość sporą ilość tych bloczków, ciekaw jestem, czy ktoś miał podobne problemy z projektem gotowym, jeśli chodzi o wyliczenia. Zamawiając bloczki wziąłem dane z projektu i zostało 5 palet... Podobnie wyszło z więźbą (za dużo drzewa o jakiś 1 m3, bo okazało się, że zrobili sobie poprawkę do projektu, o której nikt mi nic nie powiedział). Na razie rozmowy w sprawie zwrotu niepotrzebnie poniesionych kosztów są na dobrej drodze, ale doszliśmy do wniosku, że projekt indywidualny już by się chyba zwrócił. Człowiek się uczy całe życie... najlepiej jak wykonawca sobie policzy ile mu potrzeba i sam kupi material! potem zawsze to co zostaje zabiera z powrotem i ty nie masz klopotu i on! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.08.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Na razie rozmowy w sprawie zwrotu niepotrzebnie poniesionych kosztów są na dobrej drodze, ale doszliśmy do wniosku, że projekt indywidualny już by się chyba zwrócił. Człowiek się uczy całe życie... a myslisz, ze w projekcie indywidualnym nie ma baboli - musze stwierdzic, ze sie rozbawilem - niestety swoim kosztem, buduje z indywidualnego i jak na razie to czarna rozpacz:), zamowilem jeden slup kalenicowy za duzo, 7 jetek do garazu, nie zamowilem dwoch krokwi do domu i jednej do garazu to tylko drewno, o reszcie nie wspomne projekty powielane maja te zalete, ze jak wyszly z dobrego biura to takie specyfikacje materialowe sa aktualizowane po wychwyceniu bledow - indywidualny z nazwy jest jedyny, ech tesknie do gotowca........ pzdr Bodo'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 09.08.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Pocieszyłeś mnie. My mamy projekt z Archonu i nikt tego domu jeszcze nie budował, więc stąd te błędy. Jak ktoś buduje projekt bardziej popularny to błędów jest mniej, bo proszą o dane od inwestora. My niestety dostajemy po kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 09.08.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Zwróćie uwagę na metraż płyty GK, jaką podaje Liroy w swojej reklamie. Mają jakąś mniejszą płytę, podają cenę za szt, a drobnym druczkiem za m2 Normalna płyta ma 3, 12 m2 1,2 x 2,6 m. UWAGA NA " PROMOCJE"! pozdrawiam pokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 09.08.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Zwróćie uwagę na metraż płyty GK, jaką podaje Liroy w swojej reklamie. Mają jakąś mniejszą płytę, podają cenę za szt, a drobnym druczkiem za m2 Normalna płyta ma 3, 12 m2 1,2 x 2,6 m. UWAGA NA " PROMOCJE"! pozdrawiam pokar Ja dzwoniłam do LM i pytałam o cenę za sztukę o wymiarach 1,2 X 2,6. Oni to chyba zamawiają u producentów na wagony i stąd takie ceny, bo we wszystkich hurtowniach cena na jednej płycie zielonej była o ok. 5 zł wyższa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 09.08.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Pomocy! Czy ktoś zna kogoś kto robi tynki gipsowe ręcznie, bardzo mi zależy na czasie a wszyscy wykonawcy oczekują 3fazy. My niestety nie mamy prądu w ogóle. Ma być ale kiedy? Do tej pory nasi wykonawcy korzystali z agregatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 09.08.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Hej A ja nadal szukam chętnego na dwa kręgi betonowe o wysokości 60 cm i średnicy 120 cm. Najlepiej z okolicy Sadkowa (gmina Kąty Wrocławskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.08.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witam podwieczorowo! jest tu jeszcze ktos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 09.08.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Ja jestem na GG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.08.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 nie ma to jakwrocic do starych metod kominikowania sie .... ale sie nagadalam, az mnie palce bola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.08.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 WitamPo ile kupowaliście bloczki, araczej czy ktos z Was kupowal je poniżej 2.80 brutto z dowozem i rozładunkiem i gdzie?pozdrawiam deszczowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts