BettyM 12.08.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Wojty rzuć okiem do projektu- nie wydaje mi się, że masz aż 30 mb kanalizacji. Gdyby nawet to kup sam materiał. Te rury składa się jak puzle są gotowe elementy z uszczelkami, kolanka, łączenia, wypusty itp.My mieliśmy ok 15 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 12.08.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Hadzik, juz jestem umowiona z twim Misiem od hydrauliki - ceny przez tel. podal nawet zjadliwe Betty - 350 to taniutko za materialy- jeden Mis zaspiewal mi 3 000 (mat. i robocizna) w tym 1500 material - wyliczal 100zl/mb - u nas podobno jest tego az 30m . Aha - to byla cena z najtanszymi materialami my zaplacilismy za wszystko 1200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 12.08.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Moze i 30m nie mamy, ale 27-28.. - tak powiedzial hydraulik, a moj maz potwierdzil z grubsza - ja ostanio codziennie wychodze o 6.00 a wracam o 22 do domu wiec nawet nie mialam sily zagladnac do projektu, ale faktem jest ze mamy bardzo duzo kanalizacji- moja kochana polowa zapalnowala prawie wszedzie jakies odplywy . CHyba tylko w salonie nie bedziemy mieli i w pokojach dzieci. Poza tym to bylo liczone chyba od granicy dzialki do domu, do duzego domu.... Dzisiaj cos sie zapowiada ze bede miala wolny wieczor wiec pewnie usiade i policze to wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D.J. 12.08.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 po miesiącach nieobecności z prośbą jak stąd pod Okrzeszów - czy ktoś z Was używa już kolektorów słonecznych - jakieś doświadczenie mniej czy bardziej miłe? najbardziej zależy mi na porównaniu do jakiej temperatury blade teraz słońce nagrzewa wodę w zasobniku pozdrowienia dla wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 12.08.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Woytowie! Jak On wyczarował te 100 zł za mb kanalizy? Rura 1m 110 szarej wewn - około 11,00 zł Rura 1m 160 oranż zewn - około 18-19 zł. plus kształtki oczywiście - to zależy ile i jakie, ale jakoś nie widzę tu stówki. A im dłuższy odcinek, tym metr tańszy, to chyba jasne. Nalepiej zróbcie sami, jeśli nie cierpicie na nadmiar czasu ( a czytam, że najprawdopodobniej tak jest ) to przynajmniej kupcie materiał sami. Niech Miś Wam pospisuje ile czego. Do hurtowni, pół godziny czasu i parę stówek w portwelu zostanie... Podałem ceny brutto przed rabatem. pozdrawiam pokar PS. dotarł mail?? I jak wyszło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 12.08.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Witam Po ile kupowaliście bloczki, araczej czy ktos z Was kupowal je poniżej 2.80 brutto z dowozem i rozładunkiem i gdzie? pozdrawiam deszczowo Ja dostałem w Pegowie 2,33 brutto z transportem na Psie Pole to absolutny rekord w okolicy bo to samo w Gaji sprzedaja po 2,71. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 12.08.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Jak kogoś jeszcze interesuje cana stali to w Centrostalu dostałem fi 12 = 1,81 / kgfi 6 = 1, 98 / kgwiazalkowy = 3,84 / kg transport trzeba zaplacić dodatkowo wiec warto brać duże ilości195,20 pln w okolicach Wroclawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 12.08.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Powiedzcie mi na co murowalisie bloczki betonowe piasek + cement krecone na budowie czy tez gotowe zaprawy murarskie bo z tego co slyszalem to zaprawy gotowe sa wygodne dla murarzy ale za to slabe i drogie niz metoda tradycyjna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 13.08.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Lepiej kręcić samemu. Zaprawa cementowa + plastyfikator do zapaw i gotowe. Przynajmniej wiesz na pewno, że jest w niej odpowiednia ilośc cementu. No chyba, że nie masz betoniarki, bo i tak bywa... pokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.08.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Uwaga! Pilnie potrzebna jest ekipa do tynków tradycyjnych adres inwestycjii: Wrocław Krzyki tel. 071 361 44 37 dziękuję WAM kochani za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mira 2005 13.08.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 To o moją budowę chodzi. Bardzo proszę o konkretne wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 13.08.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Hej Mira gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipe 14.08.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Nordma- witaj- a gdzie dokładnie wasz domek stoi? moja SĄSIADKO?? gdzieś przy urzędzie gminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.08.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Witaj Grupo... jestem zszokowana, "moj" instalator mial zaczac jutro wymiane rur, a dzisiaj zadzwonil i mowi ze juz cala stara kanalizacje, wode i c.o ma rozebrane i wyniesione bo zaczal wczesniej i jutro zaczyna klasc juz nowa kanalizacje We wtorek wchodza ludzie od remontu tz sciany i podlogi, ktorzy maja wyciac czesc scianek, zedrzec stare tapety, boazerie itp coby juz elektryk mogl spokojnie na czysto wchodzic Chyle czolo dla pana Irka "Remonty"-Legnica ktory pomimo natloku prac idzie mi terminowo na reke jak moze Bosh nie wiedzialam ze to tak szybko pojdzie.... ja sie tu wygodnie na kanapce usadowilam a tu nie ma tak dobrze...... robota wrze Betty, orzechowka zalana sie juz robi tylko kurde tyle czasu jej na dojscie potrzeba jestem ciekawa czy zdarzy sie zrobic do konca prac hihi Oglaszam konkurs, co pierwsze zrobiony Gniewek czy orzechowka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 14.08.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Czy we Wroclawiu jest jakiś sklep z materialami tapicerskimi? Wie ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nordma 14.08.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Betty&M, Ipe, witojcie sasiedzi. Klaniaja sie Zerniki, Samrdzow to chyba rzut kamieniem a i Kaska blisko:) Moze jakiegos grilla sie uda zorganizowac, jak sie osiedlimy? Na jakim etapie macie budowy? My sie szykuejmy do podpisywania kredytu,a domostwo wystawione, wiec cala "przyjemnosc" budowania nas ominie. Na szczescie zostala nam obszerna wykonczeniowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.08.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witajcie swiatecznie No, ja chyba juz dzisiaj wybralam hydraulika- razem z przylaczneim wody (w tym wykopanie 13m rowu) wyjdzie 500zl za robocizne. Na materialy mam jescze dostać oferte. Oczywiscie zweryfikujemy jeszcze te ceny (zreszta tak sie umówieliśmy, że jak znajde tansze rury to sama je kupuje - on mi da zestawienie). Mam nadzieje, ze za tydzien (po zrobeniu hydrauliki) bede równie zadowolona, co dzisiaj A mam pytanie dot. kominow, zwlaszcza spalinowych. Czy ktos kupowal kominy systemowe inne niż Schiedel? Ja sie przymierzam do Kom-Wentu. Bylam u nich w piatek - wyszło mi ok 3 900 brutto za 2 kominy (8 i 9 m) Kupowal ktos z was tez te kominy? Jakie dostaliscie rabaty - bo ja na poczatek 4% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.08.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Jak kogoś jeszcze interesuje cana stali to w Centrostalu dostałem fi 12 = 1,81 / kg fi 6 = 1, 98 / kg wiazalkowy = 3,84 / kg transport trzeba zaplacić dodatkowo wiec warto brać duże ilości 195,20 pln w okolicach Wroclawia A ja w Centorozłmie: fi12 BST500S - 1.76 brutto fi6 w prętach 6m - 1.99 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 15.08.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witajcie swiatecznie No, ja chyba juz dzisiaj wybralam hydraulika- razem z przylaczneim wody (w tym wykopanie 13m rowu) wyjdzie 500zl za robocizne. Na materialy mam jescze dostać oferte. Oczywiscie zweryfikujemy jeszcze te ceny (zreszta tak sie umówieliśmy, że jak znajde tansze rury to sama je kupuje - on mi da zestawienie). Mam nadzieje, ze za tydzien (po zrobeniu hydrauliki) bede równie zadowolona, co dzisiaj A mam pytanie dot. kominow, zwlaszcza spalinowych. Czy ktos kupowal kominy systemowe inne niż Schiedel? Ja sie przymierzam do Kom-Wentu. Bylam u nich w piatek - wyszło mi ok 3 900 brutto za 2 kominy (8 i 9 m) Kupowal ktos z was tez te kominy? Jakie dostaliscie rabaty - bo ja na poczatek 4% Witaj! A jakie to są kominy?? Z ociepleniem czy bez. Bo cena wydaje się duża. Muszę poszperać ile płaciłam za Schiedla, a dostałam rabat 16% za rondo plus w podobnej cenie. Jeśli chodzi o hydraulika to wybrałaś może Pana Henryka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.08.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Czy we Wroclawiu jest jakiś sklep z materialami tapicerskimi? Wie ktoś ? Co to są materiały tapicerskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts