aka 30.08.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Czy zakładanie drzwi wewnętrznych generuje dużo kurzu i brudu? Porta nawaliła, a my musimy malować i zakładać podłogi. My planowo drzwi zakladalismy na koniec. Brudzi sie tyle ze odkurzacz w pare sekund wciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 30.08.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Wojty z tego co pamiętam też budujesz z silikatów- ile cm? i czym planujesz ocieplać i jak grubo ? silikaty Teodory T25 + ocieplenie 15cm (chciałoby się wełnę, ale na co będzie stać to zobaczymy w przyszłym roku) ...Po krótkiej rozmowie już wiedziałem, że RKS-y to nie jest dobry pomysł (i bardzo dobrze bo u mnie byłoby już za póżno na ich montaż - nadproża już wmurowne dobry miesiąc)... ...Po opowieściach nt kolejnych systemów jedynym słusznym okazał tak jak u mmarysi tzw. Integra... ...że na potrzeby założenia rolet podnosimy nadproża o jedną warstwę bloczków hmm.. z tego co widzę to dla rolet systemu Integra to własnie nadproże musi być tak wyprofilowane pod kasetę jak to opisywała mmarysia anndy: co do dokumentu to daj na priva jakis numer faxu to ci go jutro przefaksuję (to jest tylko jedna poglądowa kartka), albo uda mi sie go zeskanować jutro to moge mailem Wojty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipe 30.08.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Filemon- możesz dać pełne namiary na pana Jarochę i jego super drewno? dzięki Kapelusik- ale super córa w jakim jest wieku? wygląda jak rówieśniczka mojej córy- 8 m-cy- dużo się pomyliłam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 30.08.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 ipe , Kapelusik ja też mam ośmiomiesieczną córeczkę , 1 września wracam do pracy, ciężko będzie się rozstać z moim słoneczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 30.08.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Filemon- możesz dać pełne namiary na pana Jarochę i jego super drewno? dzięki Wysłałem namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 31.08.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Woprz, obok Jarochy jest inny tartak, tam drewno jest tańsze. Skąd masz projekt drewutni, my też musimy wybudować, dużą i ładną.[/b] no sam sobie zrobiłem .... będę budował razem z sąsiadem na ogrodzeniu już ułożyliśmy obrzeże 7,5x1 m drewutnia będzie trochę mniejsza ale chodzi o to żeby woda ściekająca z dachu nie robiła dziur w trawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macblach 31.08.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Witam, Czy czyta to jakis ciesla, ktory chcialby zrobic daszek nad wejsciem?Sama konstrukcja, wielkosc okolo 3m x 1,5m wszystkie materialy czekaja.Tak naprawde to pol dnia roboty. A moze grupa ma namiar na kogos takiego? Pozdrawiam Maciejtel. kontaktowy 606815673 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 31.08.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 witam grupę po przerwie urlopowej,tyle natworzyliście, ze nie wiem kiedy to wszystko przeczytam!!!!!!!!gratuluję postępów na budowach!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
króliki 31.08.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Czytuje Was od dawna. Teraz chcialabym skorzystac z Waszej wiedzy. Przyznaje że powalają mnie niektóre rewelacje "moich" fachowców i po prostu musze z kimś to konsultować. Jesteśmy na etapie instalacji i wykończeniówki i to właśnie nas wykańcza. Parę ekip na budowie każda krytykuje to co robi poprzednia i głosi odmienne teorie. Budowę zaczęliśmy w kwietniu i już chcielibyśmy się wprowadzić a tu taki galimatias i ciągłe "obsuwy"... bo " ja nie będę robił dopóki ten... nie zejdzie " itp itdProszę o namiary "na stolarza z bajerami bluma" który może zrobić coś z katalogu. Ktoś o tym pisał parę stron dalej i jeśli macie to jakies info o ogrzewaniu ściennym - fachowców z Wrocławia lub okolic?Czy ktoś z was dał się "zrekuperować"? Pozdrawiam A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.08.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 dzień dobry wszystkim zwłaszcza nowo przybyłym króliki - o rekuperator najlepiej pytać akę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 31.08.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Kapelusik- ale super córa w jakim jest wieku? wygląda jak rówieśniczka mojej córy- 8 m-cy- dużo się pomyliłam?? Hej, Zuzka ma dopiero 4 m-ce, to na tym zdjęciu wyszła tak "poważnie". Nikt nie ma rozeznania, jeśli chodzi o klinkier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 31.08.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Wojty za ile kupowałeś te Teodory i gdzie ???Jaki jest rozmiar tego bloczka ?? Kuba Wilkoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.08.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Witam popoludniowo! Kuba - bloczki kupowalam bezposrednio w Teodorach- wyszlo najtaniej. A rozmiar - taki ja podawalam - standardowe 25' A ceny nie pamietam - w domu popatrze Wojtek - witaj po urlopie - ale dluuuuuuuugo sie urlopowales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 31.08.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Wojtek no właśnie, długo Cię nie było, urlop się udał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.08.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Jakub - polecam silikaty, zastanów się czy teodory czy silka, teodory troche krzywe, ale z kolei tanie cegła solidna, ciężka, przekonująca - trudno to w rękach utrzymać, materiał solidny, ale musisz ocieplić przed zimą, bo chłonie wodę jak gąbka. my ocieplaliśmy styropianem - nie ma sensu wełną bo wychodzi dużo drożej. Takie jest nasze zdanie. No i mamy mechaniczną wentylację, rekuperator też mamy więc na wszelkie pytania będziemy chętnie odpowiadać po jego uruchomieniu. stolarz z blumem - to dla mnie robi kuchnię. Kuchnia wjeżdża za tydzień, dwa, więc wtedy będę wiedzieć jak wyszło Mogę podać namiary na priva - ale z zastrzeżeniem że jeszcze nie oceniłam efektów pracy - koleżanki zamawiały meble i są zadowolone. Dodatkowo chcemy zamówić meble (jeśli tak to można nazwać) do łazienki - dębowy blat i szafkę, też z dębu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 31.08.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Czy ktoś z was dał się "zrekuperować"? czesć, ja się dałam Ivo - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekg 31.08.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Polecam chłopaków z Bielawy. Kompetentni, cenowo na rynku Wrocławskim raczej bezkonkurencyjni oraz potrfaią załatwić sprzęt w dobrej cenie. U mnie do sprawdzenia gdzieś za dwa tygodnie (rozpoczynają montaż). Dantom Meble, Tomasz Syrugała, 0504241136. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nordma 31.08.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 BK, pochwal sie jak juz przyjada mebelki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 31.08.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Witam, wszystkich wieczorowo. Mogę z pewna niesmiałoscia zakomunikowac ze pojawila sie umnie ponownie ekipa na budowie. Przypadek Wojtego. Ale przyczynana chyba nie lezy w tym, ze zabrali sie za inna robote ale w tym ze nastapil chwilowy rozpad ekipy. Chyba byli nad morzem wszyscy albo tylko fizyczni. W kazdym razie cos sie zaczelo dziac. Ale zeby nie popac w euforie to wlasnie dzisiaj dowiedzialem sie ze moj spec od dachu (wiezba+dachowka+rynny) rozmyslil sie. Chcialem sie z nim omowic na weryfikacje zapotrzebowania na drewno no i spanikowal. Przyczyny nie podal, a calos skomentowal NIEAKTUALNE. Myslalem ze go zjem przez telefon. Po 3 m-cach uzgodnien taki numer. Niech mi ktos powie ze w Polsce jest bezrobocie. I tu mam prosbe do wszystkich czy macie namiary na ekipe od dachu. Robota bedzie u mnie gdzies za 1,5 do 2 m-cy. Prosze o sprawdzone namiary bo chcialbym uniknąc zalamania z dachem jakie przytrafilo sie Kasztance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.09.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Czy ktoś z was dał się "zrekuperować"? czesć, ja się dałam Ivo - :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts