kasztanka 05.09.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Podobno bardzo dobry jest górażdże i taki kupowałam, ale w Castoramie coś mają kiepski i leroy merlin też. Moi Wykonawcy nie chcieli tych z marketów. Podobno się bryli czy cuś... w castoramie jest lafarge i wcale sie nie bryli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 05.09.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Betty - swietne te twoje wizualizacje!!! Kasztanka - nie ma obawy co do drzwi maja szerokosc 1,50 (o ile sie nie myle ) wic spokojnie 2,10m a nawet ciut wiecej moze byc Co do zamawianych to nie koniecznie beda drozsze - Had kupowala ostatnio takie na zamowienie i wcale tak drogo nie wyszly - prawdza Hadzik? Satandardowo produkuja 2,00-2,20 wiec sie zmieszcze a ile placila jezeli mozesz napisac? pytam Ciebie bo nie ma HAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 05.09.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Wojty w projekcie salon jest stopień niżej. My zrezygowaliśmy z niego. Wizualizacja była robiona na długo przed budowaniem. Waldek nie narzekał bo nie miał stopnia. Nie chiałam mieć wrażenia, że idąc z kuchni z gorącą kawa do salonu zapomnę o stopniu i zęby wybiję Betty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 05.09.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Wojty w projekcie salon jest stopień niżej. My zrezygowaliśmy z niego. Wizualizacja była robiona na długo przed budowaniem. Waldek nie narzekał bo nie miał stopnia. Nie chiałam mieć wrażenia, że idąc z kuchni z gorącą kawa do salonu zapomnę o stopniu i zęby wybiję Betty bardzo fajne wizualizacje wnetrz!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 05.09.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Mi też się bardzo podobają Nowocześnie, ale wszystko wygląda zapraszająco. Hmm pewnie już by się chciało mieszkać? Gdybym miała taką wizualizacje to nie mogłabym się doczekać realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 05.09.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 BK, wizualizacje są rewelacyjne.Poproszę o namiar na projektanta. SWIETNE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 05.09.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Dziękuję za pochlebne opinie Teraz trzeba znaleźć Misia, który by to wszystko zrobił To zadanie na przyszły rok więc troszeczkę czasu mamy...... Oddacie mi swoich wykonawców- wykończeniowców na wiosnę??? Xena z Xary info wysyłam na priv i nie budują razem z BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 05.09.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Czytam na szybko- bo w pracy sajgon. Było cos o drzwiach. My zamówiliśmy z salonie Elite na Ślęźnej - swiatło otworu 2,18 wysokość szerokość 1,47 . Drzwi z doświetlem pionowym z poczwórnym podziałem podobnie skrzydło. Drzwi na wystawie zrobiły na nas bardzo dobre wrażenie. Ale czas oczekiwania brrrr - 8 tyg. Tu przynajmniej cos sie dowiedziałam i wiem ze starają sie skrócic czas do 6 tyg. Facet z Urzędowskiego nonszalacko stwierdził ze moze 8 moze 10 - on nie wie - sezon jest- i w ogóle to mu zwisa - no to gut- kupię gdzieś indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 05.09.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Swego czasu BK i chyba Aka - coś pozytwynie wypowiadały sie o stolarzach. Baaardzo proszę o namiary - potrzebny stolarz meblowy (kuchnie) , schodowy i byc moze drzwiowy ( drzwi wew). Please, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 05.09.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Betty&M przepraszam, pomyłka.A za namiary dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nordma 05.09.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Betty&M, gdzie mozna popodziwiac aranzacje twojego domostwa? Szukam i szukam, nie moge znalesc twojego albumu:( Rzuc linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 05.09.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Betty&M, gdzie mozna popodziwiac aranzacje twojego domostwa? Szukam i szukam, nie moge znalesc twojego albumu:( Rzuc linka. Na dole w stopce po prawej stronie taki mały domek (przy każdym poście Betty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 05.09.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Kasztanka Had to hadraada...... - nie wiem, nie pamietam - jezyk sobie polamie, ale nie docytuje do konca jej nicka - ale chyba wiesz juz o kogo chodzi Dzisiaj sobie chwilke popaplalysmy wiec moze sie pojawi i sama zaprezentuje swojej drzwi , no i pochwali sie rowniez cena..., prawdza Hadzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 05.09.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Kasztanka Had to hadraada...... - nie wiem, nie pamietam - jezyk sobie polamie, ale nie docytuje do konca jej nicka - ale chyba wiesz juz o kogo chodzi Dzisiaj sobie chwilke popaplalysmy wiec moze sie pojawi i sama zaprezentuje swojej drzwi , no i pochwali sie rowniez cena..., prawdza Hadzik? wiem kto to jest HAD zapytalam czy moze Ty wiesz cos -skoro jej nie ma na forum wiem ze sie spotykacie w realu! ciekawa jestem ile takie drzwi kosztuja (i moze jakis namiar?) wy rozmawiacie ze soba to chyba wiesz ile kosztowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 05.09.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Ta dam!! Oto ja we własnej obgadywanej osobie A oto nasze drzwi wejściowe robione na zamówienie u stolarza w Lutyni: http://foto.onet.pl/upload/7/14/_526575_n.jpg Cena z montażem 3800 po ostrych negocjacjach, szerokość 160cm, oba skrzydła ruchome, namiary dla zainteresowanych na priva Od razu dodam, że są prawie takie jak chcieliśmy. Prawie - bo facet jest trochę ciężko kontaktowy (trzeba mieć momentami anielską cierpliwość, żeby go nie skrócić o głowę ) i tak się skupiliśmy na tłumaczeniu pewnych kwestii projektu, że inne nam nieco umknęły Ale ogólnie jestem zadowolona Od środka prezentują się tak: http://foto.onet.pl/upload/13/20/_526577_n.jpg Tutaj widać też drzwi do łazienki, robione u tego samego misia. Niestety nie w całości. A od ogródka mamy takie wyjście: http://foto.onet.pl/upload/43/44/_526578_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 05.09.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Acha, jeszcze dodam, że wejściowe mają ościeżnicę szeroką na 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 05.09.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Kasztanka Had to hadraada...... - nie wiem, nie pamietam - jezyk sobie polamie, ale nie docytuje do konca jej nicka Prawie dobrze, Elle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.09.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Co do mojego stolarza (choć to tak naprawdę nie jest stolarz - po prostu ma firmę która robi meble ), to poczekajcie proszę, aż się sprawdzi u nas - wtedy będę mogła polecać. Na razie czekamy na kuchnię. Co do wykonawców od wykończeniówki, to ekipa bardzo OK, dam telefony jak skończą u nas. Bardzo godni polecenia. Zresztą, byli na liście wykonawców dobrzykowice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 06.09.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam. Ipe ja podniosłem ścianę kolankową do 1.20 m.Musisz pamiętać o prawidłowym zazbrojeniu wieńca i słupków przy podniesionej ścianie.Myśle że kierownik budowy tego dopilnuje.Niektórzy wykonawcy idą po najmniejszej lini oporu i nie zawsze wykonują to prawidłowo. Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 06.09.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Z podnoszeniem ścian kolankowych moim zdaniem trzeba ostrożnie. Widziałam już moją Irmę z podniesioną ścianą kolankową i wygląda ohydnie Wszystko dlatego, że są zachwiane proporcje i to co wygląda w projekcie ładnie w rzeczywistości po podniesieniu jest śmieszne. Taki dom zazwyczaj wygląda jakby miał za mały daszek i za wysokie ściany. Można oczywiście zastanowić się na wydłużeniem dachu żeby to było proporcjonalne ale dacie radę zmierzyć się z projektowaniem domu? Aby miał smak i wygląd? Zawsze zastanawiam się oglądając takie "podniesione" domy czy nie można poszukac innego, większego domu zamiast "przerabiać" mniejsze domki? Piszę tak ponieważ jestem zdecydowanym przeciwnikiem podnoszenia "ścianek kolankowych" Ile razy musieliśmy się tłymaczyć dlaczego nie chcemy podnosić naszego dachu i uzyskać dodatkowo 100 m2. Ja chcę dom 120 m a nie 200 m Tylko proszę mnie nie napadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts