BK 06.09.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Ja płaciłam 1700 za adaptacje plus plan zagospodarowania plus szambo, posadowienie zbiornika z gazem - przydało się później jak brałam zbiornik podziemny - plus wszystkie projekty przyłączy. Pani załatwiała wszystko do pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 06.09.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Pozwoliłem sobie założyć wątek o działkach budowlanych w Waszych/Naszych okolicach - "GRUPA Wrocławska - działki" Ktokolwiek widział lub wie coś o działkach na sprzedaż proszony jest o zostawienie wiadomości w tym wątku. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.09.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Pozwoliłem sobie założyć wątek o działkach budowlanych w Waszych/Naszych okolicach - "GRUPA Wrocławska - działki" Ktokolwiek widział lub wie coś o działkach na sprzedaż proszony jest o zostawienie wiadomości w tym wątku. Z góry dziękuję. moze jakis link coby szybciej bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.09.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 pomoge ci Grupa wrocławska-działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.09.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Prośba - kto mi przypomni, jak się załatwia dokumenty do odbioru? Bo było, a nie zapisałam i nie pamiętam Co do dodatkowego rzędu bloczków - dodałam jeden, i już zaburzyło proporcje domku , niestety. Bezkarnie takich rzeczy się nie robi. Do tego, domek podnieśliśmy, a to też zaburza jego harmonię - chciałam domek parterowy, siedzący mocno na ziemi, a wyszedł dom jak wszystkie - z cokołem na trzy cegły, a od ogrodu mocno podniesiony ponad teren Następny będzie zupełnie inny ... Betty&M - masz zupełną rację - albo budować dom duży albo mały, nic pośrodku. Domy z kopertowym dachem z podniesioną dużo ścianą kolankową wyglądają nienajlepiej - chyba, że projektant coś z tym zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.09.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Prośba - kto mi przypomni, jak się załatwia dokumenty do odbioru? Bo było, a nie zapisałam i nie pamiętam Co do dodatkowego rzędu bloczków - dodałam jeden, i już zaburzyło proporcje domku , niestety. Bezkarnie takich rzeczy się nie robi. Do tego, domek podnieśliśmy, a to też zaburza jego harmonię - chciałam domek parterowy, siedzący mocno na ziemi, a wyszedł dom jak wszystkie - z cokołem na trzy cegły, a od ogrodu mocno podniesiony ponad teren Następny będzie zupełnie inny ... Betty&M - masz zupełną rację - albo budować dom duży albo mały, nic pośrodku. Domy z kopertowym dachem z podniesioną dużo ścianą kolankową wyglądają nienajlepiej - chyba, że projektant coś z tym zrobi. a moze Beatko nawiez sobie ziemi-te bedziesz miala dom siedzacy w ziemi duzy dom maly dom- to pojecia wzgledne dla kazdego cos innego okaze sie podczas mieszkania my mamy 150cm kolankowa-zaprojektowana tak od poczatku i jest bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipe 06.09.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Dzięki- potwierdzacie to co myślę na temat podnoszenia ściany kolankowej- najlepiej nie "gmerać" i nie ulepszać. Mamy 80 i tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.09.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Taaa tyle że nikt nam nie mówił że nawożenie takich ilości ziemi to parę tysięcy złotych ... Już samej ziemi mamy za ok 1000 PLN a jeszcze trzeba dowieźć Co do wielkości domu - ja chciałam możliwie jak najmniejszy, nie znoszę sprzątać Ale jasne, fajnie byłoby mieć sypialnię 40 m2 z kominkiem ... Albo hall w którym jest miejsce na saunę ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.09.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Taaa tyle że nikt nam nie mówił że nawożenie takich ilości ziemi to parę tysięcy złotych ... Już samej ziemi mamy za ok 1000 PLN a jeszcze trzeba dowieźć Co do wielkości domu - ja chciałam możliwie jak najmniejszy, nie znoszę sprzątać Ale jasne, fajnie byłoby mieć sypialnię 40 m2 z kominkiem ... Albo hall w którym jest miejsce na saunę ... Pozdrawiam hehehe bez przesady my tworzylismy projekt z architektem ustalalismy jedna wersje-po tygodniu okazalo sie za zapomnielismy jeszcze io tym i o tym ...... dopiero po kilku miesiacach doszlismy do sedna wyszlo 220m2 z garazem -mysle ze w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.09.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 U nas wyszło 140 m plus garaż.Od etapu okien poszła masakryczna kasa. Na pewno więcej niż te 150 tys o których pisaliście. 150 tys to samo wykończenie już po instalacjach i oknach. A i tak może nie wystarczyć.Więc teraz bardzo się cieszę że nie muszę tych kilkudziesięciu metrów więcej wykańczać, malować, pokrywać płytkami, panelami etc. bo po prostu nie wystarczyłoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.09.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 U nas wyszło 140 m plus garaż. Od etapu okien poszła masakryczna kasa. Na pewno więcej niż te 150 tys o których pisaliście. 150 tys to samo wykończenie już po instalacjach i oknach. A i tak może nie wystarczyć. Więc teraz bardzo się cieszę że nie muszę tych kilkudziesięciu metrów więcej wykańczać, malować, pokrywać płytkami, panelami etc. bo po prostu nie wystarczyłoby. no tak wszystko kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.09.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Halo, halo ma ktos moze fotki bialych prostych drewnianych schodow w swoich skarbach netowych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 06.09.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Dzięki- potwierdzacie to co myślę na temat podnoszenia ściany kolankowej- najlepiej nie "gmerać" i nie ulepszać. Mamy 80 i tak zostanie Kiedyś poważna poznańska firma budująca domy pokazała nam dom swojej produkcji z powiększonym poddaszem o jakieś 20 m2 (w stosunku do projektu - który też nam pokazali). Żona zakazała mi jakichkolwiek kontaktów z ta firmą. Rozpacz ogarnia człowieka ..... metry, metry .... zero wyglądu. Warto byłoby ku przestrodze zamieścić kilka takich zdjęć na forum .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.09.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Dzięki- potwierdzacie to co myślę na temat podnoszenia ściany kolankowej- najlepiej nie "gmerać" i nie ulepszać. Mamy 80 i tak zostanie Kiedyś poważna poznańska firma budująca domy pokazała nam dom swojej produkcji z powiększonym poddaszem o jakieś 20 m2 (w stosunku do projektu - który też nam pokazali). Żona zakazała mi jakichkolwiek kontaktów z ta firmą. Rozpacz ogarnia człowieka ..... metry, metry .... zero wyglądu. Warto byłoby ku przestrodze zamieścić kilka takich zdjęć na forum .... moj sasiad podniosl sciane o 2 pustaki -dom wyglada super! nie zauwazylam zeby byl jakis niewymiarowy !!!!!!!!!!!! a moze zona zakazala ci kontaktow z ta firma z innych powodow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.09.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Dzięki- potwierdzacie to co myślę na temat podnoszenia ściany kolankowej- najlepiej nie "gmerać" i nie ulepszać. Mamy 80 i tak zostanie Kiedyś poważna poznańska firma budująca domy pokazała nam dom swojej produkcji z powiększonym poddaszem o jakieś 20 m2 (w stosunku do projektu - który też nam pokazali). Żona zakazała mi jakichkolwiek kontaktów z ta firmą. Rozpacz ogarnia człowieka ..... metry, metry .... zero wyglądu. Warto byłoby ku przestrodze zamieścić kilka takich zdjęć na forum .... moj sasiad podniosl sciane o 2 pustaki -dom wyglada super! nie zauwazylam zeby byl jakis niewymiarowy !!!!!!!!!!!! a moze zona zakazala ci kontaktow z ta firma z innych powodow? Im mniejszy dom tym bardziej widać zmiany. Może to było powodem. Projekt projektowi nie równy. A co masz na mysli sugerując że były inne powody w kontaktach z tą firmą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 07.09.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Prośba - kto mi przypomni, jak się załatwia dokumenty do odbioru? Bo było, a nie zapisałam i nie pamiętam zacznij od inwentaryzacji geodezyjnej - i to chyba nawet nie ma co czekać o ile już masz wszystko na zewnątrz zrobione (tzn. ocieplenie i przyłącza), a to może trwać i miesiąc zanim geodeta to zrobi... http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=812375&highlight=#812375 Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 07.09.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Generalnie mogę służyć za "wykrywacz podniesionych bezkarnie ścian kolankowych" :) Nigdy nie wiadomo czy jeden rząd nie zburzy układu bryły. Moim zdaniem 90% domów wygląda gorzej po samowolnych zmianach w projekcie. BK ale wcześniej pisałaś, że nie możesz się np. oprzeć kaflom za np 100 zł/m2 itp. Nie patrzę na stan konta tylko zamykam oczy i kupuje płytki, inaczej z rozsądku nigdy bym takich drogich nie kupiła Ja muszę się oprzeć takiej pokusie spróbuję się zmieścić w owych 150 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.09.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Dzięki - geodeta właśnie zaczął działać. Pytanie do dobrzykowice - jak namierzyć firmę instalującą stałe łącze do netu? kiedyś miałam ich adres, niestety nie mogę ich znaleźć w żaden sposób, nawet Google nie daje rady Proszę o jakiekolwiek wskazówki jak ich znaleźć. Dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 07.09.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 a u mnie na wsi, pod lasem zagneiździli się tepsiarze i sprzedają neostradę - mili państwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 07.09.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 woprz ja mam kabel telekomunikacyjny na działce i już chcieli nam przyłączyć tel. + internet do wyboru. Będziemy się wzbraniać może za rok.... BK może interesuje Cię http://www.chello.pl bezprzewodowy internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts