Wojty 13.09.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Ja płacę za kafelki mniej - 25 do 30 max, ze szlifowaniem narożnych, płytki mozaiki też szlifowane, położone ładnie i równo. Do tego panowie sporo doradzają - i dobrze doradzają, i co najważniejsze - myślą BK A tobie robi ta ekipa, z listy Dobrzyka, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.09.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 -- Wojty No to widzę, że w kwestii kominów mamy identyczne zdanie Myślisz o piecu z zamkniętą komorą spalania (kondensacyjne chyba wszystkie takie są). Bo jeśli tak, to taki ocieplony komin nie bardzo sie nadaje - uświadomiłem to sobie wczoraj i trochę mnie to martwi.... - jak to u Was wygląda A te wylewane nadproża będziesz miała równe , czy uskokiem tak jak kiedyś pisałaś? sorry ale kondensacja i zamknięta komora splania to 2 różne sprawy do zamkniętej komory spalania nadaje się komin z ocieplonymi wkładami ceramicznymi. pytanie tylko czy chodzi ci o problem skroplin czy dostarczania powietrza witam nocną porą, tak tak zgadzam się z tym że kondensacja i zamknięta komora splania to 2 różne sprawy. Tak Woprz właśnie chodzi mi o problem doprowadzenia powietrza do pieca z zamknięta komorą. Czytałem że do takich pieców stosuje sie dwie rury jedna w drugiej i ot cały komin. No i na "chwilę" o tym zapomniałem i efekt gotowy - komin juz stoi ale zwykły ceramiczny, ocieplony. Schiedel rozwiązuje to kominami Quadro, które nie mają ocieplenia wokół ceramiki a jedynie uchwyty stabilizujące rurę w pustaku i ta przestrzeń między ceramiką a pustakiem tworzy kanał dostarczający powietrze. No a u mnie ten kanał jest juz zapchany wełną i dlatego mnie to martwi. Druga sprawa to fakt że do pieców z zamkniętą komorą spalania nie ma potrzeby stosowania ocieplonych kominów (kocioł nie potrzebuje koniecznie do swojej pracy ciągu kominowego )-to zbędny wydatek. Teraz czytam na forum, że do takiego pieca powietrze mozna doprowadzić osobną rurą tak jak do kominka- tak się robi ? to co, taki kocioł ma kilka otworów doprowadzających powietrze? Jak to w końcu jest? moim zdaniem ładowanie rury w komin jest drogie lepiej wystawić ją za ścianę tym bradizej że wygląda to dobrze bo na ścianie pod podbitką jest tylko mała kratka wentylacyjna. Rura jest krótka a odpowiedni rozdzielacz na rurę kominową i doprowadzającą powietrze jest dostęny u każdego producenta. jaki piec wybierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 13.09.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 o rrrany, ale mi się spac kce ludziska, dajta jakieś namiary na elektryków!!! z listy ten Ivo werysympatiko, ale ma dużą fuchę i brak czasu. drugi się nie odzywa. a prąd by się chciało mieć w końcu niekoniecznie budowlany, bo wyżera kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 13.09.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 W kwestii kafelek nam sie chwała Bogu udało znaleźć trochę tańszego niż był pierwszy- pamiętacie zapewne moją kosmiczną wycene za wykończeniówke - ostatecznie bedzie taki który weźmie za podłogę 25 m2 a za sciany 35 m2 - kafelki szlifowane - dośc dużo zabudów z G-K (ich konstrukcja oczywiscie oddzielnie), trochę mozaiki. W dalszym ciągu szukam stolarza od kuchni i zabudów wnękowych - przypominam się kontrolnie. Ale pogoda, i do tego cały czas kociokwik i w pracy i na budowie - w domu też nie ma oddechu - cągnę ostatkiem sił - chyba juz mnie depresja jesienna dopada............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.09.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Ja płacę za kafelki mniej - 25 do 30 max, ze szlifowaniem narożnych, płytki mozaiki też szlifowane, położone ładnie i równo. Do tego panowie sporo doradzają - i dobrze doradzają, i co najważniejsze - myślą BK A tobie robi ta ekipa, z listy Dobrzyka, prawda? Tak, ekipa z listy dobrzykowice Pan Waldek, pan Piotrek, no i pan Rysiu - dream team, trzech wspaniałych Jeśli ktoś z Was się z nimi będzie kontaktować, powiedzie proszę że wy od tych z Gajkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 13.09.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 witam nocną porą, tak tak zgadzam się z tym że kondensacja i zamknięta komora splania to 2 różne sprawy. Tak Woprz właśnie chodzi mi o problem doprowadzenia powietrza do pieca z zamknięta komorą. Czytałem że do takich pieców stosuje sie dwie rury jedna w drugiej i ot cały komin. No i na "chwilę" o tym zapomniałem i efekt gotowy - komin juz stoi ale zwykły ceramiczny, ocieplony. Schiedel rozwiązuje to kominami Quadro, które nie mają ocieplenia wokół ceramiki a jedynie uchwyty stabilizujące rurę w pustaku i ta przestrzeń między ceramiką a pustakiem tworzy kanał dostarczający powietrze. No a u mnie ten kanał jest juz zapchany wełną i dlatego mnie to martwi. Druga sprawa to fakt że do pieców z zamkniętą komorą spalania nie ma potrzeby stosowania ocieplonych kominów (kocioł nie potrzebuje koniecznie do swojej pracy ciągu kominowego )-to zbędny wydatek. Teraz czytam na forum, że do takiego pieca powietrze mozna doprowadzić osobną rurą tak jak do kominka- tak się robi ? to co, taki kocioł ma kilka otworów doprowadzających powietrze? Jak to w końcu jest? moim zdaniem ładowanie rury w komin jest drogie lepiej wystawić ją za ścianę tym bradizej że wygląda to dobrze bo na ścianie pod podbitką jest tylko mała kratka wentylacyjna. Rura jest krótka a odpowiedni rozdzielacz na rurę kominową i doprowadzającą powietrze jest dostęny u każdego producenta. jaki piec wybierasz? Jeszcze nie zastanawiałem się nad konkretnym modelem, wiem że chcę z zamkniętą komorą spalania. Ostatnio dużo czytałem o Urlichu, w dokumentacji doczytałem że nie będzie problemu z doprowadzeniem powietrza w sposób jaki piszesz. A ja myślałem że takie piece z Z.K.S. mają te wyprowadzenia umiejscowione koncentrycznie względem siebie. A wracając do względów ekonomicznych to czy nie taniej byłoby jednak zakupić taką podwójną rurę niż budowac komin? A z drugiej strony to ten komin ma równiez kanały wentylacyjne, których rura nie ma . A tak w ogóle to ma ktoś doświadczenia z piecami Urlicha?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 13.09.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 o rrrany, ale mi się spac kce ludziska, dajta jakieś namiary na elektryków!!! z listy ten Ivo werysympatiko, ale ma dużą fuchę i brak czasu. drugi się nie odzywa. a prąd by się chciało mieć w końcu niekoniecznie budowlany, bo wyżera kieszeń O-o, to wy ciągle jedziecie na budowlanym? U nas w tym tygodniu powinien się pojawić nasz elektryk, to zapytam, czy ewentualnie teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 13.09.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 witam nocną porą, tak tak zgadzam się z tym że kondensacja i zamknięta komora splania to 2 różne sprawy. Tak Woprz właśnie chodzi mi o problem doprowadzenia powietrza do pieca z zamknięta komorą. Czytałem że do takich pieców stosuje sie dwie rury jedna w drugiej i ot cały komin. No i na "chwilę" o tym zapomniałem i efekt gotowy - komin juz stoi ale zwykły ceramiczny, ocieplony. Schiedel rozwiązuje to kominami Quadro, które nie mają ocieplenia wokół ceramiki a jedynie uchwyty stabilizujące rurę w pustaku i ta przestrzeń między ceramiką a pustakiem tworzy kanał dostarczający powietrze. No a u mnie ten kanał jest juz zapchany wełną i dlatego mnie to martwi. Druga sprawa to fakt że do pieców z zamkniętą komorą spalania nie ma potrzeby stosowania ocieplonych kominów (kocioł nie potrzebuje koniecznie do swojej pracy ciągu kominowego )-to zbędny wydatek. Teraz czytam na forum, że do takiego pieca powietrze mozna doprowadzić osobną rurą tak jak do kominka- tak się robi ? to co, taki kocioł ma kilka otworów doprowadzających powietrze? Jak to w końcu jest? moim zdaniem ładowanie rury w komin jest drogie lepiej wystawić ją za ścianę tym bradizej że wygląda to dobrze bo na ścianie pod podbitką jest tylko mała kratka wentylacyjna. Rura jest krótka a odpowiedni rozdzielacz na rurę kominową i doprowadzającą powietrze jest dostęny u każdego producenta. jaki piec wybierasz? Jeszcze nie zastanawiałem się nad konkretnym modelem, wiem że chcę z zamkniętą komorą spalania. Ostatnio dużo czytałem o Urlichu, w dokumentacji doczytałem że nie będzie problemu z doprowadzeniem powietrza w sposób jaki piszesz. A ja myślałem że takie piece z Z.K.S. mają te wyprowadzenia umiejscowione koncentrycznie względem siebie. A wracając do względów ekonomicznych to czy nie taniej byłoby jednak zakupić taką podwójną rurę niż budowac komin? A z drugiej strony to ten komin ma równiez kanały wentylacyjne, których rura nie ma . A tak w ogóle to ma ktoś doświadczenia z piecami Urlicha?? chodza sluchy ze urlich to szajs potwierdzone przez fachmana od ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 13.09.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 o rrrany, ale mi się spac kce ludziska, dajta jakieś namiary na elektryków!!! z listy ten Ivo werysympatiko, ale ma dużą fuchę i brak czasu. drugi się nie odzywa. a prąd by się chciało mieć w końcu niekoniecznie budowlany, bo wyżera kieszeń O-o, to wy ciągle jedziecie na budowlanym? U nas w tym tygodniu powinien się pojawić nasz elektryk, to zapytam, czy ewentualnie teges nie jedziemy, czołgamy się... tak wyszło. dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 13.09.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Ludki ludki, w jakich hurtowniach robicie zakupy łazienkowej ceramiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 13.09.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Witam wszystkiech! yemiołka ten elektryk ma odebrać instalacje czy zrobic? Jeżeli tylko odebrać to mam pewnego magika Pytanie, prośba, potrzeba: Czy komuś zostały bloczki betonowe? Pochodzenie obojętne, mogą być obtłuczone, upaćkane itp. Zabrakło nam na wejście ok 40 szt. Ma ktoś? W zamian mogę zaoferować 30 szt porothermu 25 i 30 szt. p 30. anndy umówiłam się z Twoim brokerem Hadraadae rynny zakładali nam ci co robili dach jeśli chcesz namiar to wyślę na priv.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 13.09.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Betty, dziiękuję Ale mnie chodzi raczej o cenę za usługę, bo ekipę całkiem do sensu mam, chwalić Boga, na placu boju To gdzie jechać na zakupy umywalek?? W Cermagu drogo, w Raab Karcher identyczne ceny, a nawet z rabatem drożej niż np. w Leroy-Merlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.09.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 chodza sluchy ze urlich to szajs potwierdzone przez fachmana od ogrzewania Oni tak własnie mówią, ale ci co mają te piece to w większości sa zadowoleni. Może to są po prostu jakieś obiegowe opinie, trudno powiedzieć. Mieliśmy tez kupić ale zmieniliśmy na Vaillant, ze względu na to że instalator nimi handluje i poleca, więc wzięliśmy Had - ja kupowałam w monotrading na Rybnickiej, polecam, piękne płytki w bardzo OK cenach, http://www.monotrading.pl W cermagu - nie polecam, ceny mają zabójcze, w ADAKO - bardzo nie polecam, ceny i podejście do klienta ... W Castoramie czasem można dostać piękne rzeczy, z nowych kolekcji, warto pochodzić po tych wszystkich praktikerach i liroyach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 13.09.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Ten Monotrading sobie zapamiętam, ale chwilowo mi leżą na sercu umywalki Roca Najtaniej byłoby z internetu, ale niestety transport się nie kalkuluje, na drugim miejscu Liroj, potem wszystkie ąę hurtownie sanitarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 13.09.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Witam wszystkiech! yemiołka ten elektryk ma odebrać instalacje czy zrobic? Jeżeli tylko odebrać to mam pewnego magika [/b] ooo, takiego właśnie magika!!! plissssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 13.09.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Yemiołka wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenamirek 13.09.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 CZESC gdzie we Wrocawiu można kupić tanio wszelkiego rodzaju halogeny i lampy? oczywisćie tanio Byliśmy już w obi itp, ale tam jest malo halogenow 12 v. Jak są tanie w kompletch to nie taki jak chcę, a takie jak mi się podobają są b. drogie i pojedyncze... Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 13.09.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 CZESC gdzie we Wrocawiu można kupić tanio wszelkiego rodzaju halogeny i lampy? oczywisćie tanio Byliśmy już w obi itp, ale tam jest malo halogenow 12 v. Jak są tanie w kompletch to nie taki jak chcę, a takie jak mi się podobają są b. drogie i pojedyncze... Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Marzena Sprawdź w hurtowni przy Nyskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nordma 13.09.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Podobno jest jeszcze hurtownia na Sienkiewicza. Mozna zerknac do slepu z oswietleniem przy CHBorek, ceglany budynek w rogu parkingu. Panowie wygladja jakby chetnie cos sprzedali i skorzy do negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 13.09.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Had m2 rynien 12zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts