Wojty 14.09.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 jak pojde na emeryture, ale wtedy to wybuduje sobie nowy domek (do 100m2 max) parterowy pod lasem (np. Chrzastawie) a nie wiolałabyś gdzieś za miastem albo chociaż na obrzeżach ? BP,NMSP Grzegorz ps. przegapiłem - ale właśnie wypada nam rocznica na nowym Za miastem , czy tez pod miastem to ja teraz sie buduje A za 30-40 lat wybuduje sie na jakiejs wiosce, w poblizu przychodni i apteki - w bezpiecznie duzej odleglosci od dzieci, coby na rownie samodzielne wyrosly co ich rodzice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.09.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 polanki gratuluje rocznicy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenamirek 14.09.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 DZięki za namiary na hurtownie z oświtleniem Wybiore się w sobotę, moze w końcu coś kupię. Pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nordma 14.09.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Marzeno, daj znac jak Ci sie udalo polowanie. Nas niedlug czeka ta sama akcja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 14.09.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Had oczywiście,że metr bieżący. Czy może wiecie, gdzie taką uprawną ziemie można nabyć, byłbym wdzięczny. na psim pole sprzedaja -calkiem niezla! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 14.09.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Had oczywiście,że metr bieżący. Czy może wiecie, gdzie taką uprawną ziemie można nabyć, byłbym wdzięczny. na psim pole sprzedaja -calkiem niezla! A gdzie na Psim Polu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 14.09.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Had oczywiście,że metr bieżący. Czy może wiecie, gdzie taką uprawną ziemie można nabyć, byłbym wdzięczny. na psim pole sprzedaja -calkiem niezla! A gdzie na Psim Polu? dachbud sprzedaje na litewskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 14.09.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Wojty my na pewno zainwestujemy w nawadnianie ogrodu wokół domu. Tak zrobił sąsiad i będzie miał luz przy podlewaniu Koszty nie są duże i nie trzeba będzie stać z wężem godzinami w ogrodzie Dosyć cięzko wykonać tak nawadnianie aby nie musieć stać z wężem w ogrodzie. Mam obecnie nawadnianie. Wierzcie robione przez specjalistów ! Ale ogród rośnie i po pewnym czasie są miejsca do których woda z nawadniania nie dociera. Trzeba by sadzić mało drzew, krzewów i nawet kwiatów (biedne mieczyki są u mnie chlastane nawadnianiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 14.09.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Had oczywiście,że metr bieżący. Czy może wiecie, gdzie taką uprawną ziemie można nabyć, byłbym wdzięczny. na psim pole sprzedaja -calkiem niezla! A gdzie na Psim Polu? dachbud sprzedaje na litewskiej Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 15.09.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Witam wszystkich budujących w okolicach Wrocławia , a szczególnie z Marcinkowic .Ja dopiero zaczynam , moją budowe i bardzo prosze wszystkich o pomoc . Interesują mnie namiary na beton , stal zbrojeniowa i drewno szalunkowe .pozdrawiam marpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 15.09.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Witam Wszystkich! Ja mam takie samo wrażenie cisza Wszyscy pewnie zapracowani albo budują. U mnie chwilowy zastój w kupowaniu dużych rzeczy. Istalacje prawie skończone i nie musze biegać po sklepach. Na parterze mam wylewki tam gdzie podłogówka. Reszte czeka na miksokreta. Niedługo zaczynam ocieplenie zewnętrzne i ocieplenie poddasza. No i rozpocznę urządzanie domku. Jestem tym przerażona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 16.09.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Betka ale Ci zazdroszczę też bym tak chciała U nas takie prace przewidziane na przyszły rok......ehhhhhhhhh mam nadzieje, że szybko zleci. Ale leje dzisiaj pogoda istnie barowa a miał dzisiaj murarz wejście robieć nie podoba mi się ten dzień............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 16.09.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Witam,moze ktos to przerabiał to mi napisze jak to jest:sprzedaje mieszkanie , ale kupujacy musza najpierw załatwic kredyt z banku. wobec tego kiedy sie podpisuje akt notarialny?Zanim bank przeleje kase?Czy wtedy wystarcza do podpisania aktu jakis papier z banku ze ci ludzie maja zdolnosc i dostaną kredyt, bo nie sadze ze bank przelewa mi pieniadze przed podpisaniem umowy u notariusza.Moze ktos wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 16.09.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 wioma my to przerabialiśmy. Kupowaliśmy mieszkanie na kredyt. Zrobiliśmy to tak:Podpisaliśmy umowę przedwstępną u Notariusza na 20% watości mieszkania (można między sobą spisać- nie trzeba u notariusza) z przyrzeczeniem zakupu mieszkania po uzyskaniu kredytu. Następnie ta umowa przedwstępna posłużyła nam do złożenia wniosku o przyznanie kredytu (bank wymagał wkładu własnego) Potem poszliśmy do Notariusza aby spisać docelowy akt kupna mieszkania. Zawarte w nim były informacje o wpłacie 20% kwoty i dokonania reszty zapłaty z udzielonego przez bank kredytu. Bank określa mniej więcej, że pieniądze przeleje np w tydzień. W akcie była zawarta informacja, że mieszkanie zostanie nam wydane po dokonaniu całości kwoty czyli po przelaniu pieniędzy z kredytu. Akt podpisuje się przed przelaniem pieniędzy z zastrzeżeniem co do terminu przelewu. Jeżeli termin został przekroczony akt będzie z mocy prawa nieważny. Natomiast kupujący powinien z banku otrzymać promesę udzielonego kredytu (czyli obietnicę otrzymania go) Nie ma się co bać w sumie to wszystko teraz bardzo szybko i sprawnie można zrobić: krok 1kupujący składa wniosek do banku i otrzymuje stosowną informację czy otrzyma kredytkrok 2podpisujecie akt notarialny z informacją o wpłaconej zaliczce od kupującego oraz terminie wpłaty reszty kwoty z kredytu. Mieszkanie będzie wydane po opłaceniu całej kwoty.krok3uruchomiony przelew z kredytu - wydane mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 16.09.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 wioma my to przerabialiśmy. Kupowaliśmy mieszkanie na kredyt. Zrobiliśmy to tak: Podpisaliśmy umowę przedwstępną u Notariusza na 20% watości mieszkania (można między sobą spisać- nie trzeba u notariusza) z przyrzeczeniem zakupu mieszkania po uzyskaniu kredytu. Następnie ta umowa przedwstępna posłużyła nam do złożenia wniosku o przyznanie kredytu (bank wymagał wkładu własnego) Potem poszliśmy do Notariusza aby spisać docelowy akt kupna mieszkania. Zawarte w nim były informacje o wpłacie 20% kwoty i dokonania reszty zapłaty z udzielonego przez bank kredytu. Bank określa mniej więcej, że pieniądze przeleje np w tydzień. W akcie była zawarta informacja, że mieszkanie zostanie nam wydane po dokonaniu całości kwoty czyli po przelaniu pieniędzy z kredytu. Akt podpisuje się przed przelaniem pieniędzy z zastrzeżeniem co do terminu przelewu. Jeżeli termin został przekroczony akt będzie z mocy prawa nieważny. Natomiast kupujący powinien z banku otrzymać promesę udzielonego kredytu (czyli obietnicę otrzymania go) Nie ma się co bać w sumie to wszystko teraz bardzo szybko i sprawnie można zrobić: krok 1 kupujący składa wniosek do banku i otrzymuje stosowną informację czy otrzyma kredyt krok 2 podpisujecie akt notarialny z informacją o wpłaconej zaliczce od kupującego oraz terminie wpłaty reszty kwoty z kredytu. Mieszkanie będzie wydane po opłaceniu całej kwoty. krok3 uruchomiony przelew z kredytu - wydane mieszkanie dzieki, przynajmniej cos mi sie rozjasniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 16.09.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 ale pogoda beznadziejna........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.09.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 No i stało się. Już mieszkamy. Mieszkamy na budowie, bo jeszcze nie wszystko skończone. Ekipy przyjeżdżają jak my wychodzimy a jak wracamy to ich już nie ma. Dwa pokoje urządzone, można żyć. Ale jest cieplutka woda, jest brodzik, pralka, zmywarka i reszta sprzętów czeka na podpięcie, worki i pudła na rozpakowanie (nie wiem jak to wszystko się mieściło w 3-pokojowym mieszkaniu – i po co nam tyle tego ) a całość na porządne wysprzątanie. Taki mam plan na najbliższy weekend. Jeszcze nigdy się tak nie cieszyłam na perspektywę dużego sprzątania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 16.09.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 hurrra!!!!gratuluję BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 16.09.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK - gratulki!! My też tak będziemy mieszkać - może już za 2 miesiące Damy radę, jakeśmy są góralka i żona górala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyza 16.09.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Witam wszystkich! BK - kiedy człowiek jest szczęśliwy to każda praca idzie szybko i gładko. Gratuluje i życze wielkiej (prawdziwej) pachnącej choinki na świeta No i chcemy zobaczyc jak siedzisz na progu swojego domu - zawsze taki widok sprawiał na mnie wrażenie spokoju i szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts