tab 16.09.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Gratulacje BK, żeby Wam się wiodło.... jak najlepiej i szczęśliwiej. Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. A my dopiero może w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 16.09.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK gratuluję i zazdroszczę!!!!!! Poprosimy kilka fotek na tle posesji świeżo zamieszkałej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.09.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK - gratulki!! My też tak będziemy mieszkać - może już za 2 miesiące Damy radę, jakeśmy są góralka i żona górala To prawda - zawzięłam się i nie ma na mnie mocnych - ekipy lewdwie zipia, bo oni sobie chcieli spokojnie pracować do listopada a tu klops - robotę trzeba kończyć Dzięki wszystkim za gratulacje Ostatnie problemy - np. to że Porta zapomniała sobie że do drzwi potrzebne są ościeznice, i czekaliśmy coś ponad dwa miesiące, albo że zamówiliśmy orzech a oni nam białe, albo że mylą strony - i drzwi lewe stają się prawymi ale co tam, się zrobi Najważniejsze że są drzwi do kibelka Jeszcze ogrodzenie i ogródek, podjazd do garażu etc. Na szczęście w domu mam gres techniczny i panele - więc nie ma stresu że się zniszczy. Tylko szkoda że zabrakło kasy na odkurzacz centralny ... Kolorystyka naszego domku budzi kontrowersje wśród ekip które u nas pracują - kręcą głowami że nigdy by tak sobie nie pomalowali domu A my jesteśmy bardzo zadowoleni. Teraz zaczyna być widać jak to będzie wyglądać i jest bardzo fajnie. Domek nam się coraz bardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 16.09.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK- gratulacje - wprawdzie wiadomo było że jesteście na etapie wykończeniówki bardzo zaawansowani ale nie czuje sie wystraczajaco przygotowana przez ciebie psychicznie do takiego kroku- zadziałaś trochę z partyzanta Zaskoczenie jednak bardzo miłe - daje mi to nadzieję ze i może my sie wyrobimy bo mieszkanie sprzedane i mus pakować manatki............. (jest jednak czas - w umowie do końca roku - jak sie uda to wcześniej) Naprawde zżera mnie ciekawość jak to wszystko u was wyglada bo widziałam etap z tynkami i wylewkami- pochwal sie proszę proszę - wszyscy czekamy na zdjecia - ja maks bardzo jestem zainteresowana efektami pracy stolarza i namiarami na niego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.09.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 witajcie Wrocławianie. mam dla Was atrakcyjną imprezę w szczytnym celu. Może się wybierzecie http://212.244.189.200/pics/turnau_p2a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 16.09.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK.Gratulacje,my mieszkamy tak od pół roku,a z każdym dniem jest coraz lepiej.Myślę że to jeszcze trochę potrwa aż zrobi się w miarę uporządkowany dom.Zastanawialiśmy się nad sprzedażą mieszkania ,i w miarę szybko skończyć dom.Zrezygnowaliśmy ze sprzedaży i nie żałujemy tej decyzji.Obecnie wynajmujemy mieszkanie,a pieniążki z wynajmu mamy na spłatę kredytu.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 16.09.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK gratuluje!!!!!! ale masz fajnie!!!! niechaj wam sie dobrze mieszka!!!!! Majka WOW dolecialas az do Wrocka!!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.09.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK gratuluje!!!!!! ale masz fajnie!!!! niechaj wam sie dobrze mieszka!!!!! Majka WOW dolecialas az do Wrocka!!!?? trochę musiałam pomachać skrzydłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.09.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK.Gratulacje,my mieszkamy tak od pół roku,a z każdym dniem jest coraz lepiej.Myślę że to jeszcze trochę potrwa aż zrobi się w miarę uporządkowany dom.Zastanawialiśmy się nad sprzedażą mieszkania ,i w miarę szybko skończyć dom.Zrezygnowaliśmy ze sprzedaży i nie żałujemy tej decyzji.Obecnie wynajmujemy mieszkanie,a pieniążki z wynajmu mamy na spłatę kredytu.Pozdrawiam Wiech Dokładnie tak jak mówisz. Nam pieniądze z wynajmu pokrywają częśc raty kredytu Mieszkania we Wrocławiu wynajmują się świetnie, więc nie ma co sprzedawać. Nieruchomości już poszły w górę średnio o 10% a w perspektywie kilkunastu lat na pewno dalej tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 16.09.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK - wielkie gratulacje!!!!! - od calego Wojtego - w 2 polowach A coz to za kolor elewacji macie, ze sie wszyscy dziwia . Mi tam wszystko sie podoba, poza rozowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 16.09.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 A jesli jestemy przy cenach wynajmu - to tak sie zastanawiam za ile mozna wynajac mieszkanie w bloku - 2 pokoje, 42m ? W gazetach widzialm ogloszenia np. 700-800 zl + oplaty, ale nie wiem czy te oplaty to też czynsz. Innymi slowy ile kaski netto (na czysto) mozna uzyskac z takiego mieszkanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubulek 16.09.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Wielkie gratulacje dla BK, niech wam sie dobrze mieszka w nowym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.09.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Dzięki za gratulki nie wiem jakie macie opłaty. Np. zakładając że czynsz 350, prąd 50, gaz 30 plus inne media (jakie?) razem ok. 500 zł max czyli 1200 do 1300 PLN plus telefon to maksymalna kwota jaką możecie wycisnąć. Np. jeśli w mieszkaniu będzie mieszkać trzech studentów po 400 zł max każdy to będzie OK. Realnie to wyciągniecie 1000 zł na pewno. Zależy jeszcze od lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 16.09.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Wojty.zależy od lokalizacji,standartu mieszkania itp.Generalnie jest jak napisała BK.Jeżeli wyszczególniona jest kwota np. 1200 zł plus opłaty,to czynsz płacisz Ty np. 400 zł ,a opłaty czyli prąd ,woda ,gaz ,TV i inne opłacają wynajmujący.Czyli zostaje Ci ok 800 zł na czysto. Różne są szkoły wynajmujących jedni wolą rodziny inni studentów ,a inni wynajmują dla firm.Rodzina mniej zniszczy mieszkanie ,ale jeżeli pojawi się dziecko mogą być kłopoty z wymeldowaniem.Ze studentami bywa różnie mogą przyprowadzać całe tabuny ludzi,albo imprezować.Trzeba czasami długo szukać aż się trafi na właściwych wynajmujących.Powodzenia w trafnym wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 16.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Kupliliśmy kafle do łazienk!! Na ściany wywalczyłam białe matowe, a na podłogę gres: antracytowy i szary. Kafelkarz nas chyba wyklnie, bo te podłogowe mają dwa różne rozmiary: kwadrat i prostokąt. Będzie musiał mocno kombinować, żeby mu się jakoś "zeszły", chociaż ogólnie to chcemy taki anty-układ bez żadnych wzorów geometrycznych. Ale co tam - za 32 zł za metr, to chyba może się wysilić Już widzę oczami duszy tą łazienusię (19,5m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 16.09.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 BK gratulki!!!!!!!!!!!!juz kiedys pisałam ze idziesz jak burza,super milego sprzatania i mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macblach 17.09.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Witam, Potrzebuje namiar na koparko-spycharke, chodzi o niwelacje dzialki okolo 600m2 (maks. +/-60cm) Jakies namiary?? Dzieki Maciej ps. okolice Leśnicy, Brzezina dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 17.09.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Zanim zapytasz.... zajrzyj na "listę wykonawców", która ma w stopce kolega o nicku Dobrzykowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 17.09.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 anndy dzięki za namiary na ubezpieczyciela dręczyciela domek w budowie ubezpieczony !!!!!!!!! Had był u Was już elektryk magik ???? Dobrzyk dawno się nie odzywał więc się do listy trochę trudno dokopać podaję link wykonawców: Koparkowy p. Robert jest ode mnie Robota wykonana git tylko terminy napięte...... http://dobrzykowice.w.interia.pl/wykonawcy.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 17.09.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Hej Betty U nas zasadniczo elektryk już dawno rozprowadził wszystkie kabelki, teraz wieszał docelową skrzynkę, w przyszłym tygodniu popodpina gniazdka itp w tych pomieszczeniach, w których już mamy regipsy. A czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts